reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Emol może spróbuj położyć sobie małego na ręce brzuszkiem w dół tak żeby nogi i ręce opadły po bokach. U nas taka pozycja pomaga jak Mała się meczy z baczkami.

Młoda spi w bodziaku na krótki rękawek i skarpetkach bo stopy jej marzną. Nad ranem jak jest chłodniej przykrywam ja otulaczem bambusowym. W dzień też tylko body i skarpetki. Czapeczkę miała na pierwszym spacerze i skończyło się potowkami na czole więc nie zakładam już.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

My to dopiero mamy upał w szpitalu...
Ja właśnie podnioslam się po kryzysie dnia drugiego... Młoda nic prawie nie spała, 10 min i wyk, przy cycku spokój ale jak odstawiłam to mega płacz... poszłam po butlę ale poryczalam się przy karmieniu nią... Stara z trójką dzieci a wyje do księżyca.
Młoda wypila niewiele ale zupełnie inne z niej dziecko. Od rana same, nawet do wc ciężko mi było wyjść, co tu mówić o zjedzeniu czekokolwiek...później zladowala mama i mąż nawet starsza córka i już mi lepiej się zrobiło, mamy już smoczek i jest ok :) młoda śpi własnie jak aniołek, waga spadła do 4160, słuch ok, jutro prawdopodobnie wychodzimy, od 11 wypisy już nie mogę doczekać się spotkania z Blanka.

Hej kochane,
U nas kupa wymuszana termometrem a dziś kupiłam herbatkę z kopru włoskiego i jej dałam troszkę.Od wczoraj wisi na cycku non stop, jak tylko nakarmie i ją odkładam to za 10 min ryk, już miałam dziś piersi flaki dla tego też podałam jej ta herbatkę żeby ją oszukać, mnie też pokarm musi sie zebrać a ona sie cholernie denerwuje jak jej nie leci.Była położna, jak zwykle mówi że to norma że dziecko nie ma kup ale będzie dzwonić w pt zapytać się czy się ustabilizowało coś.Emilka traktuje mnie jak krowę a u taty się uspokaja.Co jeszcze...dałam termofor na brzuszek i tak jakby sie uspokoila także polecam ale oczywiście nie w te upały które macie:)
Mała nienawidzi gondoli, ryczy w niej jak opętana za to w foteliku uwielbia, od razu śpi także na jakieś krótkie spacery będziemy używać fotelika.Nie wyobrażam sobie jak R pójdzie do pracy, chyba z głodu umrę, on wszystko ogarnia, w kuchni od piątku palcem nie ruszyłam.Mam nadzieję, że mała trochę się uspokoi do tego czasu.
Ja też popękałam do odbytu prawie ale zszyto minie pięknie, dostałam znieczulenie w zastrzyku i ogólnie Wogóle nie czuję tych szwów, nic mnie nie boli ani nie ciągnie.
Byliśmy dziś zarejestrować małą a jutro idziemy w spr ślubu bo chcielibyśmy szybciej.R stwierdził że fajnie mu sie mówiło w szpitalu o mnie moja żona hehe
Największy problem mam z odgadnięciem czy jest jej chłodno czy ciepło...wiem że niby sie sprawdza kark, plecki ale niekiedy mam.wątpliwości co do takiego sprawdzania.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Paninka ilość dzieci o niczym nie świadczy.
Ja też trzecie i czasem czuję się bezradna jak dziecko we mgle. Butelka to nie koniec świata, też się na początku dokarmiałyśmy.

Gratuluję decyzji o ślubie.
Emilka głodomorek jak moja Maja?
Z jedzeniem też u mnie różnie...dziś akurat jem pierwszy posiłek od śniadania, które zdążyłam zjeść po 13.00

Mój brzuch wygląda jak niektórych z Was przed porodem, ale popracujemy nad nim...:)
Kasia super 'mąż', mój chyba nadal jest w szoku ze 3 dziewczynka :D ale ja się cieszę, w dziewczynach siła :D
U nas będzie bitwa o wózek... hehe tylu chętnych to nie miałam nigdy na spacerki.

Heh zapomniałam maszynki do golenia i jutro będę świecić zarostem, ale prosto ze szpitala do domu :p

Pumelova właśnie woda powinna mu pomóc, a tu nic.

Misia zabilabym te babcie. Mowilas że już się dzieci nie przegrzewa i niech same się przykryja, ubiora czapki i leżą na słońcu. Życzę powodzenia. Może warto zrobić taki eksperyment. A Grzesia mi szkoda ;(
Mam nadzieję że Artur już jutro zrobi tą kupcie.

Monti robiłam tak to się zrobił cały czerwony na buzi ;( nie było mu przyjemnie.

Sent from my HTC Desire 820G PLUS dual sim using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry