reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Dzięki dziewczyny. Na poprawę humoru poszłam do biedry po ubranka z fisher price. Sa takie kolorowe :) oczywiscie pokupowali wiemsze rozmiary, bo na teraz podostawalam tyle, ze nie mam gdzie tego trzymać :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Cześć:)

Ostatnie usg miałam w 20tc...czyli od 15 tygodni tak naprawdę nie wiem co się dzieje z dzidzia.O dziwo, wogóle mnie to nie stresuje...oni chyba podchodzą do tego w ten sposób, że jeśli z nami jest wszystko ok tzn wyniki krwi czy moczu w porządku to i z dzieckiem ok. Oczywiście jak wyczają jakieś problemy to chuchają i dmuchają także to nie jest tak, że całkowita olewka.

Żona graja myślało mi się o Tobie ostatnio:) Daj sobie czas..jedni łatwo się aklimatyzują a inni potrzebują więcej czasu:)

Na szkole było bardzo miło, o fazach porodu rozmawialiśmy, położna prowadząca ze świetnym poczuciem humoru:) Myśleliśmy że poznamy jakieś polskie pary ale tylko my byliśmy Polakami no i nikt nam nie wpadł w oko żeby się zaznajomić.Większość hindusów a oni zbytnio zabawni nie są-poker face cały czas...A teraz część egoistyczna hehe podbudowałam się patrząc na te wszystkie kobiety, muszę przyznać że z Emilka wyglądamy naprawdę ok [emoji16]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Aga, mi się lepiej oddycha jak brzuch opadł, ale kłucia w kroku i skurcze są zdecydowanie gorsze niż wcześniejsza zadyszka[emoji26]

Paalinaa, jak wizyta u lekarza? Widziałaś się z dzidzią[emoji5]??
Do 20 tygodnia mi się dłużyło, a od 20 czas leci jak szalony, nie ogarniam mijających tygodni...

Szwagierka ma bujaczek Tiny love i jakoś nie używają. Na początku może z miesiąc lub dwa kilka razy włożyli córkę do niego, a później był strajk i chyba nawet już go sprzedali dalej...

Maziajka, dzięki za radę, spróbuję[emoji106] racuchy z jabłkami[emoji7][emoji7]

Wizyta w mieszkaniu zaliczona. Jeśli któraś szukałaby klasycznej, jasnej szarości (takiej typowej, niewpadającej w niebieski, fiolet lub beż) to polecam Beckers Neutral, na chwilę obecną strzał w dziesiątkę. Na przedpokoju wykombinowałam na jednej ścianie pasy biało-ciemnoszare, pozostałe ściany jasnoszare. Miała być biel, ale za szybko byłoby wszystko brudne i tylko by mnie to denerwowało... Kupiłam listwy przypodłogowe i teraz mogę odpoczywać. Cieszy mnie tak zmiana, chociaż teściowie wczoraj stwierdzili, że po co ta zmiana w tym czasie, mogłam z tym poczekać aż się dziecko urodzi. No chyba ich porąbało, że miałabym mieszkać w takiej ciemnej norce i jeszcze się na kilka dni gdzieś wyprowadzić z noworodkiem, bo przecież nie będę z nim w takim brudzie siedzieć. Ciśnienie mi tylko podnoszą!!!!
Jak już będzie remont skończony jutro wieczorem to wrzucę zdjęcia przed i po, żeby było porównanie.

Dla wszystkich wizytujących powodzenia, trzymam kciuki[emoji110][emoji110]

Patuszka. Oj moja chrzestna ma również 154, po prostu niska, a faceci lubią niskie i delikatne kobietki. Nasz wzrost po prostu jest najczęściej spotykany.

Pumelova więcej niż do teraz pijesz. Jeśli pijesz 1l dziennie to wystarczy że 2 l będziesz piłą. Ale jak pijesz już 2,5 to myślę że z 3,5 powinnaś.
Trudno mi określić bo mi się ciągle pić chcę, ale pije po lyczkach wiec moze pije Max 1,5l. Ale podobno mam więcej niż norma i dlatego mały ma gdzie skakać w tym moim brzuchu.

Ja dopiero wstałam o 11.20 i to dlatego że teściowa zadzwoniła. Mam spięty brzuch i pobolewa mnie jak chce zmienić pozycję na leżenie. Muszę zrobić sobie śniadanie. Mały się pupa wypina. Kupiłam wczoraj matę wesoły sachodzik. Niby używana a nie widać śladów użytkowania. Gdzie Nowa kosztuje 230 a ja kupiłam za 100 zł. Myślę że dobrze trafiłam. Pokaże ja na zakupowym

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Paalinaa, jak wizyta u lekarza? Widziałaś się z dzidzią
emoji5.png
??
Dopiero jutro mamy spotkanie o 9:00 ^^' nie mogę się doczekać tego usg, na pewno ostatnie pomiarowe,a później te nasze krótkie spotkanka przy wizycie :p szkoda tylko,że mój M. nie da rady ze mną jechać :( Na początku był ze mną na każdej wizycie i każdym USG a teraz praca i praca,żeby urlop wyrobić 3 tygodniowy w lipcu.

Wczoraj wieczorem czułam się okropnie. Słaba, obolała, smutna, brzuch twardy jak piłka, ciśnienie 145/110 mimo leków, które biorę. Dobrze,że jutro wizyta, niech zmierzą sami, sprawdzą, powiedzą co robić... W nocy budził mnie ból przy zmianie pozycji, dół brzucha i krocze jakby miało popękać :/ pewnie spojenie łonowe, ale żeby aż tak,ze mnie budził ból? :(

Kasia, ja z córką w ciąży nie miałam żadnego bólu, nic, żadnego ciągnącego krocza, odczuwania rozchodzenia się spojenia, czy bólu miednicy! Żadnych skurczów bolesnych przepowiadających, dopiero rano tego dnia, którego w nocy zaczęłam rodzić. Tyle,że miałam rwę kulszową, a tak to nic! A teraz jestem do niczego, nic to moje ciało sobie z ciążą nie radzi :/

Laski, a jak lekarz ma niby sie doliczyc ktory to tydzien i dzien ciazy jak ja cykle nieregularne ? Raz 28 dni raz 30... roznie.
Ostatnia miesiaczka 12.10.2016
Data wg miesiaczki 19.07
Data wpisana w karcie ciazy (chyba wg usg) 14.07
Niby wg usg jestem teraz w 35+3
Licząc tak to 40 tc wypada 11.07
Heheh. Badz tu madry i pisz....
Moj gin twierdzi ze 7.07 ma dyzur i fajna data i jakby bylo juz jakies rozwarcie to mozemy probowac lekko porod wywolac. Czy to nie za predko/ nie za daleko moze nie dotrwam?:):)

reklama
Katja z tą datą porodu to tak orientacyjnie jest hehe Ja OM miałam 1.10 a wg usg też mam termin na 14.07. Jeśli chpdzi o moje cykle to trudno powiedzieć bo zaszłam 3 miesiące po poronieniu czyli tak naprawdę nie uregulowały mi się jeszcze wtedy bo miałam jakoś 28 dni, 31, a pózniej 35 a w cyklu, w którym zaszłam dni płodne zaczęły mi się 13dc czyli by wychodziło, że ten cykl będzie u mnie 30 dniowy. Także u mnie pomieszanie z poplątaniem:) Przed poronieniem miałam cykle regularne t.j 32 dni. A jak położna mi wyznaczała datę porodu to nawet się nie pytała o długość moich cykli bo wiedziała, że jestem po poronieniu i że mam wszystko rozregulowane jeszcze.

Do góry