reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Liluli ja też nie śpię od 3.

Aga_k_m gratuluję udanej wizyty i uważaj na siebie

Maziajka ty tak samo nie szalej, do 22 czerwca masz wytrzymać [emoji39] to prawda, że dni masakrycznie szybko lecą, mnie tego 12 kładą do szpitala, wiec ja to w ogóle mam mało czasu [emoji21]

Ja na skurcze nie mogę narzekać i magnez tez biorę różnie, jak mi się przypomni, nie mniej jednak współczuję bo chyba z dwa razy mnie w ciąży złapał w nocy i ból mnie obudził

Madziazt o losie podziwiam, że ty jeszcze masz siłę pracować

reklama
Witajcie [emoji3]

Wczoraj znowu padlam... Już mnie to irytuje, bo zasypiam szybciej niż moje 8-letnie dziecko, i to po całym dniu laby (wczoraj jedynie te wizyty u okulisty i gina zaliczyłam) [emoji6].
Dziękuję moje Kochane Dziewczynki za gratulacje [emoji8][emoji8][emoji8]. Baaaardzo się cieszę, że w końcu się odwróciła, teraz tylko muszę zadbać o to żeby za szybko nie chciała wyjść [emoji6]

Jenny - i dla Ciebie wielkie gratulacje [emoji3]. Ładna wagę ma Twoja Malutka [emoji4] (ja z tej euforii nie zapytałam gin o wagę Mojej, a że zaczęłam za szczęścia trejkotac, to i gin nic więcej z siebie nie mówiła), kolejna wizyta za 3 tyg.
Imię przyjdzie samo do Dziecka. Mi się podoba jeszcze Milenka, Tola, Antonina (a jeszcze bardziej skrót Toska).

Anita - ogromne gratulacje dla córeczki!!!
Biedna musiała się nastresowac po egzaminie . Ambitna Bestyjka [emoji4][emoji122]
A córa rzuca jakieś propozycje imion dla Rodzeństwa?
Fajną niespodziankę jej zrobiliście w dniu komunii, i w ogóle cieszę się bardzo, że tak wszystko Wam pięknie wyszło, pomimo cienia Teściowej z boku [emoji6]

Aniek - przygadal kocioł garncowi [emoji14]. Kochana, jsk przeczytałam o tych Twoich oknach, drabinie... To wolałam się nie odzywać. Ja do mycia będę miała przygotowane okna za 1,5-2 tyg (kuchnia pewnie szybciej). Ale ja wynajmę Panie do pomocy. Nie ma opcji bym sama to wykonała.
Zwalniam na maxa [emoji6], bo naprawdę nie chciałabym urodzić w czerwcu.
Co do nieba... W piekle będą lepsze imprezy, i jakie gorące [emoji1]

Witajcie

U nas dalej remontowo..Dzis przychodzi pan malarz aby pomalowac kafelki w lazience..(zaczela schodzic farba..a wspoldzielnia zdecydowala ze to pomalują bo do konca roku I tak maja zamiar remontowac..)

Ja po wczorajszej wizycie..Mala ulozona glowką w dol..i po lewej stronie kopie nozkami a po prawej wypina pupe i plecki..Takze nie raz rozrywa mnie na boki a brzuch staje sie kwadratowy..Polozna umowila kolejna wizyte na 12czerwca I bedzie omawiany porod, pytania z nim zwiazane a pozniej ostatnie Usg by dokladnie sprawdzic ulozenie dziecka..No I moze dowiem sie w koncu przypuszczalnie wagi.. Ciesze sie na te ostatnie Usg..

Wczoraj zlozylismy lozeczko..takze wietrzy sie I czeka na lokatorke..
Dzis skladamy szafe wiec moze jutro bede mogla swoje rzeczy w niej pochowac a potem juz tylko zaczac prac rzeczy dla dzidziorka..

Zycze wszystkim milego dnia :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Liluli jak ja nie mogę zasnac to biorę książkę i po 2 stronach odplywam. Zawsze :D
Tylko w nocy nie czytam bo bym musiała zaświecic - zaraz się za to zabieram żeby jeszcze przekimac.

Aha no do 12 to faktycznie mało Ci zostało;) stresik już jest?

Aga km a małżonek okien nie może umyć? Mój myl po remoncie. Zwolnij zwolnij :* skoro wizytę masz za 3 tyg to widać nie zapowiada się na szybsze rozwiązanie. Ciekawe, myślałam że od 30tc będą wizyty co 2 tyg ale nie narzekam bo to zawsze oszczędność.

Aim też się zastanawiam bo ja jakoś nie mam problemu z tym że są nieumyte:D chyba myje za rzadko :D w ciazy nie mylam ani razu, ale mój mąż umyl chyba że 3 razy a to i tak jest więcej niż ja w takim samym czasie haha

Alex gratuluje udanej wizyty:)) do 12 zleci:) dużo Wam tego remontu nie zostało, szybko pójdzie już:))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny dla Waszytkich starszych dzieciaczków życzę miłego Dnia Dziecka.

I w sumie każdej z Was też...bo każda z nas jest była i będzie dzieckiem swoich rodziców
w przyszłym roku będziemy już z maluchami świętować.

AIM - ja chętnie też bym umyla okna...bo są brudne...jak chodzę di pracy to zdarza się mi myć tylko kilka ( 3 4 razy w roku) bo mam za dużo okiem i za mało czasu na ich ogarnięciem. Teraz będę mylą po 38 tygodniu. ...może coś się przyspieszy

Ja polecam myjkę typu Vileda czy Karcher-ale tylko dla tych, którzy nie mają manii idealności ;) mega przyspiesza mycie i je ułatwia, zostają lekkie smugi których na następny dzień czy 2 dni później i tak już nie widać i po tygodniu nie ma różnicy czy się pucowało szaleńczo czy tym sobie pomogło ;) niezwykle się skraca czas mycia okien bo u mnie też jest stosunkowo dużo jak na mieszkanie w bloku. Ale nawet przy takiej pomocy nie widzę sensu teraz robić czegoś czego nie muszę ze względów zdrowotnych :p

Aga, super, że mała ładnie się ułożyła. Zwalniaj, zwalniaj kobieto, bo jeszcze w tym czerwcu urodzisz ;)
Alex, fajnie, że u ciebie też wszystko ok :)

Ja padam już ok 22. Nawet ostatnio chciałam sobie posiedzieć dłużej i coś obejrzeć, no ale się nie da. Po 10 minutach już śpię. No wstyd! ;)

Ja myję okna ok. 2 razy do roku, brudne nie przeszkadzają nam wcale. :p Ale teraz przed porodem trzeba będzie gruntownie posprzątać, ale już ustaliliśmy z mężem że bierzemy panią do sprzątania.. bo trzeba umyć i okna i ściany, drzwi, szafki.. No wszystko. Ja się nie będę w zaawansowanej ciąży w to bawić, on raczej też nie, bo praca itp. więc uznałam że to najlepsze rozwiązanie.

reklama
Aim - one od wstawienia nie były myte. Chodzi o okna na chacie, do której się przeprowadzamy, więc wypadałoby je przed wprowadzka umyć [emoji1].

Pumelova - mój mąż aż za dużo robi na tej chacie, w sensie budowlanym (dzisiaj kleji płytki podłogowe), więc o myciu okien nawet mu nie wspominam. Zresztą szkoda jego czasu. Zgodnie zdecydowaliśmy się na Panie, które ogarną chatę od okien po podłogi [emoji5].
A co do wizyty - wiadomo, mam się zgłosić od razu gdyby coś się działo. Poprzednio z Jaga miałam już na tym etapie wizyty co 2 tyg.

Liluli - podejrzewam, ze moja obróciła się ponad tydzień temu, czyli w 34 tc (czułam wówczas mega ból i jedno wielkie spiecie brzucha, które nie puszczalo dłuższy czas, a pamiętam, że i Maziajka podobnie to odczuwala, no i terminowo u niej było podobnie). Trzymam kciuki za Twojego maluszka [emoji110][emoji110]
Dwie koleżanki (w tym Maziajka) podpowiadaly mi chodzenie na czworaka - parę razy zdarzyło mi sie tak podreptac, może i Ty spróbuj [emoji6]

Do góry