reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hajmal trzymam mocno kciuki!!! Napewno będzie dobrze!!
Misia raczej dopochwowo, przez brzuch to tak 12-13 tc
Piszecie o nieprzespanej nocy a mnie sie dziś tak dobrze spalo jak nigdy, spałam od 21 do 8 rano :D normalnie o 6 pobudka do pracy ale w tym tyg siedzimy z synkiem w domu.

reklama
Żaneta witaj
Gosia ja takich odczuć nie miałam, ale ogromna większość dziewczyn tak. Ale Was szczęście spotkało po tylu przejściach! Gratulacje i bądź tylko dobrych myśli
Misia dopochwowo prawie na pewno, nie spotkałam sie inaczej (tak wiem ze jedna z nas miała przez brzuch) kolejne USG to 1szego trym w okolicach 12 tygodnia tez miałam dopochwowo w obudwu ciążach. Ale to juz nie wszystkie tak maja. Nie wiem czy to zalezy od tkanki tłuszczowej? Ja grubasna

Hej. jestem tu nowa :) ostatnią miesiaczke mialam 14pazdziernika, pierwsza wizyta u gina w czwartek bede w 5tyg i 6dniu. ciekawa jestem co tam zobacze :) chcialabym serduszko ale pewnie za wczesnie. Juz jedną lipcowke mam urodzona 11 lat temu :)
Hej Tysia ja też ostatnia @ 14 października, jutro mam wizytę u ginekologa, jutro będzie 5 t 5 d i też liczę usłyszec serduszko, to jest moja pierwsza ciąża i pierwsze dzieciątko będzie. :)

Kasiulka! Dziękuje za odpowiedź z tym brzuchem. Pewnie juz całą ciażę będę nerwowo reagować na każdy objaw...Ciekawa jestem czego dowiem sie od lekarza dzisiaj. Mam nadzieję że wszystko ok. Rano już poleciałam na badania zrobiłam aktualne TSH, Betę gdyby nie było widać dziecka, Progesteron i ogólną morfologię. Taki zestaw zawsze robiłam po in vitro. Pewnie dzisiaj dostane kolejna listę badań.:)
w4sqcsqv4v6p5va0.png

Hej , a ja mam pytanie odnośnie USG. Czy w 7t2d to będzie przez powłoki czy od środka? Bo chce męża wziąć i nie wiem sama na co go przygotować :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wczoraj byłam u gina z terminem 7t2d - i od środka było. Myślę, że dopiero w styczniu będę miała przez powłoki brzuszne.
Ale Mężowy może posiedzieć w poczekalni - serduszko powinien usłyszeć ;-)

Nie wiem czy to zalezy od tkanki tłuszczowej? Ja grubasna

Hahaha [emoji23][emoji23][emoji23]. Ta Pani kłamie! Grubasna??? proszę spojrzeć na jej zgrabny profil w galerii brzuszkowej [emoji14]
Cześć,

ja nieśmiało dołączam do Was - w sobotę po 6 latach starań zobaczyliśmy na teście dwie wyraźne kreseczki. Tyle razy myslałam o tym momencie, snułam miliony scenariuszy a było i tak zupełnie inaczej. Teraz szczęści miesza się z niedowierzaniem, strachem i niepokojem. Na 17.40 mam wizytę u ginekologa wg aplikacji jestem w 5 tygodniu ciąży. Ostatnią miesiączkę miałam 20 października. Najbardziej przeraża mnie ten nieustający ból brzucha jak na okres - pojawia sie co kilka godzin. Czy to normalne w ciąży?
Nigdy wcześniej nawet test nie wyszedł mi pozytywny - mam 33 lata. Z mężem przeszliśmy naprawdę długa drogę przez inseminację po in vitro i nic. Dopiero teraz takie szczęście.
Podpowiedzcie coś - ten brzuch to normalne?
Witaj Gosiu - przyjmij ogromne gratulacje [emoji3]. To cudowna wiadomość dla wszystkich starających się i powoli tracacych nadzieję.

Ból brzucha to normalny objaw - w końcu dzieje się tam teraz niezłe show [emoji6]. Do tego nasz organizm nadal błędnie szykuje się do menstruacji - przez co również możesz odczuwać bóle jak na spodziewany okres. Zdarzają się też bóle skurczowe - tutaj warto mieć przy sobie nospe [emoji3]

Kurcze - naprawdę cieszę się z takich przypadków [emoji3][emoji3][emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

aim też bym chciała zwłaszcza ze u mnie to mocno ekonomiczne

Maziajka stres w dzień odbija sie mocno potem na naszych snach, z dzieciątkiem będzie dobrze nie martw się,

Dziewczyny jesteście mi wielkim pocieszeniem

Gosia gratulacje :)
z tym usg to bywa różnie, lekarze zaczynają od dopochowego jak nie widać próbują przez brzuch. Co do tłuszczyku to przeszkadza, ale będzie skutkowało tylko tym ze dłużej będzie robił Ci usg dopochwowo

Dzień dobry,widzę że ciężka noc to była dla wielu dziewczyn,dla mnie poranki są najgorsze,ledwo się trzymam na nogach,do tego brzuch boli,niech już przejdą te mdłości.
Witam nowe mamuśki,trochę nas tu już jest i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty,ja jutro na 11 rano,godzina jazdy w 1 stronę,chyba pojadę z reklamowka,
Takie pytanie mnie nurtuje,czy miała ktoras z was cesarke 2 razy?jak to jest,przecina się w tym samym miejscu,ta samą blizne?Tak bym chciała rodzić sn ale raczej to będzie niemożliwe a cesarki się boję,nie znioslam jej za dobrze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hajmal w sumie myślę bardzo słuszny tok myślenia, dobre spostrzeżenie.
Ja mimo pierwszego poronienia planuje pracować tak długo jak się będzie dało. W zależności od wszystkiego. Nie ustalam sobie konkretnego tygodnia ciąży czy miesiąca, po prostu ile będzie się dało to będę.

Btw rozważam czy na najbliższej wizycie nie zapytać gin o zmianę leku- teraz mam duphaston i poziom bólu głowy już jest taki że autentycznie daje rady funkcjonować. Może dopochwowa luteina by zmniejszyła ten objaw.
No i się zastanawiam czy jutro już dzwonić o wizytę czy jednak iść w czwartek. Z jednej strony chce dać jak najwięcej czasu jaju żeby "zaskoczyło" a z drugiej chciałabym jak najszybciej wiedzieć coś więcej na czym stoję.

aim - poczekaj do czwartku. Jeden dzień czasami potrafi nas zaskoczyć, a na tym etapie ciąży to już w ogóle (to jak z testami, jednego dnia 1 kreska, ale już następnego pojawia się cień drugiej [emoji6]). Przede wszystkim przestań się bać i zamartwiac - bo to się negatywnie odbija i na Tobie i na fasolce [emoji2].

Hej:) jak widać noc przesłana.... Po usg wróciłam,wzielam tylko prysznic i padłam... Chyba emocje że mnie zeszły... Kiedy zobaczyłam serduszko bijące w rytmie 132 uderzeń/ min :)
Zdziwiło mnie że badanie było przez brzuch a nie dopochwowo...
Ciąża młodsza o tydzień...- trochę dużo, ale lekarz powiedział że wcale tak nie musi być, bo na tym etapie badanie przez powłoki brzuszne jest mniej dokładne.. z kolei skoro pięknie uchwycono serduszko, nie ma mnie co męczyć osadzaniem głowicy. :)
Moja córeczka oglądała sobie wszystko z panią pielęgniarka na monitorze :) i mi się dziecko popłakało :)
Zapytana dlaczego płacze, stwierdziła że ze szczęścia :) ... No u mnie tym tak wyruszyła, że musiałam się mocno bronić by też się nie rozbeczec :)
Obecny termin z usg na 13 lipca.. ale pewnie tak jak w pierwszej ciąży ulegnie zmianie po drugim usg... Wtedy też pierwsze pokazało tydzień rozlicy, a potem się wszystko zrownało :)
Gratulacje żonograja [emoji3].
A córa cudowna... My jeszcze zwlekamy z poinformowaniem naszej. Ciekawa jestem jej reakcji [emoji4].
Poczekamy jeszcze z 2 tyg [emoji6]. Bo jak jej powiemy, to zaraz wszyscy będą wiedzieć [emoji3].

W pracy też jeszcze nie wiedzą.

Tea - a dlaczego nie możesz teraz rodzic SN? To, że za 1 razem była cesarka, nie skreśla porodu SN przy kolejnej ciąży. No chyba, że jest takie wskazanie.
Moja przyjaciółka miała 2 x cc, ale ma też dwa niezależne od siebie nacięcia.
Ważne jest też ile czasu minęło od poprzedniej cc.

reklama
Tea - a dlaczego nie możesz teraz rodzic SN? To, że za 1 razem była cesarka, nie skreśla porodu SN przy kolejnej ciąży. No chyba, że jest takie wskazanie.
Moja przyjaciółka miała 2 x cc, ale ma też dwa niezależne od siebie nacięcia.
Ważne jest też ile czasu minęło od poprzedniej cc.

Aga miałam w poprzedniej ciąży rozejscie spojenia lonowego i to konkretne bo dziura na 2 cm,pytalam się czy to może się powtórzyć i raczej na 100%,mogę być unieruchomiona już od połowy ciąży ale będę walczyła z bólem tak długo jak się da.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry