reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hejka
Czytam i czytam i końca nie ma-tyle produkujcie;)

Ewella ale mnie rozsmieszylas:D

Pumelova u mnie z biustem tak samo a mógłby chociaż o rozmiar się zmienic:tak:
Do kina może i bym poszla ale wiem że nie wysiedze-ale fajnie ze Ci się podobal:)
Zdrówka dla pieska oby szybko mu przeszlo!

Emol mam tak samo jak Ty-siary brak a śluzu mega ilości :szok:

Trzymam kciuki za wasze dobre wyniki;)

No to wam powiem że nie możecie narzekać na ceny truskawek, parę dni temu mieliśmy po 15zl a od wczoraj po 13 zanim dojdą do waszych obecnych cen to się skończą:(

Skurcz mnie łapie lewej łydki i tak od kilku dni ale dzisiaj to jakaś masakra-chyba z 4 godz ból odczuwalam i spojecie mi się rozchodzi (tak mi się wydaje)o_O

Alex nie za dużo sobie pracy zaplanowalas?!

Paninka ja moje humory zwalam na ciaze-z byle powodu potrafię ryczec. A jeszcze wczoraj przeczytałam na FB że dziewczynka w wieku mojej zmarła-po wielu miesiącach walki z choroba (bialaczka) też jak moja miała iść do komunii-nawet zdjęcie wstawiali z alba i wiankiem ale jej stan się pogorszyl.... Jutro pogrzeb córka chciała iść ale nie wiem czy ja dam rade:(

Maziajka trzymam kciuki żeby jeszcze posiedziala!

Bab śliczne fotki. Waga się nie przejmuj-rośnie w swoim tempie:)

Moniki gratuluję udanej wizyty i super wagi-a wiesz ze na ich sprzęt trzeba brać poprawki bo potrafią przeklamywac nawet o 0.5kg także spokojnie ;)

Gratuluję udanych zakupów!!!
Miłego wieczoru brzuszki:biggrin2:

reklama
Monti Wow:D może się prędzej wybierze na ta stronę brzucha:)

Ewella dokładnie;) i na parapety :)

Anita miałam nadzieję na piękny biust, obiecałam mężowi że urośnie a tu lipa:D biustu nigdy za wiele!
Powiem Ci że jak 2.miesiace temu byłam w kinie to nie mogłam wysiedziec a teraz jakoś nie boli mnie kręgosłup, chyba jest tak ułożona że mi lzej:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova mam taką nadzieję, że ze 2 tygodnie wcześniej wyjdzie żeby darować mi trochę tych wakacji w dwupaku [emoji6] zaklinam tak rzeczywistość od początku ciąży, może się uda [emoji1]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej mamuśki. Dziś było bardzo gorąco, ledwo dychałam cały dzień.

Maziajka jutro zadzwonie tam z ciekawości i zapytam. A bonifratów i szp. W Rudzie to były pierwsze które obstawiałam:tak:
Dzidziol na pewno posiedzi w brzuchu ile trzeba.

Paalinaa może i rwa? Ale boli tak z przerwami, nie cały czas, to nie wiem.
Mnie też strasznie wszystko denerwuje, aż mam zamiar we wtorek poprosić lekarza o coś na uspokojenie. A mój mały jakby wyczuł i przegaduje się ze mną o takie pierdoły(głównie o to w czym do szkoły pójdzie) . We wtorek aż się popłakałam z bezsilności.
A ty coś robiłaś/robisz z tymi mięśniami twardymi?
Oj cycory dają w kość, wiem coś o tym. Siary nie zauważam, a przy karmieniu najważniejsze to się nie poddawać.

Kasia po kilku dniach??? O matko! Jak do jutra nie przejdzie, to pójdę do rodzinnego.
A ex faktycznie upierdliwy był. Mój jak wraca, to prysznic i po drodze do łóżka zasypia.

Misia w tej stopie to pewnie związane z uciskiem na jakiś nerw.

Kylesa je też uwielbiam mój ciążowy brzucho i kompletnie mi nie przeszkadzają zmiany w wyglądzie jakie zostają po ciąży. Będę o nich myślała jak się pojawią. Gdyby nie zgaga i kręgosłup, to ok.

Pumelova ooo właśnie mój też mnie często zabiera na obiadek, zamiast gotować. Jak miałam w zeszłym roku rękę po operacji to co dziennie "gotował" obiadek z restauracji.:p
Też mi cycorki nie urosły, tylko zrobiły się pełniejsze i pociemniały brodawki jak murzynce:D każdą ciążę tak mam, a rosną jak jest pokarm.
Na początek prasuję wszystko co się da, po za kocykami, a potem....hmmm się okaże.
Zdrowia dla pieska.

Ewella, nie poznać męża? Ekstra.:-D .gratuluję zakupów.

Liluli pochwal się sukienką.

Abed biedny maluch...współczuję.
Gratuluję udanych zakupów.

Chybra to dzień udany, zakupy są, to najważniejsze.
Udanej wizyty u fryzjera.

Paninka mam nadzieję że doszłaś do siebie po wczorajszym słabszym dniu? I mimo wszystko imprezka udna? Coraz częściej miewam właśnie takie doły, wszystko mnie przerasta. Hormony!

Aga_km no miło i śmiesznie:yes:na początku myślałam że z za samochodu brzucha nie widzi, ale widział hahaha :biggrin2:

Aha moja podobno leży główkowo, ale czuję że się kręci w koło. Nie raz się budzę, a ona w poprzek.

Alex gratuluję zakończenia remontu. Uważaj na siebie przy tych pracach porządkowych.

Kajmakowe butelki, smoczki wyparzam wrzątkiem. Piorę nowe rzeczy40°, używane 50-60° bo i tak są prasowane.

Linoone przybijam piątkę. Również jestem ze wszystkim do tyłu.

Aim ja bym jechała tam gdzie mnie znają. Ukończony 37 tydzień to już nie ma problemu.

Ika gratuluję KTG. Maje chyba są takie leniuszki, moją do każdego badania trzeba budzić.

Bab śliczne zdj. Waga w normie, to ok. Gratuluję.

Monti gratuluję dużego bobaska.

Anita faktycznie strasznie przykra sytuacja z tą dziewczynką, prawdziwy dramat. Może w tym stanie nie powinnaś iść na ten pogrzeb? Chyba że bliska znajoma...?

Ja dziś kupiłam pościel do łóżeczka i wkład do niej. Jeszcze zostało kupić łóżeczko, jedną pościel, 2 prześcieradła i wanienkę, pieluszki tetrowe, pampersy. Z podstawowych rzeczy to wszystko.

Ostatnia edycja:
Ale wy produkujecie tych postow..
Ja dzis niewiele zrobilam..bo (umylam lazienke I kafelki, i w sypialni przelecialam okno szafe I poukladalam do niej wszystkie ciuchy ktore posiadam) i tak sie zmeczylam..a gdzie tam koniec tych moich prac..
Ja tez staram sie na ogol trzymac porzadek..ale przez remonty tyle mi sie tego zwalilo a sil coraz mniej..takze sporo tego mam ale jak czegos niezrobie to nic sie niestanie..

Bab fijne fotki i pamiatka..

Monti to faktycznie duze dzieciątko ci rosnie.. :)

Kurcze coraz wiecej was z datą na czerwiec ;)

Mi biust sie powiekszyl ale nie jakos wybitnie..moze o jeden rozmiar..Siara pojawila sie moze dwa razy i poki co cisza..za to sudki na polowe piersi..masakra jakas..dobrze ze po wszystkim znowu wroca do dawnego wygladu..mam taką nadzieje hehe

Troche mnie przeraza fakt ze niemam nic poprane ani torby spakowanej..No ale przez te remonty, wyjazdy, egzaminy..
Oby sprawnie mi to teraz poszlo..

Cos mnie jakby w pachwinie kluje, cisnie..hmm czyzby mloda mi tam naciskala?

Dobranoc kobiety

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Alex ja dopiero zaczynam pranie, prasowanie i ta całą resztę. Jeszcze za 2 tyg jadę na weekend nad morze więc akurat będą mi potrzebne te mniejsze torby, które zamierzam zabrać do szpitala, także spakuje się dopiero jak wrócę [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewuchyyyy, nie nadazam za Wami z czytaniem a co dopiero pisaniem ! :) wtrace wiec cos od siebie szybciutko i moze w koncu usne. Mala szaleje w brzuchu, chyba grill jej smakuje :)
Jutro mamy babyshowerr!!:) podrzuce Wam jakas fotke :) to raczej poprostu babskie spotkanie przed porodem poki mam sile niz celebrycki babyshower, ale zwał jak zwał :) zamowilam jakies ciasto, zrobie koktajle malinowe, potem z dwie salateczki i pizza. Posiedzimy i mysle ze bedzie milo :)

Sciskam, Katja ❤️❤️☀️

Bab gratuluję :) śliczne zdjęcia :)

No zakupy w pepco się udały kupiłam okulary przeciwsłoneczne, sukienkę (w dziale dziecięcym 164cm :D ) i spodnie długie takie przewiewne :)

Ja mam inne pytanie, zamawiala może któraś z Was jakieś perfumy w internetowej perfumeri i może polecić ją?

Ja zamawialam z empiku byla promocja na moje kochane calvin klein euphoria, ponad sto tamsza niz douglasmi bylam zadowolona :)

Hejka,

Standardowo nie śpię juz od ponad godziny , wykoncze się dziewczyny, nie mam siły już, od tygodnia nie śpię w nocy dłużej niż 3-4 godziny [emoji24][emoji22] do tego mam mega bóle stawów i żeby nie było mało to mam kiepski wynik moczu ,leukocyty w liczbie 500leuk/ul i 10-20wpw, miała może któraś z Was taki wynik. .... idę dziś do ginki na 13,ale to czego się naczytalam w necie to moje ahhhhh

Emol ja też siary nie mam,mi ręce dretwialy bardziej w 2trym, teraz jest ok w tej kwestii

OlaW ja też nie lubię biustonoszy bez fiszbin, zresztą przy moich piersiach to jest nie do przyjęcia, nie lubię staników do karmienia, wszystkie miękkie i niestety tylko takie mam, po porodzie zainwestuje w coś lepszego

Pumelova ja prasowalam wszystko z parą [emoji6] jak tam piesek?

Abed biedny ten twój synek, ja to nadal z dużym wysiłkiem powstrzymuje się od płaczu jak mojemu się coś dzieje [emoji6]
Truskawki z makaronem mniam ja też ostatnio dwa dni jadłam jak chłopaków nie było [emoji39] bo też nie przepadają

Bab gratuluję udanej wizyty,super fotki Zosi

Ewella90 gratuluję zakupów pepcowych [emoji6] ja na iperfumy zamawiam i jestem zadowolona, najbardziej z ceny, czasem jeszcze coś na promocji w super pharm [emoji4],no i w empiku też

Tea wierze,ze ci smutno ale wykorzystaj dobrze ten czas i ciszę, odpoczywaj

Alex plan i lista zadań dość imponująca, uważaj na siebie i nie przesadz

Ika89 super , że z Majeczka wszystko ok, a kupić wszystko zdążysz, jeszcze nasz trochę czasu ,spokojnie

Kasiulka, Monti ja też sprzątam na bieżąco, a takie sprzątanie w szafkach, bardziej generalne to robie co jakiś czas , ale to też tak etapowo, ogólnie wielkiego sprzątania nie urzadzam, zresztą od kiedy z ta blizna u mnie wyszło to się oszczędzam ile się da

Karuzela to witaj w naszym skromnym gronie, nasz termin po mnie i Maziajce, my 22 [emoji4]

Monti wieści super no i córeczka to już konkretny bobo, mi ginka powiedziała, że mój będzie około 3 kg jak donosze

Katja udanej imprezy

reklama
Aha współczuję tego Twojego nie spania, na pewno jesteś wykończona. .daj znać po wizycie dlaczego taki wynik. Powodzenia :) sprawdzę jeszcze ten empik, jak nie to na iperfumy zamawiam :)

Monti no to duża dziewczyna będzie, może nadrabia bo słyszy twoje myśli, żeby te 2tyg. Wcześniej dobrze ważyć ;)

Alex to co posprzatalas to niewiele ? Dużo, zrobiłaś, odpocznij :)
Ja też szybciej się męczę, staram się na bieżąco sprzątać ale wiadomo po remoncie trzeba wszystko dokładnie..

Katja udanej imprezki :)

Pumelova udanych zakupów :) Ja kwiatków na balkonie nie nam bo nie mam do tego ręki :D w domu trochę mam ale tymi mąż się zajmuje ;)

Ja też coś po 5 wstałam juz wyspana, zaraz mój po nocce przyjdzie, ja dokoncze prasowanie i juz będzie wszystko :) parę rzeczy jeszcze musze dokupić.

Słonecznego dnia :)

Do góry