reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola jesli moj Domi jest uparty po mamusi to również jeszcze troche posiedzi[emoji14]chociaz wolałabym miec juz to za soba..niby super byc w ciąży ale ileż mozna[emoji14]Kamil tez co chwile chodzi i mówi ze moglby juz wyjsc bo taka ładna pogoda za oknem :D
Ooo no to tez szybko poszlo kolezance:p

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha widze ze wszystkie zniecierpliwione wiesciami[emoji255]!
Ja tez sie popłakałam chyba ze stresu ze to moze byc na prawdę "juz".. w każdej chwili..
No ale juz sie nie wycofam [emoji31][emoji85]
Chyba miałam racje ze urodzi przed południem! Oby gladko im poszło.. [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Truskawka- jak juz bede w domu to tez chetnie to zrobie :D ja mowie o syt, w ktorej mnie nie bedzie ;p bo takiej nie chce

Kurde powiem Wam, ze mam wrazenie, ze im wiecej mysle o tym porodzie i kiedy mzoe nastąpić tym bardziej ten termin sie oddała... a z drugiej str jK nie myslec, jak tu co chwile któraś rodzi :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Czytam, ale nie jestem w stanie nadążyć.

Pumelova pewnie już masz Agatkę w ramionach skoro nie piszesz. Nadal trzymam kciuki.

Ola W mam te same obawy do pępkowego. Wolała bym żeby to zrobił, jak ja wrócę, bo ma gdzie , ale nie. Musi postawić na swoim.
Niech zaprosi kolegów do domu i popiją, będzie ok. Ale ja znam pomysły nie których i o ich wpływ się bardzo obawiam. Po za tym walczę żeby młodego od razu po porodzie odwiózł do mojej siostry. A on uparty "nie bój się poradzimy sobie" właśnie tego "nie bój się" boję się najbardziej. No nic , zobaczymy.

Monti bardzo dziękuję za odpowiedź.
TSH miałam na górnej granicy, ale nie przekroczone. Wydaje mi się, że lekarz mówił , że niedoczynność. Przed ciążą nie miałam kłopotów z tarczycą.

Joanna u nas będzie Maja.

Aga_km mój mąż jak się syn urodził to jakimś cudem (do dziś nikt nie wie jakim)wylądował u kolegi jakieś 20km.od nas i obudził się rano z nim na jego balkonie. Tak że tego.... A do teściów przyszła ciocia z mężem i też nie wiedzą jak wychodzili :D no masakra była.

Alex kurcze też ciągle myślę o tej położnej i też się obawiam, że wrócę obolała i pierwsze co zacznę od wielkiego sprzątania, bo spaliła bym się ze wstydu gdybym nie miała porządku. Ja tu sprzątam , a po 2-3dniach w szpitalu i mogę się zdziwić jak wrócę...

Joannaa24 ja bym chciała Lilkę mąż Marysię córka Martynke albo Zuzię a wspólny typ to chyba Anna i na tym najprawdopodobniej pozostanie.
A jak u was?

Pulmelova chyba już urodziła bo coś relacji nie zdaje, a może prze [emoji3]

Ja po wizycie jest ok, muszę nadal dużo odpoczywać.
Mała w 36+0 waży +-2800g wód płodowych mało

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek mój endokrynolog pilnuje żeby tsh nie przekraczało w ciąży poziomu 2 mimo, że norma jest zdaje się do 4.2. To wszystko wynika zarówno z naszego stanu odmiennego jak i wieku. Więc jeśli masz TSH w górnej granicy czyli tej bliżej 4 to jednak może skontaktuj się możliwie szybko z lekarzem.

Widzę, że większość z was ma bardzo emocjonalny poranek. A mnie nic nie rusza w tej ciąży ani filmy ani historie.... znieczulica totalna.

Ja mojemu mówię żeby pepkowe załatwiał szybko póki będę w szpitalu bo później może być różnie. Wiadomo w szpitalu zawsze jest opieka, a w domu będziemy już sami na siebie zdani. Nie martwcie się drogie mamusie o te pepkowe. To po prostu ważne dla naszych mężów żeby w taki sposób uczcić narodziny swoich pociech. Ja swojego namawiam żeby właśnie poszedł na miasto i wynajął jakiś lokal żeby sobie nie robić kłopotu w domu tylko aby zrelaksował się konkretnie [emoji6] lista znajomych długa więc impreza będzie napewno huczna. A później kolejne pepkowe z ojcem, szwagrem itp [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek mi tsh wzrosło w ciąży. Przed było ok a w 8 tygodniu powyżej 4. Biorę 50mg euthyroksu. Obecnie jest ok 0,8. Robiłam badania przeciwciał żeby wykluczyć początki choroby tarczycy, wszystko ok. Lekarz powiedział że niektóre ciężarnej tak mają. Po porodzie endokrynolog kazał zmniejszyć na 25 i odstawić po tygodniu, dwóch. A w październiku mam powtórzyć badania.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

pumelova ale nam emocji dostarczasz, przecież jak zobaczyłam, że ci wody odeszły to mnie takie ciary przeszły że hej! Trzymajcie się! Trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wieści!!

Ja ostatnio śpię super tzn całą ciążę spię super - może na palcach jednej ręki mogłabym policzyć nieprzespane nocki - ale to nawet nie przez ciążę tylko ot tak, po prostu jak to się każdemu zdarza:) Dziś do 10 pospałam aż...nie mogłam uwierzyć hehe U nas przyjemnie chłodno...o 15.30 mam położną. Mój R dostał jakieś bilety na jakiś samochodowy festival na który zawsze chciał jechać ale bilety były drogie...i w pt chce mnie zabrać. No nie powiem, mieszane mam uczucia bo to z 1,5 gdz drogi. Nie miałabym nic przeciwko gdyby jakiegoś kolegę wziął... zobaczę...Mnie też się zdarzają rzeczy z zaskoczenia :D

emol egoistką to twoja teściowa jest a nie ty:) Fajnie, że mąż wstawia się za Tobą. W życiu bym nie wpadła na pomysł, żeby w takiej sytuacji obciążać kogoś dodatkowym obowiązkiem heh

Pumelova już pewnie po,kurcze aż zazdroszczę[emoji6]
Mnie się udało przespać nad ranem aż z godzinkę,pojechałam po warzywa na targ uspilam synka i teraz padlam,może się uda zasnąć na chwile bo nie mam nawet siły żeby zrobić obiad,tak się załatwić klima i to jeszcze przed porodem,dziś chyba czosnek pójdzie w ruch,może coś pomoże
Joanna mnie też od rana przeczyscilo ale nie wiem czy to nie przez owoce
U nas nie ma mała imienia,miała być Rozalia,i nagle mąż się rozmyslil więc teraz już nie wiem,znacie jakieś fajne strony z imionami?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga k_m hipciowy [emoji23]
Ja to mam wrazenie ze chodze jak pingwin [emoji51]
To pierwszy taki samodzielny wyjazd Jagodki?

Moj ma zakaz alko poki nie bedziemy we 3 a pozniej niech robi pepkowe i wraca nawet na czworaka a jeszcze lepiej jak bedziemy w szpitalu i nie bede tego widziala [emoji23][emoji23]

Ola W.teraz juz nie da sie nie myslec [emoji6] co chwile ktoras rodzi i zaraz nasza kolej [emoji4]

Ja sie porzadkami nie martwie,bo moj T.sprzata zawsze razem ze mna a teraz nawet czesciej niz ja.

Do góry