reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova - bolało na pewno ale jak szybko poszło!!! Pomysl o tych które leżą biedne w tych bólach po 20h..☹️ a Wy i szybko i zdrowe i juz razem!! Czekamy na foto [emoji8] i wszelkie szczegóły [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Słuchajcie jak długo mogą się sączyć wody?

bfarxzdv0adq6khn.png

0d1yskjonm4opwwc.png

Pumelova cudownie! Gratuluję kochana:-D

Co do powrotu do siebie po ciąży no to ja się nie dziwię Curran, że już o tym myśli, to normalne u osoby, która ćw przed porodem, ja schudłam 15 kg przed i nie wyobrażałam sobie zmian mojego ciała podczas czy po ciąży. Ale po pierwszej ekspresem mi waga spadła i chyba po 5 tyg już zaczęłam lekkie ćw. Ciekawe jak teraz będzie. A co do dziewczyn tych masakrujących się na siłowni to dopiero zmienią zdanie gdy zajdą, wcześniej nie ma co gadać, nie będą miały wyjścia i tyle:-p Ja mówiłam, że w życiu dziecka nie będę mieć i takie tam, a tu ciach, nie planowane wychodzi najlepiej:-p

Czas na 8 odc Twin Peaks ;)

Dziewczyny, juhuu, wypisali mnie! Szalu nie ma bo afi nadal jest 6-7 ale kazali isc na usg kontrolne i bedzie w piatek. Jak znam moje szczescie i mojego lekarza, to mni e z powrotem wtraci do szpitala [emoji16]
Tak ze mam kilka dni na spakowanie torby i przypuszczam ze tam niedlugo wroce [emoji6]

W zaleceniach mam zeby nie wieszac firanek [emoji16][emoji23][emoji2]

Dzis u nas urodzily sie trojaczki! Wow super 3 dziewczynki [emoji4]

Joanna, ze mna lezala dziewczyna z cholestaza i tez miala takie objawy qiec lepiej sprawdzic...

Emol- są hotele dla zwierzakow wiec moze takie wyjscie?...

Karuzela i Aha - współczuję wam powikłań ogromnie! Mam nadzieje ze szybko sie uda z tego wyjsc i trzymam kciuki !!
Kurcze właśnie dlatego ze sie mogą zdarzyc powikłania boje sie cc strasznie i zawsze w dyskusjach jak laski sie zachwycaja cc na żądanie, próbuje powiedzieć, że to nie takie hop siup.... teraz w szpitalu tyle biegania widzialam na blok operacyjny ze mi sie strach udzielil. Dobrze ze mnie wypuscili choc na troche. Tez mnie czeka cc i az dretwieje ze stresu...

Co do powrotu do formy - wg mnie przede wszystkim ćwiczenia a nie dieta są podstawą. Inaczej bedzie chudy zwis zamiast miesni. Tak ze ruch jest najważniejszy! Mam koleżankę ktora po 2 ciazy zaczela miec taki wystajacy brzuchol. Tak sie wkrecila w ćwiczenia ze nie widac po niej ze rodzila- płaski brzuch, miesnie- super!. A jest w moim wieku (czyli prawie cztery dychy na karku) [emoji3]

Pumelova - gratuluję! !!!!!! [emoji7]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa super chociaż chwilę w domu.
Wiecie ja to jednak zgłupiałam w tej ciąży. Nawet się nie spytałam czy q czwartek mam być na czczo czy po śniadaniu i czy normalnie leki wziąć. No zacma mózgu normalnie. Jakieś doświadczenie z waszej strony?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak tak patrze na te wszystkie nasze forumowe dzieciatka to az za serce sciska.. :)
Ciekawa jestem jak te moje malenstwo wyglada..To niesamowite ze juz niedlugo kazda z was bedzie tulic swoje..
Mimo drugiej ciazy..nadal mnie ten stan zadziwia..najpierw pierwsze kopniaczki..powstajaca wiez pozniej mega wysilek i cudo u naszego boku..

Co do ladnej figury po ciazy to Oczywiscie ze sie da..moze nie tak jak u Lewandowskiej ze po 2mscach nie widac ze w ciazy byla..ale do roku odpowiednia zdrowa dieta (A raczej nawyki zywieniowe) plus systematyczne cwiczenia..U mnie bywalo roznie z systemstycznoscia czy zdrowymi nawykami..ale I tak cialo po ciazy bylo zgrabne..( oczywiscie po jakims tam czasie) Tym razem takze mocno wierze w to ze do roku bede sie czuc dobrze w swoim ciele.. :)

Misia is niestety nie znam odpowiedzi na twoje pytanie..
Jeszcze tylko jutro a juz w czwartek wielki dzien... Powodzenia :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Kylsa tak jak pisałam ona ze złości będzie srala, a wystarczy jej stresów z chorobą. Pewnie chcą aby miała święty spokój, a w takim chotelu tyle obcych psow. Pakuj ta torbę w koncu ;)

Joanna o wodach pisaliśmy kilka dni temu, chyba 2, wody mogą saczyc się nawet kilka dni i tygodni. Oto pierwszy link po wpisaniu hasła w google.
Link do: Wody płodowe: wszystko co powinnaś wiedzieć o wodach płodowych w ciąży - Strona: 1 - Ciąża - m.mjakmama.pl
Na końcu masz informacje o odejściu wód.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też po wizycie mały waży 2800 i jest wszystko ok. Wszystko pozamykane nic nie zapowiada szybkiego rozwiązania. Na ktg muszę chodzić prywatnie bo w szpitalu rutynowo nie przeprowadzają jak nie ma wskazań. Więc jutro idę się zapisać i pobrała mi wymaz na gbs który mam sama sobie zanieść do labolatorium rano.;)

Kylesa super że ciebie wypuścili wyśpisz się we własnym łóżku nawet gdyby tylko do piątku to zawsze tych kilka dni w domku.:)

Co do diety to przez przypadek całkowity jakim jest cukrzyca ciążowa u mnie dużo więcej wiem o prawidłowym odżywianiu się bo nie biorąc insuliny potrafiłam tak sobie ustabilizować cukry, że diabetolog dziś stwierdziła że mogę badać sobie pozoim cukru co dwa dni. I mam zamiar stosować się do tych zasad po porodzie czyli mało węglowodanów i cukrów które jak wiadomo odkładają się pod postacią " tłuszczyku".;)
Jeśli chodzi o ćwiczenia to owszem zgadzam się że ujędrnią ciało ale jak się będzie " żarło" jak smok to i one nie pomogą.;)

Kasia ja też mam kolejną wizytę 11.07 ja pewnie dotrwam ale ty to chyba już masz większe szanse na rozwiązanie. Na kiedy masz termin?

Katja smacznego grila.:)

Do góry