reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova - kciuki zaciśnięte :) I czekamy na małą Agatkę :)

Aha83 - mam nadzieje ze w domu szybko dojdziesz do siebie. Zawsze to inne otoczenie wiec na pewno wszytko bedzie dobrze.

Karuzela - Tobie również życzę szybkiej rekonwalescenjci ...mam nadzieje ze teraz bedziesz już na spokojnie cieszyć się synkem i za kilka dni wrócicie do domu.
Mam nadzieje ze jak będziesz się już czuła na siłach to kiedyś opiszesz co się stało ...bo wiesz wieszkosc z nas chyba nie zdaje sobie sprawe co tak napradwe może byc powikłaniami po cc.
Ja miałam pierwszy poród sn i tez mysle ze tak bedzie teraz ...

AiM - a wiesz ze na pocatku jak zaczełam czytac posty to mysłam ze to Ty rodzisz :)

Joannaa24 - u nas ma być dziewczynka ale imię nadal nie wymyślone...córka (ma 3 lata) i wszytkim powtarza ze jej siotra bedzie Julka ...my tak średnio na to ..jezeli sie zdecydujemy to damy chyba Juliannę ..myślimy jeszcze o Alicji i maż coś przebąkuję o Michalnie ...cieżka sprawa u nas. ...

reklama
Aniek jeśli nie miałaś problemów z tarczycą przed ciążą to najprawdopodobniej nie będziesz ich miała po. A Ty masz teraz nadczynność czy niedoczynność? Bo przy niedoczynnosci poza TSH bada się tylko Ft4, więc jeśli samo tsh też masz poniżej 2 to według mnie wynik jest ok.

Pumelova ale Ci zazdroszczę i oczywiście trzymam kciuki. Ja dziś 37 +6 to może jak będzie 38+2 też się coś ruszy [emoji6] Codziennie jak się kładę spać to sobie myślę żeby tylko w nocy się nie zaczynało bo tak chce mi się spać [emoji16]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Anita7891 właśnie nie wiem czy to przez hormony, czy po prostu z strachu bo to 1 dziecko, po urodzeniu chce się na 100% na nim skupić. Sąsiadka itd nie wchodzi w grę bo pies posikuje, a jak jest z nim ktokolwiek inny niż mój k to ze złości sra. Ostatnio jak wyjechali na wakacje, ja z psem głowie zostawalam, to szłam z nią na spacer wg jej możliwości, widziałam ze sapie to wróciłam. a ona po powrocie kupę zrobiła w kuchni... więc wiem jak to by teraz wygladalo, a stan tego psa jeszcze się pogorszyła bo co chwilę trzeba wyjść. A z kim ja dziecko zostawię? Albo będę je na chwilę wkładać do wózka, wychodzić na 100 m i wracać? To też nie spacer dla mlodego. Eh nie wiem co o tym myśleć

Pumelova no to super. zazdrościć mi pozostaje. Lepiej samemu zacząć rodzić niż wywoływać, bo ja tego nie chce tak bardzo :( trzymam kciuki aby szybko poszlo :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Aga km tak Kuba ma brata i siostrę ale to z drugiego małżeństwa jego taty. Kuby mama ma tylko jego. Podobno szukali, ale weterynarz się nie zgodził aby tak schorowany pies gdzieś jeździł. To zobacz w jakim stanie jest pies...

Linoone osoby po nas już rodzą, a to my chcialysmy przyspieszać :)

Jenny Julianna jak dla mnie super ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela - wspolczuje ponownej operacji :( mam nadzieje ze teraz bedzie dobrze :)

Pumelova - aaaa otwieram oczy , wbijam a tu takie info !!!!!!! W sumie ci zazdroszcze :D i kciuki za szybki i w miare bezbolesny porób:* co bys sie za dlugo nie męczyła w tym szpitalu :*
Czekamy na dalsze info[emoji14]fajna taka relacja live [emoji23][emoji41]

Moj w koncu sie skusil w niedziele na seks i stwierdzil ze jednak nie bylo tak zle :D chociaz z poczatku , przy rozkrecaniu akcji polozyl ręke na brzuchu a maly akurat sie wiercił wiec nie musze mowic jaka byla jego reakcja. [emoji23] ale wczoraj była przerwa[emoji14]moze dzisiaj go znowu wykorzystam[emoji14]

Buziaki :*

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova trzymam kciuki :*** trzymaj się dzielnie :) pewnie już rodzisz, bo długo nie piszesz ;) super, jasne jak będę w szpitalu to wpadnę ! :) dzisiaj albo jutro będziemy :)

Karuzela żebyś szybko stanęła na nogi ! :)

Emol, ja się oczywiście popłakałam jak zobaczyłam że Pumelova rodzi. Nie wiem, trochę ze wzruszenia, trochę z zazdrości.. [emoji6] najgorsze ze mój mąż teraz się boi seksić żeby małego w główkę nie uderzyć. No ręce opadają. W ten sposób to ja nigdy nie urodze. Pozostaje mi skakanie na piłce co właśnie uskuteczniam :D

Joanna, no te hormony to mnie dobijają. Ile tak można wytrzymać.. teraz z smutku przyłączyło mi się na wkurzenie [emoji12]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela strasznie współczuję, oby teraz już poszło z górki i wszystko ładnie sie goiło.

Tea jeśli chodzi o psiaki to dwa lata temu adoptowaliśmy dwa. Jeden miał być tymczasowo ale jak to w życiu bywa już została na stałe :) Jeden to beagle a druga oszołom jakich mało (niby mieszanka beagle ze spanielem ale kto to tam wie jake ona ma w sobie geny). Oba w wieku ok 5-6 lat i obie to suczki.

Pumelova ależ mnie z rana zaskoczyła takimi nocnymi relacjami. Powodzenia ! ! !

Morela_87 u nas 36 tydzień. Na początku czerwca (chyba 1.06) ważyła 1500 z kawałkiem i wtedy mnie nastraszyli, że jest malutka a teraz wyszło, że to w sumie średniak wagowy także co osoba robiaca usg to inne wnioski :) Najważniejsze, że z narządami wszystko ok a czy będzie mniejsza czy większa to już nie ma różnicy. Zresztą osobiście wolę mniejszą bo wydaję mi się,że łatwiej będzie urodzić :)
Nie dostałam żadnych leków i mam nadzieję, że obejdzie się bez, chociaż ja przed ciążą miałam drobne problemy z ciśnieniem, później jak zaszłam w ciążę to mi się samo unormowało i było wręcz książkowe i dopiero od jakiegoś czasu znowu jest wyższe.

Aha super, że w końcu wypuszczają Cię do domu. Zawsze do przyjemniej niż w szpitalu leżeć.

reklama
Linoone ja tez dzis placze. A jak probuje uzasadnić swój smutek, to znajduje tyle powodów, ze wtedy juz naprawde płacze... przed chwila doszłam do wniosku, ze moje zycie jest beznadziejne i ja jestem beznadziejna, ze slub mi sie nie podobał i ze jednak do siebie nie pasujemy.
A czemu? Bo mam obawy przed pepkowym. Bo nie lubie niektórych kolegow. Co prawda moj maz w ogole nie mowi nic o pepkowym, ale czy mi to przeszkadza w tworzeniu teorii? No skąd!
Mało tego- znowu zaczynam panikować nad rozwojem dziecka.
Nie wiem, naprawde mam juz sama siebie tak dosyć, ze przy nim staram sie jak najmniej mowic, zeby moje sny o tm, ze ma mnie dosc i zostawia sie nie spełniły :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry