reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol ja myślałam o wypełnieniu piersi a nie o samych rozstepach ;-) faktycznie sporo
Ja nie wiem ile moja waży bo jej jeszcze nie wazylismy :D

Monti nie do końca ogarniam, jesteś w stanie zrobić fote jak ja trzymasz?
Jedna ręka czy dwoma?

Aim moja bardzo ulewala jak zaczęły dzialac kropelki, polecono nam nutriton ale z tym tyle zachodu żeby podawać przed karmieniem że dalam tylko parę razy (i tak ulewala) i generalnie samo przeszło po tygodniu - fizjoterapeuta uważa że to dzięki ćwiczeniom bo młoda ma nieprawidłowe napięcie mięśniowe na brzuszku i jego zdaniem dlatego ulewa a jak zaczęliśmy ćwiczyć to przestala. Ale nie mam porównania to nie wiem. Teraz ulewa rzadko i raczej jak mąż nosi bo on ja tak dynamicznie podnosi:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja teraz śpi więc nie mam modelki, ale wygląda to mniej więcej tak
images-1.jpg

Tylko ja układam tak, że buzia leży na dłoni bo mam wrażenie, że wtedy stabilniej mogę ja utrzymać I bobasowi jest wygodniej. Czasem sobie tak spacerujemy czasem ja bujam, a czasem wystarczy, że się tak położy i napięcie znika [emoji4]

Taka pozycja na leniwca [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• images-1.jpg
    images-1.jpg
    6,3 KB · Wyświetleń: 432
Judith nie wykupkany był ale to i tak się cieszę bo ostatnio tylko przez 6 dni przyyl na dobę 25 gram więc nawet jeśli kupki nie zrobił to i tak dużo przytul. A ja się bałam ze przez to ciepło to gorzej będzie z jedzeniem.

Aim mój ostatnio dużo ulewa co wcześniej nie mieliśmy problemów. Teraz dzieci dużo piją i podobno to dlatego tak im się ulewa.
Monti to u nas i beka i ulewa ;)
To ja nawet nie wiedziałam, ja to jak go podnoszę z wózka czy łóżeczka to właśnie w takiej pozycji. ;) może dlatego u mnie tak dość spokojnie :)

Pumelova ja nawet nie myslalm o wypelnianiu, worki puste czy pelne to i tak bardziej rzuci się w oczy blizny :/ golfy będą tańsze ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova a jakie mniej więcej ćwiczenia robicie? Bo to moje dziecko potrafi kilka razy z rzędu ulać wszystko co zjadł i czasem po takiej serii nie mam już więcej pokarmu po prostu żeby wreszcie się najadł i chyba coś muszę z tym zrobić bo się nie da, znaczy ja nie wyrobie.

Ja szczerze dużo bardziej zwracam uwagę na kształt i jędrność biustu niż wielkość czy blizny. Dlatego ja to nawet rozważam zmniejszanie. Tylko to teraz to ja sobie młod mogę mówić a prawda jest taka że nawet nie wiem jakie te piersi ostatecznie będą jak przyjdzie czas ich robienia :p

Jeden fotograf nie spełnił naszych oczekiwań nie miał podejścia do dzieci i Iga cały czas płakała masakra, w drugim po 30 min zdjęcie było zrobione i to takie jak trzeba :) jak bedziecie sie wybierac robic zdjęcie do dowodu to idźcie do jakiegoś co ma podejście do dzieci naprawdę bo i wy będziecie zmęczone a dziecko najbardziej...

Leżymy pod drzewkiem na działce i Iga śpi a ja książkę kończę :)

Monti dzięki sprobuje:-) widziałam takie coś na brzuszek w mojej książce ale nie próbowałam. To łokieć masz generalnie między nogami?

Aim wiesz co pisałam dopiero Oli jak one wyglądają, jak skończę posta to ci poszukam i skopiuje.

Ewella super że się udało:-))

Aim:
Ja mam met Vojty więc pewnie nie będziesz miała tą tylko tą druga. Najpierw mielismy jedno ćwiczenie 6 powtórzeń - jedna ręka przetrzymuje tak jakby łopatke i pcham w kierunku ziemi a drugą ręką przeciwlegla nogę ciągne do góry - tak żeby napiela brzuszek. Nie umiem tego wyjaśnić ale nie trudne bo to tylko przytrzymuje przez pół minuty. A teraz dostaliśmy drugie ćwiczenie więc robimy 3 tego i 3 tamtego - jedna ręka trzymam łopatke pchajac do podlogi a drugą ciągne miednice do tylu tak żeby plecy były proste. Generalnie ciągne to za dużo powiedziane - przytrzymuje żeby ona napinajac się użyła odpowiednich miesni.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, hej [emoji5]

Przyznaje, że od ponad tygodnia nie mam czasu żeby tu zaglądać. Jagoda cały tydzień miała zajęcia z hip hopu od 9:30, więc pobudka i szykowanie odbywało się na najwyższych obrotach. Po tańcach zawsze robilyśmy sobie we 3 długi spacer + zakupy, wracalysmy do domu na czas zrobienia obiadu i zjedzenia go, i z nowu wybywalysmy. Do domu sciagalysmy o 21:00. Kąpiel, cycanie ze spaniem, i padalam na oczy.
Aaa, w poniedziałek zaliczylysmy też w przelocie wizytę położnej, a we wtorek byłyśmy u pediatry. Kalina ma nadal kikuta pepowinowego (jest suchy, ale jakby przyspawany do skóry) - dostalysmy skierowanie do chirurga dziecięcego, spotykamy się z nim 21.08 . Waga moja Kalina przebija pewnie wszystkie tutejsze dzieci [emoji14] - w miesiąc przybrała 1700 g, w tym 1000 g w przeciągu 13 dni (upały).
Przepraszam, że tylko o sobie, ale muszę sporo Was nadrobić, by coś więcej napisać [emoji14][emoji6]

Gratuluję wyklucia się ostatnich lipcowo/sierpniowych dzieciaczkow!!! [emoji3]

U nas jest katastrofa,dwójka dzieci nie miała żadnych kolek jedynie straszne ulewanie ale wieczory były spokojne,a Liwia zaczyna ryczec ok.19 i trwa to do 2 w nocy,w tym czasie sa 2 karmienia a przynajmniej próbuje ja nakarmić bo 2,3łyżki i ryk,to wygląda tak jakby ja brzuch bolał,setka,jeczy,wygodna się i purta,nie wiem czy to jest kolka bo nigdy z nią nie miałam do czynienia,boję się każdego wieczoru,krzyż mi już wysiada od noszenia jej,spróbuje dziś ponosić w sposób w jaki Monti pokazała,daje wieczorem przed karmieniem 10 kropli espumisanu ale nic to nie pomaga,może dać wiecej?

Druga sprawa która mi nie daje spokoju to cukier,sprawdzałam sobie kilka razy na czczo i porażka,wygląda na to że cukrzyca mnie wcale nie opuściła ale wolę o tym narazie nie myśleć.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tea wspolczuje kolek, na kolki mozesz tez podawac dicoflor w kropelkach, to mozna przyjmowac razem z tymi espunisanami. Podobno bobotic dziala lepiej niz espunisany.

Do góry