reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Paninka87 - kciuki i czekamy na Waszą niespodzankę :)

Olissia - oby i u Ciebie szybko poszło. Kicuki również mocno zaciśnietę.

Widziałam, że pojawiała sie tema t katarka. Ja uzwaylam do straszej córki ...i teraz mam nowy dla młodszej. Polecam wszytkim niezdecydowanym :)

Ja dziś muszę zostawić moją małą z męzem i jechac na kontrole do lekarza...moj połog skonczył sie po 7 dniach. Teraz po 5 dniach przerwy ( konsultowałam juz to z polozna i lekarzame) pojawil sie tylko taki bardzo gesty śluz. Lekarz powiedziała ze to moze tak wygladac ale prosił zebym podejchała jak mnie to uspokoji ...tylko ja mam ponad 30 min w jedna strone ...wizyta w szpitau i boje sie ze sie nie wyrobie w 3 godziny.....mam troche odciagnietego mleka ....przed wyjazdem sporobuje jeszcze troche ...w osattecznoci maż dorobi mm....nie ukrywam ze juz panike w sobie mam ...

miłego dnia dziewczyny :)

Jenny nie możesz się tak napędzać :) nie zostawiasz dziecka samego i nie zostawiasz bez jedzenia :) ciesz się chwilą odpoczynku :) mm nie zabija dziecka więc jak ci się nie uda odciągnąć to nie ma problemu ;)

Olisia Paninka powodzenia.

Postaram sie Was nadrobić ale troszkę tego jest a czasu mało :)

U nas mała bardzo niespokojna. Wpada czasem w taką histerię, że nie mam pojęcia jak jej pomóc i o co chodzi. Strasznie to frustrujące.

Mamy też problem z karmieniem. Na początku nie miałam w ogóle mleka, totalna pustynia. Od dwóch dni pije ten specyfik na laktacje femi... i faktycznie pomaga. Dzis udało mi się za jednym razem ściągnąć 60-70ml mleka także uważam, że to już dużo. Aczkolwiek nie wiem jak ugryżć temat karmienia piersią ponieważ jak ją budzimy na jedzenie albo sama się budzi to wpada w taką histerię, że nawet jak wycisnę sama trochę mleka/siary , żeby poczuła że cos tam jest to i tak jest taka awantura, że nie idzie ją przystawić. Mam też oczywiście wklęsłe brodawki co nie ułatwia sprawy.
Macie może jakieś rady co z tym zrobić?

No i drugie pytanie. W związku z tym, że nie miałam mleka i dopiero wczoraj wieczorem dostała pierwszą porcje odciągniętego to była/jest na sztucznym. No i wydaję mi się, że Zosia strasznie dużo je. Słyszałam, że powinno się dawać o 10ml mniej niż dziecko ma dni. Czyli jak urodziła się 28.07 to powinna jeść na porcje ok 40ml a ona wcina aż 60ml i często to dla niej mało. Niby na opakowaniu porcja w 1 miesiącu to 90-120ml ale to już w ogóle chyba strasznie dużo jak dla takiego malucha. Wczoraj też wypiła sporo wody. Jak to jest z tym karmieniem sztucznym?
Czy przez to, że urodziła się dosyć mała (2780g a w niedzielę miała 2640g) to może potrzebować więcej jedzenia?

Aniek podobno mineralna ma za dużo minerałów jak na takie dziecko więc rozcienczam mineralna z zrodlana.

Paninka ale niespodzianka, będzie niespodzianka :) Dajesz dziewczyno! ;)

U nas dzisiaj trochę stekania, bo kupcie nie chcą wyjść. No ale leży na kolanach i nimi ruszam to się uspokoił. Chyba wyjdę z nim na spacer choć ma do mnie przyjechać położna. Ale raczej nr tel ma to jak coś to przedzwoni to my wrócimy ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Aga_k_m odpadł już tydzień temu, trochę nim krecilam bo temu zapach mnie irytowal porządnie już i już się nie paskudzil bez Nikita.
Aniek mój też by ubrania nie kupił, a to taka koronkowa, bo widziałam takie - fajne bardzo.
Chybra najbardziej po SN i przeciążenia to chyba zwiera że ci mogą pójść i opuścić się macica.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Bab, brutalnie ale skutecznie- walka aż do kapitulacji dziecka. Moje tez walczyli z cycem, histeria, wszystko. W szpitalu położna miała problem na siłę go przystawić a młody wyszedł z siniakiem na twarzy! Tak trzeba było mocno z nim walczyć. Potem w domu też, pierwsze 5-10 minut to histeria i walka z cycem. Ale nie poddawać się, na siłę mu głowę trzymać, kierować na cyca, wpychać brodawkę jak już się ustawi. Po tygodniu u nas walki zelżały a teraz dziś dosłownie czyli 17 dzień i chłopak już wie że z matką nie wygra 8-) i bierze cyc ładnie bez płaczu, czasem tylko trochę pomarudzi. Także cierpliwej walki i wygrasz z nim.

reklama
Paninka 87 trzymam kciuki
Ja już na oddziale i po badaniu, dzisiaj już mi nic nie będą robić, dopiero jutro cewnik, po czym lekarz powiedział że mam się nie nastawiać że jutro urodzę. Także chyba będę tu kwitnąć

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry