reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Bulkaasia, ojej, to tak szybko. To niewiarygodne że za chwilę już będziesz miała swoje dziewczynki na rączkach,.. Trzymam kciuki za was! :)
Aim, ale fajnie że idziecie, zazdroszczę!
Truskawka, ojej.. Miesiąc to dużo czasu, na pewno ogarniesz. Poza tym nie martw się na zapas, a nuż okaże się, że nie będziesz musiała zostawać w szpitalu..

Ja jestem bardzo mile zaskoczona wczorajszą szkołą rodzenia. Prowadziła super fajna położna, omawiała co zabrać do szpitala, z jakimi objawami jechać a z jakimi na luzie zostać w domu. Do tego omawiała też sposoby na przyspieszenie porodu i mówiła co faktycznie może pomóc. Także od 36 tyg będę działać ;)

reklama
Swoją drogą nie wiem jak wsrod Waszych znajomych ...ale u nas coraz wieciej rozodów w okloicy ..maleznstawa ze stazem plus minus 5 lat, 1 lub 2 dzieci ...i nagle koniec miłosci ...nowe sie pojawają ...

[/SIZE]

U nas to samo i to rozpadaja sie malzenstwa nawet z dluzszym stazem.. Ja odnosze wrazenie ze ludzie nie potrafia czasami ze soba rozmawiac.

Pumelova ja zawsze przy wiekszych zamowieniach mowie kurierowi zeby mi wniosl do domu bo nie bede dzwigac i zazwyczaj wnosza. Jedynie z inpostu mi rzuca tylko za brama.

Swoją drogą nie wiem jak wsrod Waszych znajomych ...ale u nas coraz wieciej rozodów w okloicy ..maleznstawa ze stazem plus minus 5 lat, 1 lub 2 dzieci ...i nagle koniec miłosci ...nowe sie pojawają ...
U nas nie ma takich sytuacji, bo w naszym gronie znajomych są tylko trzy małżeństwa, z nami włącznie, z czego my najdłużej po ślubie, bo prawie 5 lat. Ale za to w rodzinie mojego męża, już chyba 3 rozwody były, ale oni to z dłuższym stażem, ponad 10 lat, i wszystkie 3 pary mają po dwójce dzieci w wieku przedszkolno-wczesnoszkolnym... Masakra.. przykre to

Hej,ja się tylko melduję,nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać,jestem sama z dziećmi,nie mam czasu za bardzo na forum,byłam u chirurga ortopedy,dostałam zielone światło na poród SN,ale chyba straciłam już cały zapał.przy okazji dowiedziałam się że mam 2 przepukliny,jeszcze pepkowa,ale za to ze spojrzeniem nie jest tak źle jak w poprzedniej ciąży,
Dostałam insulinę doposilkowa w brzuch a nadal nie ogarniam cukrów,marzę już o końcu tej ciąży,

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra - problemy finansowe to wiadomo nie ciekawie, ale co kominek mozesz sobie odpalic to zazdro!

Misia - haha! Kurde w tej sytuacji lepiej by bylo gdyby kuchenka tak jak zelazko - nie byla wlaczona...no nic...wietrz chate[emoji38]

Emol skad ja to znam. Jak robie schabowe to nagle jest na diecie i woli salatke z kurczakiem...i na odwrot...nie dogodzisz[emoji38]
Ja po slubie jestem roczek, ze soba jestesmy prawie 3 lata...bywa roznie[emoji2]dziewczyny wiedzą moj 32 lata ja 29 [emoji4]

Aniek ale jaja z tym slubem, ryzykantka z Ciebie[emoji28] no ale z tym dymem w nocy to juz nie powiem, ze jaja. [emoji21]

Mazi - niepokalane poczecie [emoji23] to niczym z tych seriali co laski nie wiedza w ogole, ze w ciazy [emoji1]

Paninka - ja to samo, na fb cisza odnosnie mojego stanu. Chociaz moj maz bardzo by chcial wrzucic foteczke. Ja sie nie zgadzam, jak sie urodzi to wtedy[emoji4]

Truskawka - kurcze co to za nie fajne wiesci [emoji54] trzymam za Was bardzo kciuki! Ogarniesz tytke do szpitala lekko! Kto jak nie Ty! [emoji8]

Aim - podziwiam, ze maz idzie mimo to. Mojego bym nie dala rady zaciagnac...

Pumelova - stan w drzwiach i czekaj az przylezie[emoji1] podejsc po odbior musi[emoji4] jak ja bede zamawiac to do rodzicow, na 4 pietro...no coz w obecnym stanie nie zejde nawet pietro nizej[emoji12]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Właśnie wróciłam z zakupów rossmannowych. Kupiłam na razie 3 rodzaje różnych pieluszek po najmniejszych paczkach i mam nadzieję że nie będzie to kończyć się odparzeniami. Teraz tylko muszę kupić rzeczy z apteki czyli ocenisept, czopki glicerynowe a w przyszłym miesiącu wanienka z Ikea. I chyba będę miała wszystko ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też się nie chwalę ciążą za bardzo, szczególnie na FB, tylko najbliżsi wiedzą. Reszta dowie się po narodzinach albo wcale. ;)

Do mnie zawsze kurier doręcza do mieszkania. Nie miałam chyba sytuacji że musiałabym po coś schodzić.. także jestem w szoku Pumelova, że musiałaś sama to targać!

Emol, ja pieluchy dopiero w czerwcu kupię, też małą paczkę, tak tylko do szpitala, a potem zobaczymy. Jak będą ok, to mąż poleci już hurtowo coś kupić jak ja będę w szpitalu jeszcze :D
Ja też planuję wanienkę z Ikei i też jedziemy po nią w czerwcu :D. Ale oprócz tego kupujemy za jednym zamachem w Ikei łóżeczko, materac, lampki, pojemniki do komody i jakieś duperele do przewijania, i coś tam jeszcze. Może ręczniczki z kapturem!

Polecam robić na fejsie albo regularne czystki i mieć tylko osoby z którymi się utrzymuje lubiany kontakt albo w ustawieniach ustawić że dana osoba ma nie widzieć niczego co się udostępnia :D

reklama
Bulkasia czyli już nie długo za dni pare zobaczysz swoje gwiazdeczki:)

Dziewczynki jestem po wizycie
Mała nadal ułożona jest miednicowo co i tak by skonczyło sie cc a że ja cukrzycowa i po 2-cięciach to cc będzie.

Nela od 18 kwietnia nic nie przybrała...ale ginka mówi że mieści się w siatce centylowej obecnie 32tydzień i 3 dni waga 1500g.
MoŻe tak być że jest to pomiar błędu aparatu usg (wynosi tam jakieś 200pare g.)
Zapalenie pęcherza trwa nadal boli na dodatek walcze z hemoroidy dostałam nawet skierowanie od razu na Ip na konsultacje chirurgiczna na już...ból tym razem jest taki że wyje do księżyca:(

Mam do zrobienia badania posiew i inne duperele i w poniedziałek kontrolne usg jeśli nic się nie zmieni to zostaję na oddziale i będą podejmować decyzje wiecie no chyba nikt nie chcę rodzić za wcześnie... chyba że jest przymus...Przepływy u nas ok.

Do góry