reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Olisiaa - przecież Ty jesteś nasza [emoji3]. Witaj po dluuugim czasie [emoji3].
Jak tam? Wszystko zaliczone? Jak się czujesz? I w ogóle dawaj wszystkie newsy, bo dawno Cie nie było i szczerze mówiąc nie pamiętam czy spodziewasz się córeczki czy synka [emoji15]
Tak, wasza, ale tak dawno mnie nie bylo ze szok. Nawet z listy mamusiek bylam wykreslona dlatego pytam czy przyjmiecie mnie jeszcze raz :)
Kochana teraz w weekend mam ostatnie 3 egzaminy i jak sie uda to wszystko bedzie zaliczone, ciezki ten semestr mialam.
Czuje sie "wysmienicie" od poczatku ciazy bez wiekszych dolegliwosci nie bylo nudnosci, wymiotow, bolesci brzucha skurczy itp teraz czasami zlapie mnie zgaga ale tragedii nie ma. A tak to super, w pierwszej ciazy podobnie sie czulam :)
Co do plci to nie podawalam co bedzie bo dlugi czas nie wiedzielismy, dzidzia nie chciala sie pokazac dopiero chyba po 20 tygodniu tak "wstepnie" sie okazalo co ma byc, i chyba w 24 ostatecznie poznalismy plec....bedzie dziewczynka.......imie nie wybrane, trwaja spory :D bo nie mozemy sie dogadac
Z ciaza juz teraz problemow nie ma, ale na poczatku bylo podejrzenie za malej ilosci wod plodowych i w 20-21 tyg pilnie jechalam na usg 3D, wod faktycznie bylo malo, ale nadal w dolnej granicy normy. Mam podwojny zraz lozyska i dodatkowo umieszczone na przedniej scianie, dlatego tak trudno bylo wykryc plec i zmierzyc wszystkie parametry wod.

Ja byłam nacięta przy obydwóch porodach i szczerze wolę żeby mnie na cieli niż mam pęknąć bo to pewnie goi się znacznie gorzej niż nacięcie pod kontrolą. Niestety rzadko się zdarza żeby czekali czy trzeba czy nie nacinają niestety rutynowo.

Aga, z mamą wszędzie jeżdżę, nigdzie mnie samej nie puszczają[emoji6] Także jestem wożona do mieszkania, jedynie do pobliskich sklepów mogę iść sama[emoji6] Za duże ryzyko i gra nie warta świeczki[emoji4] Tata biedak ma biegunkę od 3 dni i nic nie pomaga, wieczorem lub jutro do lekarza idzie. Specjalnie wziął kilka dni wolnego, bo skończyć malować meble dla wnuczki a tu zamiast malować okupuje toalety...
Staram się jak najwięcej odpoczywać, ewentualnie jakieś drobiazgi zrobić w domu typu zmyć naczynia itp.

Spakowałam drobiazgi do kartonu, przeszyłam poszewki na poduszki (były za duże), zjadłam sernik i odpoczywam[emoji16] przeglądam pinteresta w poszukiwaniu co nowych pomysłów do mieszkania. Myślicie, że na maszynie mogę szyć? Wtedy tylko siedzę na miękkim krześle i stopą obsługuję pedał... Nie chcę sobie zaszkodzić, a szycie nie wydaje mi się męczące... Ja z tym z motorkiem w tyłku[emoji23][emoji23]

Olisiaa - bułkaasia ma już swoje Królewny po drugiej stronie brzusia [emoji4]

Patuszka - Ojjj, mi się motorek spalił [emoji23]. O ile poza mieszkaniem sporo potrafię działać, to w mieszkaniu już nie... Co rusz siadam, kładę się.

Ja skończyłam właśnie fasolkę po bretońsku, już jesteśmy pojedzone i mnie coś sen zmaga....tak...zdecydowanie się zdrzemne:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja leze i buszuje po necie. Wkoncu mmam czas na lenistwo :p
A tak na powaznie to musze jakas wyprawke uszykowac bo oprocz wozka, lozeczka, krzeselka do kamienia, lezaczka i jakis tam kilku ciuszkow to nic nie mam. Dla siebie tez jeszcze nic nie gotowe ani nie przyszykowane, a powoli czas spakowac torbe do szpitala

Do góry