reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Mam dosyć nietypowe pytanie, orientujecie się może ile powinnam zapłacić położnej na która trafię podczas porodu? U nas nie ma możliwości zapłaty wcześniej z góry dla wybranej położnej dlatego chciałabym dogadać się z osoba na która natrafie A kompletnie nie wiem ile mam jej zapłacić..

Tez o tym myślałam..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

u mnie termin miedzy 27.07 a 3.08 takze ja pewnie bede zamykac liste :)
Moj lekarz tez nie ma nic wspolnego ze szpitalem a do tego jest na urlopie takze my tez idziemy na zywiol :)
Jutro pewnie podjade do szpitala dowiedziec sie jak wyglada sytuacja z ktg.
Myslicie, że nawet jesli nie ma sie wykupionej indywidualnej opieki poloznej to trzeba cos zaplacic?

Ja mam termin na 25.07 i byłam właśnie na IP skontrolować dzisiejszą tachykardie. Wszystko ok nic się nie dzieje i tętno się uspokoiło. Rozwarcia brak.
Więc czekam na rozwój sytuacji.
U nas jeśli chodzi o wywoływanie to do 42 tygodnia nie wywołują jeśli nie ma do tego wskazań. Ja mam cukrzycę i nie biorę insuliny więc też się nie kwalifikuje do wywołania.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Marta to masz jeszcze trochę czasu:-)) wszystko gotowe dla synka?

Saba zdrowka!. Oby Ci te tabletki pomogły:-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, u nas już wszystko przygotowane wcześniej bo doktor prowadzący cały czas prognozowal wcześniejsze rozwiązanie a jednak się nie sprawdziło.
Mój lekarz na szczęście pracuje w szpitalu, na czym mi bardzo zależało, było by super trafić na siebie podczas porodu :-) zawsze to mniejszy stres..

Podczytuje i gratuluję oczywiście.

Mamy teraz dużo roboty, przeprowadzka tuż tuż i ciągle się pakujemy, do tego wiadomo życie rodzinne, dzieciaki, szkoła. Za tydzień podpisujemy umowę i 21.07 klucze. Tak więc nie mam czasu na regularne pisanie.

Pumelova, każde z moich jest chowane na zasadach tej książki. Może orzyniesc Ci więcej korzyści niż szkody :*

Lilith trzymam kciuki za przeprowadzke.[emoji110] [emoji110] [emoji110] Napisz czasem jak tam sie dzieciaki miewaja a juz napewno malutka[emoji8] [emoji8]

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Alex 87 pierwszą ciążę przenośilam i miałam wywoływany poród w 41+6dniu a stawiłam się do szpitala bodajże w 41+4

Martac88 moim zdaniem nic, bo wkoncu idziesz do szpitala a to ich praca, myślę że położnej się płaci jeśli ci na konkretnej babce zależy i chcesz aby cały poród ci towarzyszyła i pomagala

Ja mam termin na 26 a wizytę u gin mam ustalona na 18 lipca, wtedy pewnie się dowiem co dalej.
Dziś byłam na ktg jakieś skurczyki się pojawiały ale nawet nie czułam i tętno też ok za to czynność skurczowa macicy na pełnych obrotach, ktg równiutko i regularnie pokazywało skurcze

Emol jak u ciebie? Martwię się czy wszystko ok

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi lekarz powiedział, że jak nic się nie dzieje to do 7 dni po terminie mogę chodzić, więc nie wiem czy po tym terminie na wywołanie czy co. Mam nadzieję, że sama urodzę. A za tydzień mam ktg. A termin na 27 lipca.

Do góry