reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Linoone nie ma sie czego bac ja mialam znieczulenie i nawet nie wiem kiedy bylo a mialam do cc wiec bez zadnych boli itp podejrzewam ze przy sn w ogole sie tego ani troche nie odczuje.

Pumelova pewnie ze tak jest co mrozic;D

Ewella takie okresowe tez mialam .

Zeobilam 32 golabki;D wiec na dzis i jutro obiad jest i zamroze jeszczw pewnie na 3 obiady spokojnie :-)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja sobie dogadzam:)
1497438540-aaaaaa.jpeg

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie niby staram się o tym nie myśleć, ale jakoś ciągle to tego wracam. Właśnie całe szczęście, że to w kręgosłup, to nie będę widziała. Jak mi krew pobierają do badań, to też nie patrzę, zawsze głowa z drugą stronę ;) Muszę przestać się nakręcać

Emol, uśmiałam się z twojego opisu! Dokładnie sobie wszystko wyobraziłam :D

Kasia, mniaaaaam jadłabym :D

Mnie też rozbawił opis Emol hihih jednak pozycja na łyżeczkę nie należy do moich ulubionych :D mój tez nie lubi:D
My wywoływać porodu nie będziemy na siłę:) kiedy będzie chciała to niech sobie na świat przychodzi - głęboko wierzę, że będzie chciała bez wspomagaczy różnego rodzaju :D

A tak wogóle to miałam dziś sen o powodzi, byłam we Francji i było duzo wody wokół mnie i w tych wodach brnęłam przez miasto. I wiecie co? Obudziłam się na siku i mój R wraz ze mną - też na siku hehe i mówi mi, że miał sen o powodzi :D tylko w naszym rodzinnym mieście. Mówi, że on chyba też jest w ciąży razem ze mną :D

Monti też tak mam, codziennie chodzę przynajmniej 5km, a jak akurat zrobię coś więcej np spacer i zakupy to potem wieczorem ledwo się kulam sikac. I codziennie rano mnie stopy bolą zanim rozchodze. Ale wolę spacerować niż leżeć cały dzień:D

Liluli no na wakacje to co innego, a tu do szpitala to raczej łatwo byłoby mi zapomnieć o czymś istotnym a tak leciałam z lista:-)
Też miałam dziś ten dziwny ból. A biodro mnie boli prawe, nie wiem czy jakoś nie śpię źle, akurat na 2 noce przełożyłam rogal na drugą stronę więc chyba dlatego:p

Lilith zobaczymy:-) lepiej że Ci szyjka trzyma niż gdyby nie trzymała wcale i byś leżała pół ciazy;-)
Wrzuć fote kosza :-)

Aim jasne rozumiem :-) cóż ja z pewnie innych względów nie lubię być w żadnej placówce medycznej ale mnie szlag trafia jak mam czekać w kolejce/w rejestracji/labo/u lekarza i te wszystkie stare marudzace baby.. brrr

Linoone myślę że bedzie nam już obojętne co nam gdzie robią:D

Pola super wieści! Miłego układania:)

Kasia831 lekka różnica hahaha nie ten zylak:D też się zdziwiłam że Twoja mama to miała haha

Emol wy to jak origami widze:D

Tea nie strasz! Ja sobie wmawiam że mam wysoki próg bolu i dam radę a Ty takie rzeczy piszesz:D

Inka energia z truskawek!:-) odpoczywaj kochana :*

Maziajka jerona ile gołąbków:D muszę zacząć gotować na zapas coś :D ale w sumie Ty już nie masz czasu [emoji14]

Kasia831 mmm ale ciacho, ja dziś idę na 30stke więc liczę na dobrą szame:-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie co, jak poznałam mojego R ale jeszcze nie byłam w UK to często mi mówił że jest zaproszony np na ur do kolegi, albo na wesele jakieś itp. Ale zawsze się zastanawiał czy iść bo mu szkoda kasy no i ja zawsze się dziwiłam: jak to? przecież prezent jakiś drobny kupić to nie sztuka, no i wyżerkę będzie miał itp. A tu się okazuje, że tutaj jak idziesz na taką imprezę to musisz sobie wszystko sam kupować :D drinki, jedzenie itp :D Solenizanci rezerwują sobie tylko np jakiś pub ale to nie znaczy, że gość ma wszystko za free :D To rację mu przyznałam hehe My Polacy jesteśmy przyzwyczajeni do tego, żeby gosciom dogodzić a oni mają wyrąbane :D Za to na weselach nie musisz dawać po nie wiadomo ile kasy. Jak mój R kiedyś szedł na wesele angielskie, dawno temu jak dopiero co przyjechał do UK to zastanawiał się ile dać i wypytywał się angielskich kolegów a oni że 20 funtów starczy hehe No ale tutaj też tylko obiad ryba z frytkami i do domu :D

reklama
Hej.
Dziewczyny tu nie ma się z czego śmiać. Pan mi rano odpisał "dzień dobry" z równie słodkim buziaczkiem, jak ja jemu. A on jest samotnym wdowcem, jeszcze gotów pomyśleć, że ja coś do niego teges....
Spotkałam go w szkole i mówi , że trochę się zdenerwował, ale jak zobaczył buźkę to " mu opadło" i teraz nie wiedziałam jak się zachować , (ja zbereźnik) wyobrażam sobie - co mu opadło??? Pan przeprosił, a ja szybko się wycofałam. :laugh2:

Aga_km to mniej więcej jedziemy na tym samym wózku. Z tym że ja nie wiem dokładnie kiedy ta kuchnia nieszczęsna u nas będzie. W jakich kolorkach urządzasz kuchnie, salon, łazienkę?
A że szewc bez butów, to się zgadzam. Wspominałam wcześniej, że mój ma kompleksowy warsztat, a opony na letnie dopiero miałam wymienione w samochodzie końcem kwietnia.

Alex ja miałam hemoroida po pierwszym porodzie, ale bardzo szybko się stracił, nawet nie wiem kiedy.

Emol u mnie czopki słabo działają. Tak na rozluźnienie owszem, ale przed porodem wolę się porządnie oczyścić. Biorąc pod uwagę fakt, że po może być ciężko z wypróżnianiem ze względu na ew. szwy.
Opis był bardzo dobry i działa na wyobraźnię:-) :)

Patuszka gratuluję ukończenia mieszkania.

Tea nie chcę Cię straszyć, ale mnie czop nie odszedł, ani wody. Za każdym razem miałam przebijane w szpitalu, tylko skurcze były na tyle mocne i intensywne, że nie można ich było pomylić.

Misia to z komplementami tak jak u mnie czyt.prawie wcale, a na dodatek mój ma angielski humor i chińskie pieszczoty w celu okazywania uczuć. Więc " mój grubasek" to dla niego też komplement, a klepnięcie w tyłek,(czego nie znoszę) to okazanie miłości.
Trzymam kciuki za Twojego misia.

Maziajka gołąbki...mniam, mniam!

Paninka gratulacje dla córki.

Mamusia Muminka, pęknięcie bolało jak diabli, a cięcie prawie wcale. takie lekkie pieczenie poczułam i od razu ulga jak mały wyskoczył.

Monti mam dokładnie jak Ty. Wieczorem jak po zderzeniu z ciężarówką.

Kasiulka też jestem zdania żeby mimo wszystko nie przyspieszać, jeśli nie ma wskazań. Ja tam mogę w 40-41tyg.rodzić, jeśli Maja będzie cierpliwie czekała.

Katja pochwal się zdj.z sesji jak będą.

Linoone gwarantuję Ci że znieczulenie , to wybawienie. Żadna igła przy skurczach nie była mi straszna.

Pola gratuluję wizyty

Kasia hahaha jakie to mogą plotki przez niezrozumienie powstać :-D. Ubawiłam się z tymi żylakami. :-D
Ja też sobie dziś dogadzam, ulubiona cukiernia mnie wciągnęła.

Pumelowa przeraziłam się jak pisałaś Lilith o trzymającej szyjce i nagle " wrzuć fotę" :D ale doczytałam, że chodzi o kosz.:D

W nocy też miałam te bóle jak na okres i do 3.00 nie spałam, o 4.30 obudziłam się na siku, ale zasnęłam do 7.00.
Dziś muszę iść do kościoła na 17.00 i na 19.00, a jutro na 6.00 i na 9.00 super nie? Szlak mnie trafia!!!

Do góry