reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja też wieczorem padam, ostatnio akcja zaczęła się około 13 więc czasowo w miarę :p a obie córki urodzone po 17 :D
Mój się nie ogranicza jeszcze z piwem wypije sobie wieczorem jedno ale jakby coś się działo to chyba musiałabym kierować :D
A mnie na zakupach dopadł ból po lewej stronie dupska nie wiem czy częściej stawiam ciężar na lewą nogę, na pewno spie więcej na lewym boku. Masakra jak stara babcinka. Jak nie krocze, plecy to dupsko :D

reklama
Linoone na pewno nie 1 ;) za dobrze jeszcze się czuje. Super usprawiedliwienie. Ja to ostatnio też więcej kalorii, jakby zbierał organizm na wysiłek jakim jest poród.

Ola W. Czytam was ale byłam u mamy, brałam w grę planszową i tak wyszli ze nie pisałam. ;) na razie Artur w brzuchu, a cycusie drażnić zaczęłam

Wczoraj trochę pokrecilam bioderkiem do muzyki, bo nie mam piłki i dzisiaj też z 40 min potancze ;) może też spróbujcie. Jak ja wczoraj potanczylam to się odprezylam a po godzinie zaczął mnie brzuszek pobolewac

Cieszę się że też chcecie abym urodziła, czuje takie wsparcie <3

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone - ja wlasnie zjadlam kolacyjke a zaraz wcisne jeszcze princesske kokosową :D dzisiaj tesciowa robiła na urodziny Kamila pycha torcik wiec jutro tez nie bede sobie żałować :D

Aaa to mój od razu wolne dostanie w pracy jak sie zacznie wiec juz nie moze sie doczekać [emoji23]

Paninka - moze tym razem tez ci sie zacznie popoludniu :D ja moge rodzic i rano i popoludniu[emoji14]noc jakos mnie przeraża [emoji33] Ale wiadomo my se mozemy pomarzyc :D
Co do piwka to mój ostatnio bardzo ogranicza i czasami jedno machnie wieczorem bo stwierdzil ze jakby sie zaczelo w nocy to juz prowadzic moze :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis poleciałam z ananasem i pikantna pizza [emoji85]
Nie była jakos mega pikantna, ale ja w ogole nie jem pikantnych rzeczy. Jutro ananas i znowu moze cos delikatnie pikantnego?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ewella no trudno, może do jutra zaczniesz [emoji14]

Kasia831 pojedz sobie na koniec :D potem się będziemy odchudzać:D chociaż ja w tej chwili jem szpitalne jedzenie i tu codziennie jest słodki dodatek do śniadania, jakieś wafelki itp[emoji7]

Linoone kurcze my mieliśmy sobie fotkę z brzuszkiem i psem zrobić i nie zdazylismy. Ale będziemy robić z dzidzia. Już mi odbilo, mam w tel chyba 100 zdjęć małej [emoji7]

Megan ona przy moim mężu mówiła o tym jak jej poszla kupa po czopku. Ja wiem że się chop naogladal ale bez przesady.. :D
Oj leżenie na brzuchu [emoji7] równie bardzo cieszy mnie leżenie na plecach bo mi lekarz nie pozwalał a uwielbiam:p

Emol wszyscy chcemy żebyście wszystkie urodziły:D nie ma innej opcji:D

Ja jadłam bardzo dużo ananasa bo mąż lubi w czasie ciąży i nie sądzę żeby dzialal:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Te moje rozstępy to pierwsze tej ciąży co znaczy, że w pierwszej też były właśnie w okolicy pępka i wydawały się takie ogromne. Gdy brzuszek spadł one zrobiły się takie minimalne. A jeszcze jak go opaliłam i wyćwiczyłam to już w ogóle baja:-) :) Teraz są kolejne i kolejne, no ciekawe czy też tak znikną.

Kurczę moja sala porodowa przypomina rzeźnię więc najchętniej miała bym tam oczy zamknięte:-p Hehe ale cóż, zadanie to zadanie, nie ważne gdzie:-p

Spakowałam torbę, poprasowałam ubranka, odkurzyłam i powycierałam samochód, zawiozłam starego na pociąg, z synusiem byłam na spacerze. Leon mi nieźle dokuczał dzisiaj. Uff jest coraz ciężej, a mój jak dojechał do Krk tak słuch o nim zaginął tak jak myślałam, chyba jutro ok południa ma wrócić.

Kurczę na prawdę przy Kacprze jest mi teraz czasem mega ciężko ehh, oczywiście z bezsilności łzy popłyną też, ale i czas szybciej leci i nie wlecze się jak w 1 ciąży.
No nic. Dobranoc;-) ;)

Emol, ja właśnie skacze na piłce przed tv i drażnie brodawki. Mój się że mnie śmieje! [emoji6]

Mój to pije sobie piwko, albo kieliszek wina. Jak coś to sama zawioze nas do szpitala. Ale od tego tygodnia ma plan odpuścić, żeby być w formie. [emoji6]

Ola, ja dziś pikantne papryczki i ciastka. Jutro w planach ananas [emoji12]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Widze ze jest tu wiecej czytelniczek
Mamyginekolog :))) o tych ananasach i ostrym czytalam ale wiecie co... ja nie jem na ostro i mam wrazenie ze nie dosc ze ok ruszylo by porod ale caly porod bym robila... kupki

Ja mam dosc spania na lewym boku, przewijam sie czasem na prawy ale faktycznie gorzej mi sie dycha. A wam?

Dzis zjadlam sobie kanapeczke z mcdonalda i fryty. Nie pojadlam w ciazy ******* wiec uzupelniam na koniec. I co? No i boli mnie zoladek i watroba omg ... :):)

Co za uparciuchy, zadna lipca nie rozpoczela zgodnie z nasza nazwa :)

Moj maz tez dzisiaj sobie pofolgowal popil whiskey i cos mu sie jezyk podwija ale tak... sympatycznie :) jednak i tak dostal opiernicz ze co jak w nocy sie zacznie...
Coprawda z nami na dole mieszkaja moi rodzice zwarci i gotowi zawiesc ale wiecie jak jest.

Smaruje mojego nieprzyjaciela hemoroida procto glyvenolem. Lepsiej mi troche.

Aha , no i jesli chodzi o slodkie , tak jak ogolnie nigdy nie bylam slodka dziurka tak zwykla mleczka alpejska milka bardzo mi wchodzi ktorys dzien... :)

Ja tez nie chcialabym w nocy rodzic. Noc jest od spania przecie !! :)) najchetniej to tak zjesc sniadanko i kolo 10 do szpitala, tak rodzilam z synkiem i o 15:33 byl na swiecie. Mialam po nocy sily, sniadanko zjadlam i jakos bylo. Jestem szczuplizna ogolnie ale nie wyobrazam sobie nie zjesc. Padlabym z sil :( a jak jest u was z jedzeniem przed porodem lub w trakcie ? U nas lewatywa wiadomo jak sie chce i podczas porodu mozna pic i biszkopty jakby co naprzyklad.

Edit dobranoc dziewuszki :) synek spi, maz wypity nic tylko spac. Moze mi sie uda usnac ‍♀️ Wczoraj do 24 walczylam z niespaniem, wzielo mnie na placz ze nie dam rady trzech dób bez synka. ❤️ Matka wariatka :)

Hehe, ja teraz to jakaś senna jestem, więc dziś też nic z tego, dziś nie dałabym rady
emoji12.png

Mamusia, jak u ciebie? Dziś masz chyba termin?
emoji6.png

Mój synek ma gdzieś terminy :D Jakoś mi pasuje tutaj ta oto piosenka :

Na razie jest początek piosenki u nas na forum :D

Emol - no już myślałam, że tak długo nie piszesz bo na porodówce już działasz :D A Tobie się na odwiedziny zebrało - noo serca nie masz dla nas :)

A tak w ogóle to ja od początku ciąży jem słodkie i nie widzę, żeby to coś wzmagało :)

reklama
Dzwoniła do mnie mama bo wczoraj mowilam ze MOZE przyjade wezme ją i do brata pojedziemy. I mówi ze sie martwila bo mialam być a tu cisza ani mnie ani tel to pewnie juz do szpitala pojechalam rodzić:D
A potem w rozmowie mowi ze MOZE mialam byc-oczywiście opieprz byl bo rozmawiałyśmy dlugo i mowie ze mnie wogole nie slucha:p

U nas jest folklor i tesciowa zabrala małą zeby sobie cos tam kupiła, pochodzila i tak czekam az wrócą bo pogoda u nas kiepska a tak to zawsze wsiade w auto i pojade po nie.
A co do alko to moj juz ponad miesiąc nie ruszyl nawet piwa(mimo ze tesciu ma prawko, siostra w 5 min moglaby przyjechac a jak nie to kolega 2ulice od nas mieszka) no chyba ze te 0% ze mna na pol:laugh2:
A i co lepsze w sobote ma byc swiadkiem na cywilnym u kolegi- powiedziałam zeby tylko kierowce sobie ogarnal(jedzie z corka) bo przeciez bede juz w szpitalu to powiedzial ze nie bedzie pil:szok:

Pumelova to dobrze ze wychodzi bo jak tak piszesz to faktycznie jakaś nawiedzona:szok:

Powoli zaczyna mnie strach ogarniać-niby szpial wybralam na początku ciąży ale im blizej tym bardziej się waham-podobno tasmowo lecą(niektore dziewczyny odsyłają), warunki fajne(wyremontowany) ale opieka do dupy- chyba do pracy za kare przychodzą. Zostaly mi 2 dni na decyzje:unsure:

Spokojnej nocy życzę

Do góry