reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Pumelova, też mi się wydaje że to może być ten skok rozwojowy, on ma teraz troche ponad 3 tygodnie więc by się zgadzało..

Ja też wychodzę do innego pokoju na karmienie. Chyba że jesteśmy akurat na spacerze, wtedy szukam najbardziej osłoniętej ławki i dodatkowo się wózkiem zakrywam i tetrą. Karmiłam już w 3 parkach i w aucie. Mimo, że wcześniej straaasznie się tym stresowałam. Małemu też wszystko jedno gdzie je. [emoji6]

Straszny upał. Byliśmy na spacerze o 8-9 i już było prawie 30 stopni. Masakra. Na kolejny wyjdziemy o 20 chyba.

Mojemu wszystko jedno czy leży u siebie czy z nami. Jak nie chce spać to nie zaśnie [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Judith potwierdzam. Rozkręcenie u mnie trwało ponad 2 tyg. Teraz tylko dostaje jedną butelkę mm 30 ml czyli prawie nic. ;) reszta na cycku w tym wstaje tylko ok 4 na jedzenie w nocy ;)

Aniek bardzo dobrze ale chyba jeszcze za wcześnie. Nie dla małego a dla mnie. Taka padnieta byłam. O 4. 30 wstałam a położyłam się dopiero o 1 w nocy bo mały nie umiał zasnąć. Nie płakał ale słyszałam jak się ćwierci w łóżeczku więc co chwilę oko otwieralam. Artur cała drogę w jedną i w drugą spał. Dlatego był dość wypoczety. ;) wczoraj miał dzień mamy. Jak mąż chciał go wziąć, potulic, to marudzil. Jak matka wzięła na ręce to spokój. A mówią że to ojcom łatwiej uspokoić dziecko. Chyba nie w naszym wypadku. Wzięłam go na ręce, Artur ciągle chciał cycka. Domyslilam się ze pewnie pić mu się chce bo takie upały, więc dopijam go wodą po karmieniu. I jaki był zadowolony. Od razu zasnął jak już pić mu się nie chcialo. Choć niby nie muszę bo kp ale no litości 24h nie będzie wisial :)

Ola mój tak już robi od chwili porodu. Skubany taki silny. Położyli mi go na brzuchu po porodzie i on sieodpychal ode nie i od piersi. Ja strach bo dzieci tak nie robią :) a położna go asekurowala bo też w szoku jak on się odpychal. Jakby miał zaraz zacząć raczkowac. Ola trzymaj się, może pójdź do specjalisty. Na pewno nie zaszkodzi. Trzymam kciuki aby się Kuba uspokoił i Ty również :*

Misia to zaszalalas. Do 24 o.o ja to o tej to Artura kladlam spać. ;)

Olisia zależy kto. Jak to jest mama albo teściowa czy babcia to przy nich karmię. Bo kurczę no rodzina więc nie mam czego się wstydzić. Bo same były matkami. A co do innych gości to zapraszam od 15 bo wiem że mały jest wtedy po jedzonku i mamy 3h. A jak ktoś siedzi dłużej niż 3h to po prostu siadam do niego bokiem tak aby nie widział piersi a dalej rozmawiamy. Jestem u siebie, Artur tak samo więc nie będę się ukrywać. Albo idę po przystawic do innego pokoju (jak jest w towarzystwie mezczyzna) i przychodzę z małym już przyssanym. Ale u mnie to po 1-3 osoby chodza, nie wiecej więc mogę tak to robić. Jakby były urodziny czy coś i 10 czy ile osób to pewnie bym poszła do innego pokoju

Sent from my HTC Desire 820G PLUS dual sim using Forum BabyBoom mobile app

Linoone spacer z jednym pieskiem? Nie szarpie cie? My mamy dwa burki w domu i tak sie zastanawiam jak pogodze te spacery, ktore wrecz kocham bo wyciszaja mnie i relaksuja. Teraz rzadko chodze bo sama z nimi to strach zeby nie szarpnely.

Ola w no niestety trafilam na doktora, ktory chyba sie nie wyspal. Ale jestem ciekawa co ordynator powie jutro. Oby on okazal litosc...

Dziewczyny wytrwalosci w upale:wink:

Pulmelova ja miałam dokupiona parasolkę do wózka i mnie tylko drażniła bo co chwila się odpinala, teraz mam oryginalna do wózka zobaczymy jak się sprawdzi, widzę że mechanizm ma inny bo jakby cała rurkę obejmuje

Katja irigasinem jak przepluczesz zatoki to od razu lepiej się oddycha, a jak zobaczysz co wypływa z nosa to masakra, zastanowisz się gdzie to się mieściło [emoji18] jest tego tyle. Uczucie nieprzyjemne ale skuteczne

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam infacol-wprawdzie kupki dalej nie ma ale już nie płacze jak puszcza bąki.Ale mam już sutki zorane...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madwoman, też mamy dwa piesy, każdy po 23 kg i chodzę sama z nimi na spacerki z wózkiem. Daje rade, ale moje są grzeczne i na szczęście nie ma opcji żeby pociągnęły [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry