reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hejka!
Ja po wizycie zdaje relacje 36 tc waga 3320g. Szyjka skrócona 1 cm, ale nic się nie dzieje póki co.
GBS pobrany, od razu oddałam w labo. W czwartek do odbioru.
L4 zawioze jutro bo obiecałam ze coś upiekę więc zrobię bezę, wczoraj nie miałam siły.
Czas Was nadrobić choć będzie coraz trudniej jak dzieci w domu:)

Ostatnia edycja:
reklama
Paninka - gratuluję udanej wizyty [emoji3]. Piękna waga [emoji3] - całkiem spory dziec Ci się szykuje [emoji6]

Linoone - nooo to u mnie dzień wcześniej włączył się szał sprzątania [emoji1], a i z tym czyszczeniem organizmu mam to samo - po 3-4 razy dziennie chodzę od kilku dni. A tak czop nie odszedł, brzuch nie opadł.. Jedynie ciężko fizycznie się czuję, także tu masz zdecydowanie lepiej [emoji6].

Joasiu - trzymam kciuki za siostrę [emoji110] [emoji110], co by się szybko rozkręcilo.
No i rzeczywiście super Wam wyszło z tymi terminami [emoji3]. Mieszkacie blisko siebie?

Pumelova – tak miałam taką sytuację, że z rana pociekło mi trochę więcej wydzieliny. Później cały dzień się obserwowałam i nic więcej nie poleciało, małe nadal było tak ruchliwe jak wcześniej także uznałam, że to po prostu jakaś większa ilość wydzieliny. Może w nocy coś miłego się śniło i stąd taki efekt :p Przede wszystkim nie wpadać w panikę i się baczniej obserwować.

Alex – współczuję załatwiania urzędowych spraw… sama ostatnio musiałam coś pozałatwiać to myślałam, że się wykończę w tym urzędzie :(

Aha- współczuję sytuacji po tym cc – co się dzieje, że ten zabieg teraz jest taki powikłaniowy…??

Emol – trzymam kciuki za egzamin, daj znać jak poszło !!

Kasia_831 – bidulo, pod zimną wodę od razu z takim krwawieniem !! i później uciskać !

Linoone – może to już przygotowania przedporodowe – podobno tak kobiety niektóre mają, że przed porodem nagle mają super energię do wszystkiego :p

Ja dzisiaj też nocka na pół przespana bo między 4 a 5 rano, gdzie mały najwięcej buszuje i mnie budzi nagle totalna cisza i spokój… poczekałam, zaczęłam zmieniać pozycje i nic… w końcu zaczęłam się coraz bardziej denerwować i się popłakałam, że nie czuję ruchów i dopiero wtedy jak się zdenerwowałam młody zaczął mnie kopać w prawe podżebrze aż zabolało i całe szczęście ! Tak mnie ucieszyły te kopniaki, że mąż mnie musiał później uspokajać przez kolejne pół godziny… hormony, hormony i jeszcze raz hormony….
Wczoraj też niestety zauważyłam pierwsze rozstępy na dole brzucha i czuję, że jest już tak mocno wzdęty, że aż się świeci :)
Dzisiaj wizyta także trzymajcie kciuki !

Ola- moja mama nawet wczoraj mówiła mi właśnie że na nią poród zszedł jak grom z jasnego nieba, w 38 tygodniu, bez żadnych objawów wcześniej, żadnych skurczy przepowiadających, bóli, zmiany w wydzielinie, czopa, wód nawet ;) objawu typu zmiana nastroju czy porządki w domu-kompletnie nic, rozwarcia też nie miała wcześniej. Po prostu nagle jak kładła się spać to dostała pierwszych skurczy i do rana mnie urodziła ;) także nie bój żaby że u ciebie nic nie zwiastuje nadchodzącego porodu, jeszcze może być tak, że dziś w nocy urodzisz. Tego nie da się przewidzieć ;)

Kasiu ojc wiem jak to boli ja w tamtej ciąży ucielam opuszek nożem i nawet się poryczalam bo takie to niefajne uczucie.
Joanna 3mam kciuki za siostrę ja akurat skierowana do szpitala na 1 porod urodziłam w ten sam dzień (9 dni po terminie).
Ty się oszczędzaj jeszcze trochę dotrwaj. W przyszłym tyg możesz rodzić.
Aha, Karuzela mocno 3mam kciuki aby wszystko było ok. Ja bardzo się boję cesarki ale u mnie mogłaby być ze względu na wagę dzieci. No nic jakoś wypchne tego klocka :)

Czy Wy też czujecie taki dyskomfort po wizytach??? Ja ledwo szłam taka obolała :D
Następna 10 lipca.

Emol powodzenia!!!

Jakie wyniki trzeba powtórzyć?? Przeciwciala???

no powiem Wam, że to ostre cięcie..2 godziny mi krew sikała jakby mnie ze skóry obdzierano. Teraz palec sparaliżowany - byłam w aptece - na szczęście w mojej wsi jest apteka tuż za rogiem i kupiłam sobie taki krem antyseptyczny, trochę się boję zakażenia - ale jutro mam położną to najwyżej mi coś zapisze doustnego jakby palec zaczął czernieć...
Linoone nawet sobie sprawy nie zdajesz jak tęsknię za zmywarką :( Od 10 roku życia miałam zmywarkę - co nie znaczy, że już nic a nic nie myłam w rękach hehe ale jednak wygoda. Teraz pierwszy raz w zyciu nie mam zmywarki od roku i widzę jak mi się dłonie zniszczyły a w rękawiczkach nie umiem myć..
Pumelova no to idziemy łeb w łeb :D też byłam na górze :D:D:D

Wogóle to mieliśmy wczoraj rozmowę, no bo tak jak pisałam kiedyś czuję od R dystans w tym 9 m...no i co za tym idzie od razu sobie pomyślałam,że mu się nie podobam itd itp. I wiecie co? ONI chyba wszyscy tak w tym miesiącu mają, po prostu nie myślą o nas jako o kochankach tylko bardziej jako o matkach. Oczywiście przeprosił mnie, zapewnił o miłości :D :D:D i że jak tylko nie bedę miała Emilki w brzuchu to jego pożądanie wróci :D Hmmm w sumie nie mam mu za złe. Bo ja sama się czuję juz ze sobą ciężko. Jeszcze do końca 7, 8 miesiąca czułam się atrakcyjna i to się też przekładało na nasze pożycie seksualne że tak powiem:D a teraz też się czuję ze sobą ok ale seks bombą już nie :D

Joanna, Alex, może faktycznie to to wicie gniazda.. a jeśli może być zwiastunem porodu to niech trwa!

Aga :D u mnie chyba czop też na miejscu, brzuch nie wiem czy opadł czy nie bo nie ogarniam tego. Ale stawiam, że nie. Szyjka też na razie się trzyma. Ja to jestem w szoku że tak dobrze się czuję, co prawda miałam pare kryzysów w trakcie całej ciąży, ale teraz to już powinnam zdychać. Nikt mi nie wierzy, że za niecałe 2 tygodnie rodzę :p

Paninka, gratki! Duży bobasek :)
Mamusia, trzymam kciuki za wizytę!
Aim chcę taki poród jak twoja mama :D

Mi też wyskoczyły rozstępy koło pępka, dosłownie kilka w ciągu kilku dni. Oczywiście się popłakałam, ale trudno, są malutkie, mimo smarowania 3-4 razy dziennie.. No trudno, genetyki nie oszukam

Ja się wczoraj popłakałam, bo przeszłam grę! Nie spodziewałam się że to już koniec, gram sobie a tu napisy końcowe. A ja w ryk! Mój mąż miał niezły ubaw. :D Sama się śmiałam z siebie na zmianę z płaczem, bo na prawdę łzy mi tak leciały jakby coś okropnego się wydarzyło ;)

reklama
Paninka gratuluje wizyty :)

Aim, to Ty tak mame z zaskoczenia :D Hehehe ja natomiast mojej mamie wspolczuje. Przenoszona, zaczęłam sie rodzic jak tata ja czyms zdenerwował, ale w trakcie porodu uznałam, ze jednak nie chce i sie cofnęłam...
Koniec końców urodziła mbie naturalnie, ale niewiele pamieta, bo ją wymęczyłam, a do tego miała bole krzyżowe, wiec nie ogarniała co sie dziene...
Takze mam nadzieje, ze moj syn bedzie dla mbie bardziej łaskawy ;)
Dobra, ruszam na ten spacer! Zobaczymy ile przejdę zanim złapie mbie pierwsza potrzeba postoju na toaletę [emoji85]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry