reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka no to witaj w klubie , nie lubię tego uczucia ale co zrobić :) dobrze ze chociaż te 5 kesow dajemy rade zjeść i nie mamy bezpośredniego spotkania z muszlą:)

Megan ciesze się ze wszystko ok i nic już się nie pojawiło. Myślałam o Tobie i miałam właśnie pytać :)

0d1y3e3k2cpieijs.png
Ja za to moge jesc i jesc[emoji14]takze wspolczuje tych 5 kęsów:D dobre i tyle[emoji14]
Dziękuje za troske:* kazda wizyta w toalecie sprawia teraz ze jestem przerażona[emoji14]mam nadzieje ze jutro juz bedzie bez takich niespodzianek :D

34bw43r8uvrpif8g.png

reklama
Ja za to moge jesc i jesc[emoji14]takze wspolczuje tych 5 kęsów:D dobre i tyle[emoji14]
Dziękuje za troske:* kazda wizyta w toalecie sprawia teraz ze jestem przerażona[emoji14]mam nadzieje ze jutro juz bedzie bez takich niespodzianek :D

34bw43r8uvrpif8g.png
Na pewno będzie nie ma innej opcji ;)
Te 5 kesow hamuje czasem lakomstwo wiec są tez dobre strony[emoji14]

0d1y3e3k2cpieijs.png

Dorota ja ogolnie przed ciaza duzo pilam z 2 l dziennie a teraz to wszedzie chodze z butelka.

Megan mam nadzieje ze to sie juz nie powtorzy:-)
Ja w 1 ciazy mialam.mega apetyt i moglam jesc i jesc teraz czuje glod ale potem jak jem klucha w gardle ...

Siwa kazda ciaza jest inna ja z jasiem.tez szczeholnych objawow nie mialam a cycki to mnie na pewno.nie bolaly teraz to jest maskra czuje jakby ktos mi je zboksowal.Mdlosci tez nie mialam w cale , raz zgaga mnie chwycila przez cale 9 mies.
A co do.boli podbrzusza tez nie.mam.i to dobrze przeciez!! Pare razy zaklulo mnie jak.na.@.

W ogole dziewczyny wiem juz o ciazy dokladnie od 14 dni a dopiero to wczoraj do mnie dotarlo.Serio wczesniej jakos to dla mnie bylo irracjonalne.Nie moge sie doczekac 9.11 usg i L4 :-)

ganngov3gi2clzee.png

czytam was, czytam i dopiero mam czas cos napisać
Maziajka ty idziesz 9-tego do lekarza, Izabela 8 -tego, ja 8 lub 10 tego w zależności czy sie dam rade umówić - przydała by sie tabelka gdzieś na początku na pierwszej stronie by łatwo było zerknąć

mnie to trochę brzuch boli zwłaszcza jak sie położę, ale to tak tylko ze czuję, nie moge już w większości spodni chodzić bo jak usiądę to mi trochę brzuch uciskają i mocniej pobolewa. No i nie mogę spać :( a jak juz śpię to mi się snią bardzo wyraźne sny.

Maziajka a u mnie dziś mija 7dni od kiedy wiem o ciąży. W którym dniu cyklu robiłaś test ?
A do mnie jeszcze nie dociera jakoś zapominam o tym. Dopiero wieczorem jak odpoczywam i mam czas pomyśleć to wtedy sobie przypominam :)
Może po pierwszym usg do mnie to dotrze albo po jakiś większych objawach :)

Hajmal ja niby w nocy śpię ale jakoś tak czuwająco mam czasem wrażenie ze tylko leżę i kręcę się z boku na bok. Wstaje wypoczeta chociaż od 2dni mam pobudki o 530 bo mój synek jeszcze się nie przestawil na nowy czas ..

0d1y3e3k2cpieijs.png

Witam sie z rana :) u mnie 29 dzien cyklu[emoji14]stwierdzam ze po tych dzwinych rzeczach ktore sie wczoraj działy ,chyba normalnie pojawiłby sie okres ..:) juz nigdy nie zatestuje przed terminem @ :D za duzo stresów[emoji14]również jeszcze do mnie nie dociera że sie udało :D a dopiero 16.11 zobacze swojego pierwszego kropka na wizycie :D bedzie to gdzies 7 tydzień[emoji14]

hchy43r8x8s8gt0i.png

Hajmal a myslalam ze tylko ja spac niemoge. Ja ogolnie ogromny spioch jestem moja mala to samo.moglybysmy przez dzien spac ile wlezie ale wlasnie teraz u mnie of tyg inaczej. Tez mnie brauch pobolewa ale to jak w pracy sie nalaze
Edit widze ze suwaczek sie nieprzesuwa. Zrobilam wieczorem to chyba ze wieczorem sie zmieni
oar8flw1wzcz1pxm.png

W pierwszej ciążży pierwsze trzy miesice to tylko spanie :) . Teraz jest powtórka. Całą ciążę krwawiły mi dziąsła i teraz też zaczynają. Z nowości to mam bardzo wrażliwe sutki czasami dotyk sprawia ból :) nic więcej się nie dzieje :)

reklama
W pierwszej ciążży pierwsze trzy miesice to tylko spanie :) . Teraz jest powtórka. Całą ciążę krwawiły mi dziąsła i teraz też zaczynają. Z nowości to mam bardzo wrażliwe sutki czasami dotyk sprawia ból :) nic więcej się nie dzieje :)
Ja w pierwszych dwoch ciazach Tez tylko Salam a teraz odwrotnie. O piersi to u mnie mega wrazliwe. Czasami mam wrazenie ze je rozerwac ma

oar8flw1wzcz1pxm.png

Do góry