reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
jest mi wstyd zostałam przyłapana o 22 przez mojego syna, który wstał siku na jedzeniu lodów śmietankowo czekoladowych. :( :) Usłyszałam "MAMA O TEJ PORZE SIE NIE JE" ale mi wstyd było :). Tak jak dla mnie słodycze mogły leżeć i nie istnieć, to teraz mam normalnie ataki aż się tego boję. Tak jak torty i ciasta nawet na nie nie mogłam patrzeć to w piątek zaliczyłam dwa kawałki tortu. Chyba muszę sobie jakiś kaganiec kupić :)

Tymuniek pewnie masz mieszane uczucia
Asia gratuluje
Aga ja wtedy ważyłam 24 kg więcej ;) teraz jestem w normie dopiero ;). Nie wiem czy wiesz odnośnie wskazań do cc ze względu okulistycznych ze w dużej mierze można sie ich pozbyć. Bo to chodzi w głównej mierze o odklejenie siatkówki. Moja bratowa ma duża wadę -9 i chodziła przed porodem na laser który jakby przyklejał siatkówkę i rodziła normalnie SN bez ryzyka. Teraz rodzi w marcu i juz była na kontroli siatkówki

Kasiulka - wiem, wiem :-). Zobaczę co teraz mi okulistka powie, i czym pogrozi. Tamten poród na ślepo wzięłam (oczy dopiero na samym końcu otworzyłam), i wszystko było w porządku. Ja kwalifikuje się pod krotkowzrocznosc średnią (wada oczu nie przekracza -6, a szkła noszę -2,75, bo w nich już widzę, i nie chce dodatkowo ich wzmacniać). Od -9 to już krotkowzrocznosc wysoka. Moja koleżanka bez korekcji rodziła w Irl sn... Bo tam sie nikt nie przejmuje wadami wzroku :-/. 2 krotnie jej się udało urodzić bez problemów.

Nie mniej ryzyko zawsze jest. dzięki! [emoji2]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluje udanych wizyt.
Ja ide dziś na 16:30 zobaczymy co mi powie czy tez ze mam niekształtny pęcherzyk czy będzie miał dobre wieści dla mnie.w g bin dziś 6 tydz 6 dzień a wg ostatniej miesiączki 6tydz 1 dz

Tymuniek - i co gin powiedział na to wysokie tętno fasolki?

Asia333 - nie strasz - my się nie boimy [emoji14].
Gratuluję udanej wizyty [emoji3]

Anninek - uuu...Dobrze, ze miałyście ciuchy na zmianę [emoji3].
Występy dzieciaków 3-5 lat są cudne - scenariusz scenariuszem, a one i tak zawsze coś po swojemu zrobią. Zachowania nie do zaplanowania i odtworzenia [emoji3]

P.s. Oby z tego deszczu chorobska żadnego nie było.

Dzieki Aga, mam nadzieje ze bedzie ok. U nas w tym tygodniu cieplo - jakies 17 stopni :)

Co do cc to mnie ciagle straszyli cc bo mialam bardzo nisko ulozone lozysko, do konca czekali czy sie przesunie i do dnia porodu nie wiedzialam co bedzie, w koncu wyszlo jak wyszlo, ja pozniej strasznie plakalam ze mialam cc no ale najwazniejsze, ze dziecko jest cale i zdrowe. Teraz mam nadzieje na sn.

O jak to zależy od tłuszczu to ja będę mieć dowcipnie do 9 miesiąca.
Gosiu gratulacje przeogromne, ja zobaczyłam dwie kreski tuż przed pierwszym in vitro. Od 30.11 zaczynalabym krótki protokół.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kotek - kciuki zacisniete [emoji110][emoji110][emoji110].

Anninek - u Nas tez pogodowo (15') [emoji3], ale co deszcz to deszcz. Toleruje go jedynie z perspektywy okna [emoji6]

Do góry