reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kurcze ja też już nie nadrobię tych postów wcześniejszych tzn czytałam ale nie odpisze bo nie dam rady.
Byliśmy w czwartek na wyprawie calodziennej z małym i było całkiem ok. Gdyby nie to gorąco to może by się nie zmeczyl wcale. Od niedzieli nie robił kupy i walnal w czwartek u mamusi na raczkach w samochodzie :) wszystko do prania łącznie z mamusią. Przebieralismy w bagażniku pod Liroy Merlin :)
Wczoraj robiłam paznokcie 3 dziewczynom tu na wsi bo idą dzisiaj na wesele. Grześ standardowo od 6.30 do 10 nie spał. Cycał, wiercił się, stękał, patrzył. Nareszcie zasnął.
Tea ja tam wcale cukru nie sprawdzałam. Nie nam czasu żeby się jeszcze tym przejmować. Po teście obciążenia najwyżej zacznę. Dajesz tylko 10 kropelek na dzień?
Za to ciśnienie zaczęło mi w końcu spadać. Z 8 dopegytow zeszlam na 2 i będę niedługo odstawiac. Po wizycie u gina wszystko ok. Endometrium nie ma, pęcherzyków brak, Grześ póki co działa antykoncepcyjnie. Blizna cacy. Z mężem podjęliśmy decyzję że tabletki nie spirala, bo jak będzie można to staramy się dalej :) ale na razie mi lekarz nie wypisal recepty dopóki nie odstawie dopegytow lub nie zmienię leków, bo ponoć nie można laczyc.
Aga_k_m pięknie Kalinka przybrała, Grzes ma 5,5 kilo :)
Karuzela ja bym poczekala że szczepieniami aż będzie wszystko ok. Najlepiej pogadać z jakimś dobrym pediatra, który ustali indywidualny plan.
Patuszka mam termometr z miękka końcówka i bezdotykowe z Rossmann, działa dobrze, ale pamiętam że któraś dziewczyna oddawała bo pokazywał źle.
Chybra wow śliczne rubiny.
Co do prezentów to od męża dostałam telefon :) polecałam nawet na zakupowym bo jest genialny :)
Temat operacji się pojawił, po okresie rozrodczym będę się zastanawiać i nie wykluczam niczego :) u mnie to wypadało by zacząć od odsysania tłuszczu i plastyki brzucha, ale jakoś on mi najmniej przeszkadza, piersi nie urosły robią się tylko okroglejsze jak dłużej nie karmie, ale wtedy to wyglądają jak silikonowe. Pewnie i tak skupie się na twarzy :) póki co to w ciąży wyrosło mi coś na policzku i po powrocie ze wsi muszę to usunąć. Jakby bliznowiec ale pewna nie jestem.
Idę w końcu zjeść śniadanie :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A i jeszcze Grzesia gruźlica wygląda tak:
1502527477-aaaaaa.jpeg

Martwić się czy u was wygląda podobnie.
Bardzo mi powiem wam pomaga, że jak napisze jakiś swój problem i odpowiadacie, że macie tak samo, podobnie lub inaczej. Jakos jestem wtedy spokojna. Cieszę się że was mam.

A i jeszcze Grzesia gruźlica wygląda tak:
1502527477-aaaaaa.jpeg

Martwić się czy u was wygląda podobnie.
Bardzo mi powiem wam pomaga, że jak napisze jakiś swój problem i odpowiadacie, że macie tak samo, podobnie lub inaczej. Jakos jestem wtedy spokojna. Cieszę się że was mam.

Miałam to samo, potem pękło, byl strupek i się zagoilo. Skonsultowalam z lekarzem, tak może być.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia u nas dokladnie jak u Pumelowej peklo wyleciala ropa teraz jest maly slad jeszcze ale lekarka to ogladala wszystko ok.

Co do wagi moja tez juz z 5kg ma.We wt miala 4.8.

Pogoda u nas w koncu super jest! Noc tez boska od 21 do 4 spala potem od 4 do 7.40 i od 7.40 do 10 i teraz znow spi.Bogu dzieki za ochlodzenie!!!!

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia u nas dokladnie jak u Pumelowej peklo wyleciala ropa teraz jest maly slad jeszcze ale lekarka to ogladala wszystko ok.

Co do wagi moja tez juz z 5kg ma.We wt miala 4.8.

Pogoda u nas w koncu super jest! Noc tez boska od 21 do 4 spala potem od 4 do 7.40 i od 7.40 do 10 i teraz znow spi.Bogu dzieki za ochlodzenie!!!!

Maziajka widze ze twoja mala przesypia ciagiem 7godzin I jej niewybudzasz..Konsultowalas to gdzies czy tak po prostu zdecydowalas I jest ok? Pytam bo moja mala drugi raz przespala mi od 21 do 4.30 ciągiem bez karmienia..staram sie ją wybudzac ale juz sama nie wiem..Moja polozna twierdzi ze moze spac ciągiem 8godzin..znowusz w Polsce pediatrzy twierdzą ze to zbyt dlugo..Nie wiem jak to rozgryzc..Syn moj budzil sie co chwile ..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Alex moja juz ma ponad 7 tyg wazy 5kg nawet przez mysli by mi nie przeszlo by ja budzic;p zreszta nie zawsze tak fajnie jest.Wczoraj byla umeczona upalami w nocy byla burza duzo chlodniej dlatego tak fajnie spala.
Ile Twoja mala ma?

Chybra super.

Misia mamy tak samo, robi się jasna kropka jak pryszcz i potem samo pęka i znowu się zbiera kilka razy. Podobno tak ma być.

Alex jeśli dobrze przybiera to nie wybudzaj. ;) mi położna tak zaradzila. Nadrobi bobas w ciągu dnia, a poza tym zacznie odróżniać dzień od nocy.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra udanej wizyty u fryzjera. Ooo widzę, pięknie!
Moje gratulacje z okazji rocznicy. Piękny prezent. Miłego dnia Wam życzę.

Judith oczywiście Ty sama najlepiej wiesz co dla Twojego dziecka dobre. I przy wskazówkach specjalisty napewno wybierzesz najlepszą drogę.
Przy pleśniawkach, dokładnie tak jak napisałaś.

Paninka jak ci idzie wiązanie chusty?
U nas już druga noc burzowa, ale dziś się znacznie ochłodziło.

Kasia nie mam pojęcia co to za guzki? Masz je cały czas?

Jenny gratulacje z okazji 3 tyg.
Ja też nie potrafię z niczym zdążyć. I wpedza mnie to w jakieś poczucie bycia niezaradną.
Moja się tak darła przy kąpaniu i ubieraniu, ale jest powoli coraz lepiej.

Katarzyna.anastazja nie do wiary co piszesz. W głowie się nie mieści. Dziękuję Bogu że rodziłam w prywatnym szpitalu. Ja bym jednak na Twoim miejscu zapytała o radę prawnika.

Pumelova chodziliśmy na basen z młodym na szkołę pływania jak miał 3mce. Super sprawa.
Obserwuj Agatkę dwa dni przed szczepieniem, czy nie ma gorączki, jakiegoś kataru i będzie dobrze. Nie raz dzieci po szczepieniu są bardziej marudne, ale wychodzić możecie.
Kupiłam smoka MAM początkowy i po trochę go ciumka;)
Zaczęłam dawać 13kropli na zmianę z kolzymem6kroppli, nie częściej niż 2,5 godz.myślisz że dobrze?

Pola najlepszego dla malutkiej.?

Ola W nie wiem dokładnie kiedy robi się to usg., ale jak dzwoniłam się zapisać, to pani pytała, kiedy się dziecko urodziło i zapisała nas na połowę października, to mała będzie miała 12 tyg.

Olisiaa też swoje przeżyłaś, bardzo Ci współczuję. Nigdy nie wiadomo co i kogo może spotkać. Najważniejsze że syt.szybko opanowana.
Do zakładu akt ur., PESEL dziecka., zaśw.ze szpitala , prośbę o urlop i oświadczenie w jakiej wys.chcesz pobierać macierzyński. ja takie składałam papiery.

Ewella jejku a dlaczego nie przyjęli?
Masz jakiś fajny namiar na szkołę pływania w Tychach? Podziel się.

Monti super pozycja. Ja nie czuję się jednak pewnie jak tak podnoszę, muszę spróbować tak jak ty radzisz, odwrotnie.

Aga_km ciekawe co z tym pępuszkiem Wam powie? gratuluję wagi Kalinki

Tea a spróbuj rurek Windi, jak to kolki to też może pomoże? my kropelki podajemy przez cały dzień, nie częściej niż co2,5 godz.przed karmieniem.

Misia Twój Grześ to aniołek że tyle pozwala Ci zrobić. Przewijanie i karmienie na tylnym siedzeniu najlepsze! Położna mówiła że po gruźlicy może się nawet paprać.

U nas jak pisałam wcześniej była wczoraj położna. Łudziłam się że ostatni raz, a ona że za tydzień się spotkamy.OMG!
Maja waży 4450 za 10 dni przybrała450g.czyli dziennie 45g. 200%normy. Kropelki podajemy i czekamy na efekty. Chociaż od 22..00 malutka spała do1.00 Do 3.00i do 6.00, to matka sobie pazury zrobiła:p
Zbieramy się na jakiś spacer i na budowę odsprzątać.

reklama
Do góry