reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka - powodzenia jutro [emoji110][emoji110][emoji3]

Alex - współczuję tych upałów. Dla mnie najlepsza temp do 25 st [emoji6].
Trzymam kciuki za zdane egzaminy i spełnione dzięki nim plany i marzenia [emoji110][emoji110][emoji8].

Katja - ja musze się zmuszać do picia. Najwięcej płynów pijam z rana i wieczorem, w trakcie dnia kicha z tym piciem. Ale butelka wody 0,5 l zawsze jest pod ręką [emoji6]

reklama
Hej dziewczyny.
Gril nam się wczoraj udał.
Dziś był spacer i wyjście na obiad. Fajny dzień. Uwielbiam takie ciepełko.

Alex śliczny fartuszek.
Też mnie denerwują remonty i ten cały syf który trzeba ogarnąć, ale później jest tak miło.
Powodzenia na egzaminach.

Aha tak jak piszesz, matka się martwi całe życie.
Podobnie do Ciebie, ciągle mam brudne ubrania na brzusiu i ciągle coś tłukę.

Pumelova, ewella zazdroszczę Wam spotkania, nie planujecie kolejnego?

Pumelova szacunek za tyle godzin pracy po remoncie, ja łazienkę sprzątam na raty, bo sapię jak parowóz, a co dopiero tyle godzin.

Anita jak po komunii?

Emol dobrze że dostałaś antybiotyk i coś przeciwbólowego, powinno się szybko poprawić.

Katja zazdroszczę tego pobytu nad morzem...my jeździmy co roku , ale w tym niestety się nie uda.
Ja też piję mało wody, niestety. I wszyscy mi na to zwracają uwagę, ale ja zawsze bardzo mało piłam i nie odczuwam takiej potrzeby. Czasem się zmuszam.

Kasia, dziękuję. Wiem że tam jest monitoring i w ogóle, ale jak on wylatuje, to zawsze się boję i jest mi smutno.
Mnie bardziej niż stopy boli kręgosłup. Podczas tej ciąży najbardziej dokucza mi zgaga i kręgosłup.

Misia wiem jak jest, też tak kupowałam pierdoły na każdym wyjeździe.
Jak się jeździ nowym autkiem? Pochwal się.

Lilith właśnie myślałam, że jak mieszka w takiej małej miejscowości, daleko od wielkich miast, to będzie spokojnie.
Ty już kochana za 2 tyg.rodzisz? Jeeeju ale fajnie!
Powodzenia na scan.

Maziajka dobry pomysł z tym dzidziowym wątkiem, ale tak jak dziewczyny piszą, fajnie by było gdyby był zamknięty. Można by foty spokojnie wrzucić .
Kciuki trzymam za jutrzejszą wizytę.

Chybra trzymam kciuki za wizytę.

Mój męż jutro wyjeżdża do Szwajcarii na kilka dni, będziemy z młodym sami. Nie lubię bez męża, szczególnie w nocy.
Umówiłam się z koleżanką jutro na popołudniowe wyjście i ploty, już się cieszę.
Juto też kończą kafelkowanie u nas w domu, muszę wieczorem posprzątać i za ok.2 tyg. Można by kuchnię wstawiać. Już bliżej niż dalej z tą przeprowadzką mamy, a ja co raz słabsza.
Myślicie, że nie zaszkodzi mi jak umyję kilka okien? Szczególnie mam na myśli ten twardnący brzuch.

Katja ja pije tak 3-4l dziennie, zawsze dużo wody piłam a teraz staram się więcej trochę pić.

Alex powodzenia na egzaminach :)

Maziajka, Chybra kciuki za wizyty :)

Aniek42 tez nie lubię w nocy być sama, a teraz mąż będzie miał nocki w pracy, jakoś przeżyje ;), ale 15 czerwca leci na kilka dni do Holandii to ja już się stresuje, że go nie będzie.

Pumelova jak po weekendzie urodzinowym ? :)

Dzisiaj kontynuacja sprzątania, właśnie się przebudzilam do wc i jak zobaczyłam ile rzeczy mam do zrobienia do zasnąć nie umie :( cały czas myślę, że mi czasu nie starczy ..eh.
Popołudniu wizyta u endokrynologa.

Miłego dnia

Ja piję ok. 3l wody dziennie. Czasem więcej czasem mniej.

Alex, powodzenia na egzaminach!

Aniek, super, że przeprowadzka idzie do przodu. Współczuję wyjazdu syna i męża..
Mojego męża już 3 tygodnie nie ma, najgorszy pierwszy wieczór, a potem już z górki. Na szczęście wraca za niecałe 2 tygodnie. Akurat miesiąc przed terminem, żebyśmy oboje byli spokojni i na luzie się do wszystkiego przygotowali.
Aniek, mi co jakiś czas twardnieje/spina się brzuch, ale nie powstrzymuje mnie to przed niczym. Normalnie myję okna, sprzątam itp.

Ja mam dziś wieczorem ostatnią szkołę rodzenia, o laktacji, karmieniu itp.
Pogoda cudna, już jest ponad 20 stopni, więc pewnie w ciągu dnia będzie upał. Uwielbiam lato :D

Maziajka, Lilith, ewella, trzymam kciuki za wasze wizyty. :)

Dzień dobry[emoji4]

Gratuluję udanych wizyt i powodzenia dla wizytujących w najbliższym czasie[emoji106]

Alex, powodzenia, trzymam kciuki[emoji110][emoji110]

Pumelova, zaraziłam się w trakcie zabiegu na twarz... Paznokcie (w zasadzie hybrydy) są jedynie dodatkiem do mojej pracy, zabiegi przede wszystkim[emoji4]

Aha, też mam brudne rzeczy na dole brzucha. Już wymyśliłam sobie teorie, że skoro jej nie widzę to plamy nie ma[emoji23][emoji23]

Emol, biedna, wracaj szybko do zdrowia[emoji11]

Katja, cieszę się, że wyjazd udany[emoji41][emoji41] Dziękuję za link, będę miała te same butki co Ty[emoji16][emoji16]
Staram się pić 1,5 do 2 l wody dziennie, do tego dwie herbaty i koktajle owocowe.

Misia, to się nazywa szybki obrót sprawy! Gratuluję zakupu, niech się dobrze jeździ[emoji593]

Lilith, z jednej strony Ci zazdroszczę rozwiązania za 2 tygodnie... Z drugiej cieszę się, że mam (teoretycznie) jeszcze troszkę czasu[emoji6]

Ewella, starczy nam czasu[emoji16] U mnie remont (wprawdzie nie taki duży) zaczyna sie w czwartek i dopiero w przyszłym tygodniu rozpoczynam przeprowadzkę[emoji16][emoji16] Także ten... Wesoło będzie[emoji3][emoji3]
Wczoraj kupiłam farby do malowania mebli i dziś mój tata zaczyna malować meble dla Małej. Jak się cieszę[emoji4][emoji4][emoji4]
W sb miałam sesje ciążową, było bardzo fajnie[emoji108] w tygodniu dostanę zapowiedź zdjęć, do 3 tygodni dostanę całość. Ogólnie pomysł z sesją wyszedł baaaardzo spontanicznie. W czwartek wieczorem napisałam do koleżanki, że może byśmy w sb zrobiły popołudniu sesje[emoji23] sama przyznała, że jeszcze nigdy nie zorganizowała sesji w dwa dni[emoji23][emoji23] trafiłam na jej jedyny wolny weekend w sezonie[emoji106]
Pranie malutkich rzeczy zrobione, teraz jedynie piorę to co kupuje na bieżąco. Prasowanie zaczęłam, ale w takim upale robię to późnym wieczorem, bo w ciągu dnia się nie da... Wczoraj wieczorem zrobiłam małe zakupy dla Małej przez internet, dziś lub jutro spróbuję ogarnąć resztę i będe oczekiwać sympatycznych panów z paczkami[emoji16][emoji16]

Mała się rozpycha, jest coraz większa a brzuch zbytnio nie rośnie i niektóre ruchy są bardzo bolesne... Dodatkowo chyba gdzieś uciska na nerw przy biodrze i mam co jakiś czas taki silny, przeszywający ból z prawej strony... Rozkręciło się dziecko, nie ma co[emoji123][emoji123]

Dziś jak co poniedziałek ruszam na lumpkowe łowy, później wezmę się za pakowanie, żeby nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę.
Dziś szykuje się mega upalny dzień, coś czuję, że ciężko będzie[emoji37][emoji37]

Miłego dnia[emoji8]

Udanych wizyt dzisiaj :) ja jutro. Wlasnie wrocilam z badania krwi,nie udalo mi sie zebrac moczu bo o 6. wstalam siusiu i potem juz mi sie nie chcialo :( poprosilam i mnie 4 panie przepuscily , a rejestratorki dwie byly tak oburzone ze przy okienku mnie przetrzymaly tak, ze panie za mną zdazyly sie zarejestrowac i krew pobrac! Pindy...... bo ja mdlejąca przy krwi tak w ogole czasem :)
Jezu 3 litry?! Ja ledwo polowe butelki umiem wypic, do tego jakies herbatki sie staram cokolwiek....
Patuszka super buciki :) moim zdaniem trzeba wziac wieksze bo ja nosze 37/38 i wzielam 38 i sa dobre, jak co :))
Trzymam kciuki za wszystkie.

Katja nie wiem ile wypijam, ale na pewno za mało:D

Paninka ja jeżdżę z moim na zakupy raz w tygodniu i razem robimy listę wiec nie może się czepiać że czegoś nie ma:D potem tylko dokupuje coś do chleba i pieczywo;)

Alex udanego sprzątania:)) trzymam kciuki za egzaminy!

Maziajka Lilith powodzenia![emoji110][emoji110][emoji110]

Aniek myślę że się umówimy, ale za jakiś czas:D ja mam już trochę zaplanowane - nadrabiam wszystkie koleżanki dopoki mąż mi pozwala jeździć autem:D
Moim zdaniem jak na spokojnie umyjesz to nie zrobisz sobie nic złego. Ja mylam drzwi i framugi a mam wysokie bardzo, wykonczylo mnie to ale dalam radę:)

Ewella po weekendzie urodzinowym mam tygodniowy przyrost 1,3kg:o dziś dieta:D powodzenia u endo:)

Linoone udanych zajęć!:)

Patuszka udanego remontu:D:D kciuki żeby poszło sprawnie! Super że miałaś sesję! Ja niedługo też powinnam mieć[emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ewella niby nie jeździ często i mam w domu małego, ale i tak jakoś mi tak pusto. Bardziej się obawiam jak się przeprowadzimy, bo już nawet nie będę miała pijanego sąsiada za ścianą :D
Powodzenia na wizycie.

Linoone tak długo sama? to już bym chyba oszalała. Mój wyjeżdża max na 4-5dni.
Co do okien, to ja też myłam, ale teraz już ta ciąża taka zaawansowana i brzuch naprawdę często się napina, a moja teściowa mówiła, że jak jej poród nie chciał się zacząć, to okna myła. Będę najwyżej po każdym robiła przerwę.

Patuszka czyli nie jestem sama przed przeprowadzką? Niby nie musimy aż tak się spieszyć i możemy tu mieszkać, nikt nas nie wygania, ale wiadomo, jak się uda to lepiej z bobasem do nowego.
Gratuluję sesji ciążowej, super. Pochwal się zdj.jak będą.

Katja piękna sukienka i cudne balerinki.
Mówisz, że rejestratorki takie pindy? To już naprawdę po za krytyką.
Ja też piję mało. Pół litrowe butelki już kupuję, bo łatwiej mi po nie sięgać, ale i tak na siłę 2 butelki wypijam. Po za herbatkami i kawą.:sorry:

Pumelova no muszę dać radę, bo łatwiej mi już nie będzie, tak jak pisałam, będę myła po jednym z przerwami.
Gdyby jakieś spotkanie brzuszkowe się szykowało, to chętnie się wproszę.

Mężo pojechał, mały jeszcze śpi, a ja się zbieram do sklepu i panom muszę obiadek ugotować, może zahaczę o lumpka?
Maja od 24.00 tak szalała do 2.00 że nawet filmik udało mi się nagrać.:laugh2:
Miłego dnia kobitki.

Do góry