reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Misia cieszymy się Twoim szczesciem! Jakie denerwowac! Super że się wyspalas, pieknie! [emoji173]
My dziś na urodzinach w gości pięknie ubrani - mi ulala na całe plecy a na męża zrobila zielona kupę jak ja przewijal[emoji16]

Przyszła mamusia moja tylko raz do tej pory zwymiotowala tak mocno jak położna pokazywała nam chwyty do kapieli:/ masakra.. współczuję stresów!

Patuszka u mnie to samo - teraz już rzadko ale wcześniej miała nie tyle kolke co płakała tak kilkanaście minut zanim zrobiła kupę. A jak zrobiła to zasypiala.

Ewella dziś w domu:) udało sie, z resztą była partnerka mojego taty i nosila młoda jak marudziła więc pięknie powiedzieliśmy od 16 do 20:-) dopiero przed 20 marudziła a tak to spala jadła i się usmiechala:D
To ja chyba moja źle trzymam bo ja opieram o siebie plecksmi i trzymam w pionie żeby jej wszystko pokazywać w domu. Hmm

Maziajka kopsne się do lumpka a noz coś znajdę:-)
Oo dobrze wiedzieć z tym mlekiem, ja pierdziele ja na równe 37 podgrzewalam. Czyli tragedii nie będzie jak raz podam chłodniejsze?:D a używasz jakiś termotoreb?

Judith ja szczepilam na rotawirusy i robiłam to wtedy kiedy 6w1 bo ona jest doustna. A pneumokoki robimy po 2 tygodniach.

Liluli dzięki za info. Ja sobie podgrzewacz zakupiłam nawet ale do kościoła to nie wezmę [emoji16]
Mój też mówi że cyca wyciągnę:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka, ona się męczy nawet przy butelce jak jest za twardy smoczek. Przy piersi męczyła się od początku, 2-3 minuty ssania i sen i tak w kółko. Fakt, że przybierała na wadze, ale karmienie trwało między 1 a 2 godziny. W 2 tygodnie na piersi przybyło jej 450g, w 10 dni na piersi i butelce 600g, z czego 3 dni na mm. Miałam wrażenie, że brakuje jej powietrza w trakcie jedzenia z piersi, bo się zapowietrzała i próbowała złapać oddech. Przy butelce potrafi być podobnie. Ogólnie mam przeczucie, że kłopoty z oddychaniem i brzuszkiem są ze sobą ściśle powiązane. Co tylko zauważyłam, że spokojniej śpi po butelce niż piersi. Mam lekarza w czwartek i choćbym miała tam siedzieć do wieczora to musi mi odpowiedzieć na wszystkie pytania. Zresztą dzisiaj pierwszy raz była niania do małej, bo miałam 2 makijaże slubne i na koniec pytała mojej mamy czy jest zdrowa, bo opiekowała się już kilkoma niemowlakami i pierwszy raz widziała coś takiego. Martwię się o nią bo coś się dzueje, a ja nie umiem ulżyć własnemu dziecku. Mam kryzys.
Co do prania to ostatnio wyprałam przez przypadek jej skarpetki z moimi rzeczami i oczywiście była reakcja skóry na inny płyn[emoji26] także my póki co Jelp i prasowanie wszystkich rzeczy.

Ale! Jest jeden mały sukces! Zamotalam w chustę elastyczną Antosię i po paru minutach usunęła[emoji4] tak spokojnie, że byłam zaskoczona. Chustę wyhaczyłam w lumpku, jest w moim ulubionym szarym kolorze z firmy Funky Flamingo.

Tutaj Pola pytanie do Ciebie, co jest źle? Wiem, że powinny być mocniej naciagnięte ramiona, ale teraz bałam się, że zgniotę dziecko. Muszę koniecznie poszukać doradcy chustowego w okolicy, bo zrobię wszystko żeby jej nieco ulżyć i żeby się wyciszyła. Ogólnie super sprawa z tą chustą[emoji6] Mam węzeł z przodu, bo z tyłu końce chusty dotykały podłogi.

1503170736-aaaaaa.jpeg
1503170746-aaaaaa.jpeg

Pumelova, nam chirurg zakazał noszenia przodem do świata ze względu na bioderka, mam nosić przodem do siebie i nieco szerzej nóżki trzymać i pilnować, by plecki się układały w literkę C.
Co specjalista to inna opinia jak nosić dziecko.
Ja nieraz podaje w temp pokojowej i jest ok. Mam torbę termiczną z Tommy tippie i nawet trzyma ciepło.

Przyszła Mamusia, współczuję przeżyć. Mi tak zwymiotowała ostatnio w nocy i też się nieźle wystraszyłam.

Co do karmienia piersią w kościele to trudno mi to sobie wyobrazić żebym miała to zrobić, ale nawet na obrazie Maryja karmiąca Jezusa ma widoczną pierś i kawałek sutka, więc można to uznać za przyzwolenie[emoji6]

Pumelova, nam chirurg zakazał noszenia przodem do świata ze względu na bioderka, mam nosić przodem do siebie i nieco szerzej nóżki trzymać i pilnować, by plecki się układały w literkę C.
Co specjalista to inna opinia jak nosić dziecko.
Ja nieraz podaje w temp pokojowej i jest ok. Mam torbę termiczną z Tommy tippie i nawet trzyma ciepło.

Przyszła Mamusia, współczuję przeżyć. Mi tak zwymiotowała ostatnio w nocy i też się nieźle wystraszyłam.

Co do karmienia piersią w kościele to trudno mi to sobie wyobrazić żebym miała to zrobić, ale nawet na obrazie Maryja karmiąca Jezusa ma widoczną pierś i kawałek sutka, więc można to uznać za przyzwolenie[emoji6]
Nam fizjoterapeuta zakazał nosić przodem do siebie, nakazał przodem do swiata.. alw trzymanie jakie pokazywal bylo w literke C ale ja go nie ogarniam więc nosiłam trochę inaczej ale niezbyt poprawnie.
bądź tu mądry człowieku:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Patuszka juz widze miny ludzi jakbym w kosciele wyciagnela cyca [emoji23]

Fajne macie te lumpki,u mnie te najlepsze pozamykali wiec juz nie chodze.

We wtorek mamy szczepienie a ja juz od tygodnia przerazona i mojemu kazalam brac urlop bo sama nie pojade szczepic.

Maziajka będę czekać, w dzień się tyle mleka nie zbiera co nocą. Ja jeszcze robię osobne pranie x tym że czasem swoją rzecz dorzucę :)
Judith rota razem z 6w1 a pneumokoki 2 tyg później. Tak w mojej przychodni jest.
Pumelova mleko z cycka podaję się w temperaturze pokojowej :). Coraz bardziej lubię tę Agatkę, niezła z niej agentka :D
Patuszka współczuję tego niepokoju.
No i Grześ obsikal mnie po raz trzeci dziś :) po kąpieli. Ale tak się cieszył z tego powodu, że ja głupia razem z nim. Odbiło mi na jego punkcie.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Wracamy z wesela. Od rana wielkie szykowanie. Dlaczego nie mam 3 chlopcow?? Byłoby łatwiej:D
Ale ogarnelam. Śpią teraz wszystkie, wymeczone. Starszymi nie musieliśmy się opiekowac bo była animatorka. Pola troszkę marudzila ale po prostu ciężej jej bylo zasnąć a jak zaczęły się tańce śpiewy to spała w najlepsze. Jestem najedzona jak nie wiem... choć obiadu nie pojadlam a później chyba była 2 godzinna przerwa i dopiero kawa. Ale kolacja nadrobilam.
Fajne miejsce na przyjęcia, super hotel bo na karmienie korzystaliśmy z pokoju... tylko ten dojazd 2 godzinny, około 2 bedziemy w domu. Ale spać poza domem nie lubię...
Pogoda dopisała, wszystko fajnie dobrze ze bez orkiestry, głowa nie pęka.
Jutro chyba dzień spania będzie u nas:) o ile dzieci pozwolą...

Misia już szczepilas? Też byłas przekonywania aby szczepic skojazonymi czy sama chciałaś? I jak przebiegło szczepienie jeśli było, bo nie pamiętam. Ja mam na 31.08 pierwsze. Mnie też obakikal przykapieli i na kanapie w salonie ;) JAK WAZ STRAŻACKI to się cieszą.

Paninka to dobrze że się wybawilas. I ten pokój. Ja się zastanawiam jak będzie 16.09 gdzie idę na wesele. Czy w ogóle o mnie to pamiętają, bo w kiblu czy na sali nie będę karmić. Mojej rodziny 30 osób, a z 90 od tej drugiej strony obcy ludzie. Na zaproszeniu widniał Artur więc raczej coś powinni wymyśleć.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maziajka, ona się męczy nawet przy butelce jak jest za twardy smoczek. Przy piersi męczyła się od początku, 2-3 minuty ssania i sen i tak w kółko. Fakt, że przybierała na wadze, ale karmienie trwało między 1 a 2 godziny. W 2 tygodnie na piersi przybyło jej 450g, w 10 dni na piersi i butelce 600g, z czego 3 dni na mm. Miałam wrażenie, że brakuje jej powietrza w trakcie jedzenia z piersi, bo się zapowietrzała i próbowała złapać oddech. Przy butelce potrafi być podobnie. Ogólnie mam przeczucie, że kłopoty z oddychaniem i brzuszkiem są ze sobą ściśle powiązane. Co tylko zauważyłam, że spokojniej śpi po butelce niż piersi. Mam lekarza w czwartek i choćbym miała tam siedzieć do wieczora to musi mi odpowiedzieć na wszystkie pytania. Zresztą dzisiaj pierwszy raz była niania do małej, bo miałam 2 makijaże slubne i na koniec pytała mojej mamy czy jest zdrowa, bo opiekowała się już kilkoma niemowlakami i pierwszy raz widziała coś takiego. Martwię się o nią bo coś się dzueje, a ja nie umiem ulżyć własnemu dziecku. Mam kryzys.
Co do prania to ostatnio wyprałam przez przypadek jej skarpetki z moimi rzeczami i oczywiście była reakcja skóry na inny płyn[emoji26] także my póki co Jelp i prasowanie wszystkich rzeczy.

Ale! Jest jeden mały sukces! Zamotalam w chustę elastyczną Antosię i po paru minutach usunęła[emoji4] tak spokojnie, że byłam zaskoczona. Chustę wyhaczyłam w lumpku, jest w moim ulubionym szarym kolorze z firmy Funky Flamingo.

Tutaj Pola pytanie do Ciebie, co jest źle? Wiem, że powinny być mocniej naciagnięte ramiona, ale teraz bałam się, że zgniotę dziecko. Muszę koniecznie poszukać doradcy chustowego w okolicy, bo zrobię wszystko żeby jej nieco ulżyć i żeby się wyciszyła. Ogólnie super sprawa z tą chustą[emoji6] Mam węzeł z przodu, bo z tyłu końce chusty dotykały podłogi.

1503170736-aaaaaa.jpeg
1503170746-aaaaaa.jpeg
Patuszka super:) zwroc tylko uwage zeby nozki byly rowno (na zdjeciu widac ze jedna stopka jest wyzej a druga nizej) i na ramionach rowno. Jak dziecko nie trzyma jeszcze samo glowki (a nie chcemy jej asekurowac), to na warsztatach chustonoszenia uczono zeby glowke ukladac tak policzkiem do naszego ciala i okrywac jedna pola chusty z ramienia (tak gdzies do ucha dziecka).

Do góry