reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

cześć :)
Wczoraj pizza była super, naprawdę prawdziwa włoska restauracja z prawdziwymi Włochami mówiącymi po włosku hehehe bo wiecie, są restauracje hiszpańskie, włoskie itp a nic z ich potraw regionalnych tam nie ma :) Na deserek delikatna panna cotta mniamm Ale wcześniej pojechaliśmy jeszcze do Ikei bo stwoerdziliśmy, że koniecznie musimy mieć twardszy materac bo ten , który mieliśmy to każde z nas się zapadało w nim a szczególnie ja hehe I kupiliśmy, dobrze się spało tylko po nocy mnie biodra bardzo bolały, chyba mi się nie dogodzi..za miękkie zle a za twarde też żle ehh

Pisałyście coś tam o alergii...hmmm...no nie wiem czy alergia to geny.. trudno powiedzieć..u mnie w rodzinie nikt alergikiem nie był a ja i mój brat owszem ale minęlo nam to. Ja doszłam do wniosku, że po prostu byłam uczulona na pewnych osobników a jak odsunęłam się od nich to długoletnia alergia i astma zniknęły:)

paninka kurcze u mnie problemy rodzinne to z pokolenia na pokolenie trwają, ten sam schemat - facet wariuje a żona i dzieci są ofiarami. Takiemu człowiekowi nie pomożesz ale można pomóc mamie... moja mama jak już była u kresu wytrzymałości jak ojczym robił awantury zaczęła wzywać policję - wprawdzie nigdzie go nigdy nie wzięli ale chciała go postraszyć i co więcej jak policja widzi co się dzieje wtedy łatwiej o niebieską kartę dla takiego osobnika. Facet zaczyna się bać że może wylądować w więzeniu i zaczyna czuć respekt...tak było u mnie ale moja mama to odważna kobieta...

reklama
Ewelaa moze cos w tym cisnieniu pogodowym dzisiaj jest, jednak wybieram sie na ip. Jestem zamulona strasznie i mala tez.

Paninka intensywny weekendzik:-) kurcze widzę że nieciekawa sytuacja z rodzicami. Moi się spokojniej rozwiedli ale swoje się też postresowalam, dopiero teraz tj po 10 latach robię urodziny dla wszystkich razem.. współczuję Ci tej sytuacji. A czemu Twój tata tak szaleje? Nie chce rozwodu czy co?

Alex kciuki za dzisiejszą wizytę:-) chyba że to będzie jutro ale chyba jeszcze przed północą pisałaś:D mi się nie spieszy z porodem, do końca czerwca wolelibysmy nie rodzić bo mamy jakiestam plany:D więc ja nic nie robię:D chyba że spacery same wystarcza bo jeszcze dużo chodzimy:-)

Aha83 powodzenia w szpitalu, daj znać jak u Ciebie!:* kiedy starszak wyjezdza? Hahah niezła historia z tymi kluczami ;-) zdarza się najlepszym! Mój mąż już nie raz zarysowal auto a ja nigdy a to ja jestem gorszym kierowcą [emoji14]

Kasiulka bo Ty masz niezła gromadke więc tymbardziej wyzwanie większe :-) szacun że ogarniasz!

Misia może upały trochę odpuszcza to Ci woda zejdzie? Powodzenia na ktg:* oo już jesteś po :D ja ochrzan za wagę dostaje jak mam 2kg w 3 tyg;-) czas leci!:D

Liluli co to za leniwa sobota [emoji14]
Gdzie się podziała energia?

Ewella oo to byśmy się spotkaly:D że znajomymi byliśmy, dostaliśmy od nich pościel i kocyk do wozka[emoji173] takie śliczniaste
Powodzenia na szkole!

Morela super wiesci:-)

Linoone kciuki:-) damy radę radę, ja też jestem posrana bo moje życie zmieni się już na zawsze i nie wiem czy ogarnę ale muszę [emoji16]

Maziajka kurcze u Ciebie też już lada chwila. Zazdroszczę i nie zazdroszczę! Ale będzie super :-)
Pochwal się łóżeczkiem później!

Ika super że wesele udane :-)) odpoczywaj teraz :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aha powodzenia w szpitalu,
Ja nocy przespanej nie miałam od 2 lat,mój 2latek budzi się teraz częściej niż niemowlę,mąż będzie musiał do niego wstawać bo do 2 nie dam rady,oj będzie ciężko,do 40tki się pewnie nie wyspie[emoji13]mnie wszyscy pocieszaja ze trzecie to się "samo wychowuje"[emoji6]
Kasiulka przesyłam wiele oxy żeby samo ruszyło[emoji8]
Misia U mnie podobnie,ja mam wizytę za tydzień,będę w 37 tygodniu,choć mój ginekolog chyba liczy skończone to w 36,będę chciała go przekonać żeby dał mi czas do końca czerwca w domu,ale jak się przyznam że cukry mam nadal wysokie mimo zwiększania insuliny to nie wiem jaką będzie decyzja,z drugiej strony chciałabym żeby moja kruszyna radziła już sobie sama a nie musiała cierpieć przez mamy cukrzycę
Właśnie dziewczyny dowodzona ciąża to 37+0?
Ika super ze sił starczyło.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiulka no że za dużo teraz w te 3 tygodnie.
Aniek czuję że jestem mocno spuchnięta. W ciąży lekarze wolą to tsh mieć poniżej 2,5 a w pierwszym trymestrze ok 1. Przed samym pobraniem nie bierz leku.
Linoone powodzenia.
Aha do domu jazda.
Paninka współczuję kłótni rodziców, niefajnie tak słuchać.
Mamusiu_Muminka masakra z tymi lokatorami.
Ika szalona ty kobieto. Odpocznij teraz.
Tea kurcze u mnie teraz jest 35+5 za dwa tygodnie będzie już donoszony bo jest od 37+0. Koleżanka rodziła 36+6 i załapała się na wcześniaka. Miała jakieś dodatkowe badania i darmowe szczepienia. Myślę że będą kontrolować przeplywy czy łożysko daje radę. A twoje dziecię w związku z cukrzycą jest większe czy mniejsze?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

tea80 Tak, wystarczy zacząć 37 tydzien i jest to jako ciąza donoszona. Nie mam dziewczyny czasu pisać. Sprzedaję rolki ale Pani nie przyszła, ani wiadomosci na olx nie napisała. Nie lubie czegoś takiego.
Krew mi z nosa leci, chyba popekaly naczynka. Jutro mam ktg i wizyte. Zobaczymy jak tam moje skurcze i szyjka.

Ja się gorzej czuje ale to przez niewyspanie, zmeczenie, stres. Strasznie mi duszno wszędzie, do tego jakoś nie umiem znaleźć sobie wygodnej pozycji... dobrze że dzisiaj nigdzie nie jade.
O rozwód wniosła mama, też już była na policji, bo np. w zdjęciu na płótnie wydlubal jej oczy i nasikal do butelki z wodą. Ojciec obwinia mamę ze doprowadziła go do raka płuc choć dokładnie nie wiemy co mu dolega bo nigdy o tym nie mówił. A że mama pali to wiecie... do tego ze nie pracowała całe życie ale nas 3 miała rok po roku, gotowała mu całe życie 2 daniowe obiady i wiecie wszystkie te brudy wyciąga nagle. Tylko że jak on zdradzal mamę to nie pamięta. Mam jeszcze brata niepełnoletniego, w sb stanął w mojej obronie no i lawina się potoczyla. Twierdzi że ja mamę traktuje jakoś wyjątkowo ale tylko powstrzymalam go przed atakiem.
On nawet ma pretensje ze mama go nie zaprosiła na swoje urodziny 50te w zeszłym roku, specjalne zaproszenie chyba miała mu dac... o pieniądze też się rozchodzi. A tu wiecie temat rzeka... nawet nam DNA chce zrobić...
Rozwód niby za porozumieniem stron ale nie wiem co mu strzeli do głowy... rozprawa 5 lipca :(

Pumelova albo nie ogarne :D
Misia no kurcze, moze to woda jak spuchnieta jesteś

Tea kurczaki z tymi cukramk. Zebys miala to 38+0. Choc jak bedzie trzeba wczesniej to mysle, ze tez juz ok. A z tym wstawaniem, ojjj to czesto ze dwulatki harcuja po nocach. U nas mysle ze 2-3 razy w tygodniu tez Michal wstaje po wode. Tyle ze bez awantury spi dalej. cudowne zyczenia!

Tsh u mnie ma byc ponizej 2,5

No właśnie trzecie ponoć samo się wychowuje :D u mnie większe różnice wiekowe i pewnie to odczujemy a jak będzie 3 dziewczynka to już w ogóle :D więc po ciuchutku liczę na synka...
Moj powiedzial ze chlopak do skutku... :D ja mu dam :p rodzic mogę ale chodzić w ciąży może sobie sam :)
Pojadlam znów truskawki ale jutro chyba przerzuce się na czereśnie :)

reklama
Paninka87 – dorosłe osoby, a nie wiedzą, że kobiety ciężarnej się nie stresuje… jakie to egoistyczne ! Też starałabym się odizolować tym bardziej, że Ty sama nic nie wskórasz a tylko może zaszkodzić Sobie i dziecku. Rozmowy telefoniczne i na razie tyle bo się wykończysz ! Akcje, które opisałaś z tym płótnem i sikaniem do butelki to po prostu nie do wytłumaczenia i wyobrażenia…..

Liluli – zastanawia mnie czemu akurat PRAWE i akurat UCHO w każdej maskotce zostało urwane :p

Morela – super, że możesz wrócić do domu !

Ika89 – gratuluję udanych imprez i wytrwałości na nich.

Kasia_831 – dobra pizza jeszcze oblana porządna prawdziwą oliwą jest super smaczna także zazdroszczę ! Ślinka cieknie... :)

Do góry