reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Anita u nas było to alleluja z białą różą w biały poniedziałek. Łezki poleciały... Dziś dostaliśmy zdjęcia i płytę.
Nie mam wyznaczonego terminu na oddanie mieszkania. On i tak jeszcze siedzi za granicą i nie wiem kiedy zjedzie, ale z maleństwem będzie mi ciężko wszystko ogarnąć. Nie ma mi kto pomóc, ani popilnować bobasa. Powoli muszę wszystko po koleii zrobić.
Gratulacje dla córci!

reklama
Anita7891 - a ja myślałam, że tylko moja malutka bezimenna :) Tez nadala nic nie mamy wybrane.
Mamy w domu Hanię ...i nie wiem co dopasować do niej ...
maż ostatnio zapropoowała Michalinę ....ale ostanio dwie dalsze znjaome tak dały na imię swoim córką ....wiec raczej chyba odpada ...
córka uparcie powtrza imię Julka ....wiec myślę o Juliannie....ale nadal przekonaia brak...

Ja również dołaczam się do gratulacji dla córki ..

coś mi sie jeszcze przypomniało ...w weekend mielismy impreze rodzinna naszych przyjaciół ...a że moj brzuszek jakis duzy nie jest to załaozyałam spodnie i miałam taka eleganka luzniejszą bluzke ...nawet moj mąż stwierdził ze od przodu nie widać ze jestem w ciąży :)
Ale wracajac do senda ...tata naszgo kolegi mowi do mojego m. "chyba już czas żebyscie pomyśleli o drugim dziecku :) Moj maż sie uśmiechał i widzał kątem oka jak już zona szturcha męża :)
tak jak juz wile z Was pisało ...pewnie bedzie zaskoczenie dla wielu ...jak latem śmigac bedziemy wózkiem :)

Truskawka tak planuje ujastek. ale nie zamierzam przed terminem ;) ale zobaczymy jak będzie... ja w zeszłym roku jak lezałam z poza maciczną też tak było, dobrze że nam pokój zrobili jeden że ja i dwie babki po zabiegach ginetologicznych, bo inaczej jeszcze z dzieckiem bym leżała ...

Emol też pierwsze słyszę

Maziajka odpoczywaj :) będzie dobrze :) ja jeszcze na drugi dzień umieram a później już jest lepiej :)

Aga grtauluje udanej wizyty :) bedziesz musiała trochę usiąść i odpocząć :)

Jenny84 super wieści :) gratuluje

Anita7891 gratulacje dla córki :) takie wystepy zawsze wzruszają :)

Jenny84 ja też nie mam imienia :( mamy trzy typy ale tak środnio mi się podoba... a coś trzeba będzie wybrać

Cześć dziewczyny

Życzę Wam miłego wieczoru. Ja dziś zaltalan ..ale dobrze ze upał trochę odpuscił.

Truskawka - mam nadzieje ze wszyto bedzie dobrze i ze malutka urodzi sie zdrowa i silna.

Aga_k_m - gratuluje wizyty i dobrych wiescie.
ja dziś też po wizycie, moja mała wazy ok 2000 g ...i szyjka 3,5 cm ...zamknieta ...na tym etapie w pierwszej ciazy lezałam już w szpitalu...ze skurczami i rozwarciem ... ciesze się ze tym razem jest ok i oby zostało jak najdużej, (tzn do 37 tygodnia )
po wizycie poszłam do Tesco ..kupiłam sweterek dla małej ..bo w sumie nie wiadomo jak bedzie z ta pogoda w wakcje ...a ze był przeceniony to grzech było nie brać

Pannninka - a Ty nie psiałaś ze się Tobie szyjka skróciała i tak szalejesz ze sprzataniem :)
chociaz ja mam taki sam plan ja Ty...codziennie jedno pomieszczenie doprowadzic do całkowitego porządku ...tylko najpierw spakuje torbe do szpitala ...ale zeby to zrobic musze w koncu rzeczy poprać :)
Taki jest plan od jutra.

Madziazt - poki co nie wiem jak to jest na obczyźnie ..ale zapowiedziałam meżowi ze jeżli byłaby taka sytuacja w naszym życiu ...to na pewno nie na stałe ...też bym ciągneła do domu.

Wy tyle piszecie w ciagu dnia ze nie jestem w stanie zampamietac wszytkiego ale czytam Was i kazdej dobrze zyczę :):):)

Gratuluje dobrych wieści ma wizycie i pięknej wagi malutkiej[emoji4]a jak cos przecenione, to rzeczywiście grzech nie brac[emoji6]
Mój mąż to zawsze lubił Szwecję i interesy tutaj robił różne już wiele lat i postawił mnie trochę przed faktem dokonanym bo kupił tu dom. Uznaliśmy ze zaryzykujmy, bo to miał być kraj mlekiem i miodem plynacy[emoji38] No i szansa dla córki jeśli chodzi o język. Finansowo jest dobrze, a wszystko inne do dupy i dla mnie żadna kasa tego świata nie przekona mnie żeby być tu na stałe. Ale mąż zapewne dalej będzie zawodowo tutaj sie realizował.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aga_k_m mam podobna wadę :) a co do męża to mi chyba wali na dekiel, coraz bardziej go kocham a za każdym razem myślę że bardziej się nie da i tak już 15lat :) no ale staram się go nie zaglaskac i czasami przycisne żeby nie wpadł q samozachwyt. I fakt nieźle z nas miśki, nawet z wyglądu :) gratuluję wizyty, mój też napiera na szyjkę :)
Truskawka no to kciukasy żeby Cię wypuścili.
Integral podziwiam chlopa, jakby mój malował to całą stopa by była czerwona.
Emol podobnie jak z tym mydłem miałam z tluszczakiem. Lekarz mi powiedział żeby smarować spirytusem salicylowym -bo choć nie wie jak, to to działa. Mi pomogło, a miałam mieć zabieg, poleciałam w zeszłym roku kuzynce która miała na czole i już była na usunięcie umówiona i jej też zniknął. Ja nie widzę żadnego uzasadnienia medycznego a podziałało.
Madziazt a z córka po Polsku rozmawiacie?
Jenny gratuluję wizyty. No dla dziewczynek jest w moim Tesco dużo przeceny a dla chłopców prawie nic :/

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, z córką po polsku. No i od września zacznie szkole Polska przez internet i pod koniec roku szkolnego zda egzaminy w Polsce i dzięki temu będzie miała polskie świadectwo i mniej zaległości do nadrobienia jak wrócimy. Będzie ciężko, ale jakoś damy radę. Tutaj jest tak niski poziom w szkole ze nie zaszkodzi. A moja Julka strasznie sie cieszy, bo ona uwielbia odrabiać lekcje i sie uczyć.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka szalona kobieto, wszystko na raz zrobiłaś? Leż i nawet się nie ruszaj.

Aga_km Ty też trochę przystopuj, odpoczywaj. Szkoda było by wcześniej urodzić.

Jenny gratuluję wizyty i zakupu dzidziowego.
To właściwie komplement dla Ciebie jak w tak zaawansowanej ciąży brzusia nie widać.
U mnie z przodu nie widać, ale jak się odwrócę bokiem, to nie ma wątpliwości:D

Misia, ale to super że tak się kochacie.
Ja też jestem raczej z tych zakochanych i lubię to okazywać, a mój mąż mimo że kocha i jest zazdrosny, nie potrafi zbytnio okazywać, i to mnie wkurza.

Inka też bym się wkurzyła. Tylko że mój by nie wpadł na pomysł zrobienia sobie kanapek.

Co do puchnięcia nóg. Puchły mi tylko przez 2 dni przed komunią, a teraz spokój.

Madziazt to ci się dziecko trafiło, co lubi się uczyć i odrabiać lekcje. Mój mistrz zrobi wszysko żeby odwlec. Ma dobre oceny i żadnych problemów, ale nie lubi.

No Maziajka to teraz odpoczywaj :) ale zawsze już lepiej wygląda jak wszystko poukładane a nie ze odkłada się to na parę dni :)

Aga_k_m gratuluję wizyty i ty tez teraz trochę odpocznij :)

Jenny gratuluję wizyty :) ja też chciałam coś małej jeszcze kupić to mój jak zobaczył ile prania szykuje to tylko powiedział, kolejną rzecz chcesz kupić przecież ona tego wszystkiego nie założy :D

Ja dzisiaj 2 prania ogarnelam, szybko schnie jutro jeszcze dwa i później prasowanie :) byłam u znajomej na kawie, a teraz skończyłam robić gołąbki i idę spać rano badanie krwi.
Dobranoc :)

Truskawka właśnie nie clexane tylko fraxyparyne ale działanie to samo:)

Emol haha dobre [emoji14] cóż ja pozosta e wierna magnezowi:D

Madziazt fajnie że cora tak dobrze zna język:)bardzo jej się to przyda:)

Aniek racja, w niebie byłoby nudno :D

Maziajka to jutro odpoczywaj :-))

Aga km super że główkowo!! Przyszedł i czas na Ciebie - powinnaś poodpoczywac :))

Jenny super waga!:)) fajnie że szyjka w porzo:))

Inka to zjedz mu te kanapki które zrobilas:D

Anita zdążysz się spakowac, nie martw się:)

Jenny rodzina mojego szwagra oglądała foty z wesela na którym byłam miesiąc temu i teraz się kapli ze ja dziwnie zaokraglona.. A wyglądam na fotach jak wieloryb;o

Ewella ja jutro biorę się za to pranie:p miłego prasowania:D
Kiedy masz wizyte?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Spac juz nie moge,a pozniej ciezko zwlec sie z lozka [emoji52]

Ja wczoraj zakonczylam pranie i prasowanie. Teraz juz tylko biezace jak cos dokupie [emoji4]
Jeszcze mi zostalo spakowac torbe i czekamy [emoji6]
Wczoraj wyplewilam ogrodek i wysprzatalam kuchnie a na wieczor padlam.

Aga k_m gratuluje wizyty i ulozenia malutkiej. I odpocznij troche [emoji4]
Licze na to ze moj maly tez sie obroci [emoji6]

Jenny niezle niektorzy beda zaskoczeni jak wyjedziesz z wozkiem [emoji12]
Imie ..jesli Wam sie podoba to nie przejmuj sie ze ktos dal.

Emol ciekawe z tym mydlem [emoji3][emoji12]

Anita7891 gratulacje dla corci [emoji4]

Do góry