reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Bulkaasia, ojej, to tak szybko. To niewiarygodne że za chwilę już będziesz miała swoje dziewczynki na rączkach,.. Trzymam kciuki za was! :)
Aim, ale fajnie że idziecie, zazdroszczę!
Truskawka, ojej.. Miesiąc to dużo czasu, na pewno ogarniesz. Poza tym nie martw się na zapas, a nuż okaże się, że nie będziesz musiała zostawać w szpitalu..

Ja jestem bardzo mile zaskoczona wczorajszą szkołą rodzenia. Prowadziła super fajna położna, omawiała co zabrać do szpitala, z jakimi objawami jechać a z jakimi na luzie zostać w domu. Do tego omawiała też sposoby na przyspieszenie porodu i mówiła co faktycznie może pomóc. Także od 36 tyg będę działać ;)

reklama
Swoją drogą nie wiem jak wsrod Waszych znajomych ...ale u nas coraz wieciej rozodów w okloicy ..maleznstawa ze stazem plus minus 5 lat, 1 lub 2 dzieci ...i nagle koniec miłosci ...nowe sie pojawają ...

[/SIZE]

U nas to samo i to rozpadaja sie malzenstwa nawet z dluzszym stazem.. Ja odnosze wrazenie ze ludzie nie potrafia czasami ze soba rozmawiac.

Pumelova ja zawsze przy wiekszych zamowieniach mowie kurierowi zeby mi wniosl do domu bo nie bede dzwigac i zazwyczaj wnosza. Jedynie z inpostu mi rzuca tylko za brama.

Swoją drogą nie wiem jak wsrod Waszych znajomych ...ale u nas coraz wieciej rozodów w okloicy ..maleznstawa ze stazem plus minus 5 lat, 1 lub 2 dzieci ...i nagle koniec miłosci ...nowe sie pojawają ...
U nas nie ma takich sytuacji, bo w naszym gronie znajomych są tylko trzy małżeństwa, z nami włącznie, z czego my najdłużej po ślubie, bo prawie 5 lat. Ale za to w rodzinie mojego męża, już chyba 3 rozwody były, ale oni to z dłuższym stażem, ponad 10 lat, i wszystkie 3 pary mają po dwójce dzieci w wieku przedszkolno-wczesnoszkolnym... Masakra.. przykre to

Hej,ja się tylko melduję,nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać,jestem sama z dziećmi,nie mam czasu za bardzo na forum,byłam u chirurga ortopedy,dostałam zielone światło na poród SN,ale chyba straciłam już cały zapał.przy okazji dowiedziałam się że mam 2 przepukliny,jeszcze pepkowa,ale za to ze spojrzeniem nie jest tak źle jak w poprzedniej ciąży,
Dostałam insulinę doposilkowa w brzuch a nadal nie ogarniam cukrów,marzę już o końcu tej ciąży,

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra - problemy finansowe to wiadomo nie ciekawie, ale co kominek mozesz sobie odpalic to zazdro!

Misia - haha! Kurde w tej sytuacji lepiej by bylo gdyby kuchenka tak jak zelazko - nie byla wlaczona...no nic...wietrz chate[emoji38]

Emol skad ja to znam. Jak robie schabowe to nagle jest na diecie i woli salatke z kurczakiem...i na odwrot...nie dogodzisz[emoji38]
Ja po slubie jestem roczek, ze soba jestesmy prawie 3 lata...bywa roznie[emoji2]dziewczyny wiedzą moj 32 lata ja 29 [emoji4]

Aniek ale jaja z tym slubem, ryzykantka z Ciebie[emoji28] no ale z tym dymem w nocy to juz nie powiem, ze jaja. [emoji21]

Mazi - niepokalane poczecie [emoji23] to niczym z tych seriali co laski nie wiedza w ogole, ze w ciazy [emoji1]

Paninka - ja to samo, na fb cisza odnosnie mojego stanu. Chociaz moj maz bardzo by chcial wrzucic foteczke. Ja sie nie zgadzam, jak sie urodzi to wtedy[emoji4]

Truskawka - kurcze co to za nie fajne wiesci [emoji54] trzymam za Was bardzo kciuki! Ogarniesz tytke do szpitala lekko! Kto jak nie Ty! [emoji8]

Aim - podziwiam, ze maz idzie mimo to. Mojego bym nie dala rady zaciagnac...

Pumelova - stan w drzwiach i czekaj az przylezie[emoji1] podejsc po odbior musi[emoji4] jak ja bede zamawiac to do rodzicow, na 4 pietro...no coz w obecnym stanie nie zejde nawet pietro nizej[emoji12]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Właśnie wróciłam z zakupów rossmannowych. Kupiłam na razie 3 rodzaje różnych pieluszek po najmniejszych paczkach i mam nadzieję że nie będzie to kończyć się odparzeniami. Teraz tylko muszę kupić rzeczy z apteki czyli ocenisept, czopki glicerynowe a w przyszłym miesiącu wanienka z Ikea. I chyba będę miała wszystko ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też się nie chwalę ciążą za bardzo, szczególnie na FB, tylko najbliżsi wiedzą. Reszta dowie się po narodzinach albo wcale. ;)

Do mnie zawsze kurier doręcza do mieszkania. Nie miałam chyba sytuacji że musiałabym po coś schodzić.. także jestem w szoku Pumelova, że musiałaś sama to targać!

Emol, ja pieluchy dopiero w czerwcu kupię, też małą paczkę, tak tylko do szpitala, a potem zobaczymy. Jak będą ok, to mąż poleci już hurtowo coś kupić jak ja będę w szpitalu jeszcze :D
Ja też planuję wanienkę z Ikei i też jedziemy po nią w czerwcu :D. Ale oprócz tego kupujemy za jednym zamachem w Ikei łóżeczko, materac, lampki, pojemniki do komody i jakieś duperele do przewijania, i coś tam jeszcze. Może ręczniczki z kapturem!

Polecam robić na fejsie albo regularne czystki i mieć tylko osoby z którymi się utrzymuje lubiany kontakt albo w ustawieniach ustawić że dana osoba ma nie widzieć niczego co się udostępnia :D

reklama
Bulkasia czyli już nie długo za dni pare zobaczysz swoje gwiazdeczki:)

Dziewczynki jestem po wizycie
Mała nadal ułożona jest miednicowo co i tak by skonczyło sie cc a że ja cukrzycowa i po 2-cięciach to cc będzie.

Nela od 18 kwietnia nic nie przybrała...ale ginka mówi że mieści się w siatce centylowej obecnie 32tydzień i 3 dni waga 1500g.
MoŻe tak być że jest to pomiar błędu aparatu usg (wynosi tam jakieś 200pare g.)
Zapalenie pęcherza trwa nadal boli na dodatek walcze z hemoroidy dostałam nawet skierowanie od razu na Ip na konsultacje chirurgiczna na już...ból tym razem jest taki że wyje do księżyca:(

Mam do zrobienia badania posiew i inne duperele i w poniedziałek kontrolne usg jeśli nic się nie zmieni to zostaję na oddziale i będą podejmować decyzje wiecie no chyba nikt nie chcę rodzić za wcześnie... chyba że jest przymus...Przepływy u nas ok.

Do góry