reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova - oj uczy cierpliwosci...ja jej nie mam, chce ja znalezc[emoji4]
Moze dlatego, ze moj krok nie chce sie zagoic i codziennie, w nocy tez czuje bol[emoji29]
Jutro na szczescie ide do ginka juz, oby cos poradzil. Sugeruje, ze mam pod skora szew i tworzy sie stan zapalny...

Tez musze mlecio odciagnac...z racji ginka. Mama z Igła zostanie...

Pozdrawiam Was dziewczyny. Podczytuje Was, nie potrafie regularnie odp...dziecko wywrocilo moje zycie do gory nogami...kawa wypita w spokoju to powoli marzenie.
Buziaki[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aaggaa ojej mogę sobie tylko wyobrazić jak cierpisz z tym kroczem. Oby gin pomógł! [emoji11] ja jestem choleryczka więc też ciężko znaleźć w sobie takie poklady cierpliwości.

Aha na szybko znalazłam na necie że między 6 a 12 tyg trzeba zaczac.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella trzymam kciuki za wynik i powrót do domu.

Z tym dzwiganiem i ćwiczeniami to po normalnym cc nie wiem czy też są takie zalecenia że po 3 miesiącach pełne obciążenie można dzwigac, ale ja miałam 2 operację w ciągu 3 dni więc może dlatego tak rygorystycznie. Tyle w teorii a w praktyce- nie mogliśmy znaleźć rano miejsca parkingowego, mąż nas wysadzil, a że byliśmy spóźnienie to nosidełko i w drogę....

Też bym chętnie się nad morze wybrała, ale to za długa podróż, może chociaż na weekend uda się gdzieś wyskoczyć.

My już po wizycie nastawilam się na najgorsze a tu bilirubina ok, nic nie trzeba robić i samo powinno ustąpić do 3 miesiąca. Ja już głupieje jak słowo daje, który lekarz ma racje. Neonatolog czy pediatra?
Karuzela -Szymon jest caly czas zolty i bialka oczu tez. Nic nie schodzi. Sprawdzilam bilirubine to jest 9 czyli mniej niz w szpitalu. Ile czasu to schodzi w ogole? Bo się martwię. ..

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane, no nie wyrabiam... Nie będę nadrabiala - mam nadzieję, że się nie obrazicie?

Moja Starsza do jutra chodzi codziennie o 10:00 na warsztaty wakacyjne (w tamtym tyg hip hop, w tym moda), niby mam 4 godziny wolne, ale ten czas wykorzystuje na załatwianie spraw (rzecz jasna z Kalina, więc różnie to bywa).
No i uwaga (Pumelova [emoji8]) powoli się przeprowadzamy, więc cały czas grzebie na necie za sprzetami, meblami i takie tam..

Aaggaa - nadal odczuwasz krocze? [emoji33]. Współczuję bardzo. Mam nadzieję, że gin coś zaradzi.

Paninka - moja Kalina ważyła 5200 g na 1 miesiąc, Twoja Polcia chyba ja przebije [emoji6]. Tyle, że Twoja też długa się urodziła (moja miała 55 cm i 5 cm w 1 miesiąc urosła).
Fajna ta żółta kiecka

Chybra - widziałam biżu - piękne!!! Gratuluję rocznicy.

Aha - gratuluję chrztu - wrzucaj fotki [emoji3]. Rozumiem brak czasu... Jeszcze miesiąc temu bardziej się ogarnialam, strach pomyśleć co to będzie we wrześniu.
My jeszcze jeździmy w wkładce (Maxi Cosi Cabrio Fix), ale drugi dzień zastanawiam się czy jej nie wyjąć.

Aniek - a Wy jak z przeprowadzka? My wprowadzamy się na średniego wariata. Połowa mebli będzie dopiero na koniec sierpnia /początek września... Ale damy radę [emoji3].

Misia - cuuuudowne pazurki [emoji7]

Aha no ja też uczę się cierpliwości i mi to wychodzi bo jestem strasznie nerwowa, już samo to że musiałam zostać w szpitalu mnie doprowadziło do płaczu przez dwa dni ale przy małej jestem spokojna tzn staram się.
Jak iga już płacze bardzo to włączam biały szum na Youtube i tutaj w szpitalu działa uspokaja się :)
Miki na chrzcie grzeczny ?

Misia ładne paznokcie :) ja muszę pomalować u stóp jak wrócę myślę że nie zajmie mi to dwóch dni :p

Aagaa oj niech lekarz jutro coś na to poradzi, żebyś nie cierpiała.

Aga_km fajnie, że starsza córka lubi takie różne zajęcia :)

Kylesa no Iga wczoraj miała 7 a dzisiaj już mniej .najlepiej idź do pediatry cośna to poradzi.

Pumelova i jak poszło z butelką? Ja też w domu mam ciężko zjeść co ma swoje plusy :D a w szpitalu dokarmiaja mnie teście ;) to coś zjadam jak są bo tak to by nie było jak. Ale Iga z płaczu już jest znana na oddziale :D

Emol robię na raty między kamieniami :)
U nas też jeździmy z wkładką. Aga_k_m no się właśnie zastanawiałam czy możliwe żeby mi dziecko tyle urosło 6 tyg i 6 cm. Ale widzę że to możliwe :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia - moja Starsza przez 4 miesiące życia rosła po 5 cm/miesiąc. Kalina póki co rośnie wzdłuż podobnie, wagowo pobiła siostrę o 400g [emoji1].
Także nie dane nacieszyć mi się małym dzieckiem, bo moje dzieci expresowo rosną [emoji5]

Ewella - omg.. a Wy w szpitalu . Współczuję, ze tak się to musiało potoczyc. Życzę, aby jaknajszybciej udało Wam się wygrać z zoltaczka.

Karuzela - to samo co u ewelli - obyscie szybko zazegnali zoltaczkowy problem.

reklama
Do góry