reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Emol może spróbuj położyć sobie małego na ręce brzuszkiem w dół tak żeby nogi i ręce opadły po bokach. U nas taka pozycja pomaga jak Mała się meczy z baczkami.

Młoda spi w bodziaku na krótki rękawek i skarpetkach bo stopy jej marzną. Nad ranem jak jest chłodniej przykrywam ja otulaczem bambusowym. W dzień też tylko body i skarpetki. Czapeczkę miała na pierwszym spacerze i skończyło się potowkami na czole więc nie zakładam już.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

My to dopiero mamy upał w szpitalu...
Ja właśnie podnioslam się po kryzysie dnia drugiego... Młoda nic prawie nie spała, 10 min i wyk, przy cycku spokój ale jak odstawiłam to mega płacz... poszłam po butlę ale poryczalam się przy karmieniu nią... Stara z trójką dzieci a wyje do księżyca.
Młoda wypila niewiele ale zupełnie inne z niej dziecko. Od rana same, nawet do wc ciężko mi było wyjść, co tu mówić o zjedzeniu czekokolwiek...później zladowala mama i mąż nawet starsza córka i już mi lepiej się zrobiło, mamy już smoczek i jest ok :) młoda śpi własnie jak aniołek, waga spadła do 4160, słuch ok, jutro prawdopodobnie wychodzimy, od 11 wypisy już nie mogę doczekać się spotkania z Blanka.

Hej kochane,
U nas kupa wymuszana termometrem a dziś kupiłam herbatkę z kopru włoskiego i jej dałam troszkę.Od wczoraj wisi na cycku non stop, jak tylko nakarmie i ją odkładam to za 10 min ryk, już miałam dziś piersi flaki dla tego też podałam jej ta herbatkę żeby ją oszukać, mnie też pokarm musi sie zebrać a ona sie cholernie denerwuje jak jej nie leci.Była położna, jak zwykle mówi że to norma że dziecko nie ma kup ale będzie dzwonić w pt zapytać się czy się ustabilizowało coś.Emilka traktuje mnie jak krowę a u taty się uspokaja.Co jeszcze...dałam termofor na brzuszek i tak jakby sie uspokoila także polecam ale oczywiście nie w te upały które macie:)
Mała nienawidzi gondoli, ryczy w niej jak opętana za to w foteliku uwielbia, od razu śpi także na jakieś krótkie spacery będziemy używać fotelika.Nie wyobrażam sobie jak R pójdzie do pracy, chyba z głodu umrę, on wszystko ogarnia, w kuchni od piątku palcem nie ruszyłam.Mam nadzieję, że mała trochę się uspokoi do tego czasu.
Ja też popękałam do odbytu prawie ale zszyto minie pięknie, dostałam znieczulenie w zastrzyku i ogólnie Wogóle nie czuję tych szwów, nic mnie nie boli ani nie ciągnie.
Byliśmy dziś zarejestrować małą a jutro idziemy w spr ślubu bo chcielibyśmy szybciej.R stwierdził że fajnie mu sie mówiło w szpitalu o mnie moja żona hehe
Największy problem mam z odgadnięciem czy jest jej chłodno czy ciepło...wiem że niby sie sprawdza kark, plecki ale niekiedy mam.wątpliwości co do takiego sprawdzania.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Paninka ilość dzieci o niczym nie świadczy.
Ja też trzecie i czasem czuję się bezradna jak dziecko we mgle. Butelka to nie koniec świata, też się na początku dokarmiałyśmy.

Gratuluję decyzji o ślubie.
Emilka głodomorek jak moja Maja?
Z jedzeniem też u mnie różnie...dziś akurat jem pierwszy posiłek od śniadania, które zdążyłam zjeść po 13.00

Mój brzuch wygląda jak niektórych z Was przed porodem, ale popracujemy nad nim...:)
Kasia super 'mąż', mój chyba nadal jest w szoku ze 3 dziewczynka :D ale ja się cieszę, w dziewczynach siła :D
U nas będzie bitwa o wózek... hehe tylu chętnych to nie miałam nigdy na spacerki.

Heh zapomniałam maszynki do golenia i jutro będę świecić zarostem, ale prosto ze szpitala do domu :p

Pumelova właśnie woda powinna mu pomóc, a tu nic.

Misia zabilabym te babcie. Mowilas że już się dzieci nie przegrzewa i niech same się przykryja, ubiora czapki i leżą na słońcu. Życzę powodzenia. Może warto zrobić taki eksperyment. A Grzesia mi szkoda ;(
Mam nadzieję że Artur już jutro zrobi tą kupcie.

Monti robiłam tak to się zrobił cały czerwony na buzi ;( nie było mu przyjemnie.

Sent from my HTC Desire 820G PLUS dual sim using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry