reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aim gratulacje! Boze ile ja bym dała, zeby moj poród tak wygladal... dobrze, ze u Ciebie przebiegło tak super :)

Tymczasem niestety był pierwszym i ostatnim porodem, raczej nie zdecyduje sie na kolejne dziecko.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Aim, gratulacje. Muszę się wam pozalic ale i poprosić o radę. Małej wyszła zoltaczka i musi być naświetlana. Niby jest ze mną w sali ale wiadomo, żeby odniosło to skutek to musi być tam jak najdłużej. Z karmieniem u nas ciężko, ładnie ssie ale dopiero jak dobrze złapie A z tym jest problem. Denerwuje się strasznie A ja płacze razem z nią. No ale nie mogę próbować w nieskończoność, bo przecież naświetlanie... wczoraj się poddalam i poprosiłam żeby dokarmili butla. Ja próbuję laktatorem odciągnąć żeby jadła moje. A dziś poszła mi krew z jednego sutka. Sama już nie wiem co robić. Do tego jeszcze ten ból głowy koszmarny...

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny to jednak poród był i już jestem po [emoji14] życzę wszystkim takiego ekspresu choć położna twierdzi że dużo z tego to tkwi w głowie i nastawieniu. Więc dobrego nastawienia ;) z powodu prędkości porodu nie zdążyli mi dać znieczulenia zo xD ale szczerze-myślałam że będzie bardziej boleć... Jasne, nie było to przyjemne, ale jednak do przeżycia! Więc nie bać się, nawet przy niskim progu bólu i braku znieczulenia! I słuchać położnej, robić wszystko co każe. To wiele pomaga. Także przed 2 już zostałam mamą 3 kilogramowego i 53 centymetrowego człowieka :)
Serdeczne gratulacje i duzo zdrowka dla was :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia też mam windi ale też nie próbowałam. Od wczoraj mała jakoś sama cisnie i kupke i baki. Do środy powinnam mieć kropelki więc będę dzialac:)

Aniek dokładnie tak bym zrobiła - pojechała sprawdzic. Ale najpierw zrób sobie krótki spacer bo to pomaga w oczyszczaniu (jak chodzisz) to może się coś ruszy.

Oliweczkaa nie martw się w koncu będą regularne i Cię nie puszcza:) szkoda twoich nerwów:*

Ola W jak nie schodzi ten nalot chusteczka to mogą być plesniawki chyba też czytałam bo moja też miała ale zniknelo przy którymś karmieniu więc to chyba z ulewania jej zostalo. A jakby Twój miał plesniawki to co wtedy to boli może dlatego krzyczeć przy piersi

Aim serdeczne gratulacje! [emoji173][emoji173]Ile trwał sam porod? Mniej wiecej:) nacinali Cie? I jak Twój człowiek będzie się nazywal? Zdradzisz nam?:)

Ika ja odciagalam swoje mleko jak była naświetlana żeby jej właśnie nie brać do sali bo miałam problem żeby ja nakarmic. Wierzę sutki, smaruj swoim mlekiem żeby się zagoily i odciagaj żeby trzymać laktacje, a to że jej dają mm to nie koniec świata:)) nie martw się parę dni i będziecie w domku!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aim gratuluję

Joanna super,ze juz w domku. Z mleczkiem to najwazniejsze,ze ladnie je,kolek nie ma.

Katja trzymam kciuki za Liwie i jej oczko, oby obyło się bez zabiegu

Aga_k_m na brodawki mi pomogła lanolin. U mnie narazie Filip bez zarzutów, cały czas całuje Mikołajka i powtarza że jest słodki, ale myślę, że i mnie nie ominął sceny zazdrości .
Ahhh temat tesciow [emoji6] współczuję, ja mam super tesciow

Chybra ty to masz siłę kobieto. A męża postaw do pionu.... co on sobie myśli [emoji3]

Pumelova u mnie w dzień identycznie ..... ja zaczęłam podawać delicol i może i więcej bakow puszcza , ale i tak się preży i mam wrażenie, że mniej kup robi losie nocki ok, a w dzień strasznie mało śpi, cały czas się preży,szczególnie po jedzeniu jak juz przysnie i to go wybudza. . Wydaje mi się, że te nasze dzieciaczki poprostu dojrzewają,te biedne brzuszki przyzwyczajają się do mleczka,jak czytam , że więk szość z nas tak ma to jestem spokojniejsza [emoji4]

reklama
Do góry