reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kylesa wspolczuje ;-( a macie jakies ubezpieczenie grupowe z ktorego po urodzeniu dostaniecie kase?.Mam nadzieje ze czarne dni szybko mina i praca sie znajdzie.

Aha bombowo z ta blizna!;-) super ze wszystko ok:-)

Pumelova ja 21.05 ide na food trucki do oswiecimia ale stawiam na slodkosci chyba:p

Ja dzis czuje sie wysmienicie pelna energii chyba zaraz podloge pomyje:D

Co do wagi to moja miesiac temu wazyla 1440g wiec teraz na bank ponad 2kg ma za tydzien sie dowiem.

Na szczęście tak, więc po urodzeniu będzie jakieś zasilenie. Ale nie ukrywam, że ciśnienie rośnie i stres też. Mam nadzieję, że jednak sytuacja się poprawi bez konieczności emigrowania...

No po miesiącu to 2 kilogramy jak nic. Bardzo jestem ciekawa.
Miłej spokojnej niedzieli :) :)

reklama
Aim wiem , ale wnerwia mnie, że Ona mi nic nie powie, nawet głupich widełek( które i tak z resztą mogę sobie w necie sprawdzić) , tylko szybkie sprawdzenie szyjki, czy serduszko bije, moje ciśnienie i waga oraz wypisanie recepty i l4. A tutaj dziewczyny piszą o tym , że gadają o tym czy o tamtym z dr, moja jest bardzo oszczędna.Aj z resztą, temat rzeka, nie pierwszy raz jestem w ciąży :-p

A pytałaś się jej, sama zagadywałaś? Cześć lekarzy jeżeli pacjent nie zadaje sam pytań to nie wychodzi z inicjatywą. Ja zawsze najpierw daje szansę lekarzowi żeby sam powiedział co ma do powiedzenia a jak to nie zawiera informacji które chce to zaczynam sama pytać :D

Witam po obiedzie![emoji4]

Chybra, Palina - nie martwcie sie, nie jestescie same z kiepskim humorem. Taki teraz okres zlego nastroju...mnie tez wszystko przytlacza, wszystkim sie przejmuje. Ogolnie zawsze bylam uczuciowa, duzo rozkmin, przejmowanie sie byle problemem. Teraz to sie juz w ogole nasililo... + fizyczne problemy ciazowe i finansowe...= teksanska masakra pila mechaniczna...[emoji6]

Pumelova - on jest mistrzem jajecznicy [emoji4] ja w ten weekend obiady robilam to on sniadanko chociaz[emoji4]
O 7 rano biegalas po sklepach...jezusie[emoji16]

Tez mam permanantne brewki (super sprawa). Co prawda nie moglabym sobie na niego w normalnej cenie pozwolic. Mam dozywotnio darmowa ta usluge, bo mama Blanki, ktora sie opiekowalam jest kosmetologiem i sie w tym specjalizuje[emoji4][emoji4]

Humor poprawila by mi nowa torebka, nowe buty i nowa hybrydka. Musze zrobic, kupilam dwa nowe semilaczki[emoji4]

Aniek piekny rozyk! [emoji7]

Aha czyli Ty tez juz z praniem pelna para! [emoji4] ciesze sie z pozytywnych info po wizycie!
To calkiem dobrze, ze nic nie pilas [emoji16]

Mamusia - dobry patent z tym miodem! Bezstresowego dnia Ci zycze!

Alex - zazdroszcze wypadu nad morze! Tez bym chciala!

Mazi haha, mowisz ze jak dobry nastroj to podloga do mycia [emoji6] wariatka[emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa, Chybra oby sytuacja finansowa szybko się unormowala.

Aha cieszę się z dobrych informacji :-)

Kasiulka pakowalas się w dwie czy jedna torbę?

Mój M taki jest przezorny,że nie mógł się zdecydować na dziecko póki nie był pewny,że podołamy finansowo. Najpierw chciał auta dla nas,żeby się nie psuły, bo auto to też potrafi być studnia bez dna, później dom, remont , ogród i w końcu przyszedł czas na dziecko, ale też zerkał jak rosną finanse na oszczędnościowym,żeby nie było problemu i zadowolony ze swojej kobiety,że 4x taniej wszystko w Polsce kupiła :D
Ale za to nasłuchał się ode mnie jak mi łatwo przeleciała ciąża , a teraz widzi mnie w rozsypce.
Strasznie w ogóle zestresowany jest, dziś się czepił,że mogłabym torbę spakować do szpitala. Ale u nas żadnych kosmetyków dla dziecka nie trzeba ani pampersów, a jeśli poród przebiegł prawidłowo to po 4 godzinach do domu,więc nie ma co taszczyć dużo rzeczy ze sobą.

Mamy gdzieś jakiś osobny wpis z terminami ? Ja to się nic na tym forum nie orientuję :(

Aim no odpowie mi gdy zapytam o wiele rzeczy, ale na temat wagi malucha właśnie nie, nie wiem, może jakieś złe wspomnienia ma czy coś:-p Z resztą Ona fajna jest, ale trochę nieogarnięta, np tak jak w poprzedniej ciąży inny termin porodu mi wyznaczyła niż powinien być heh.

reklama
Aga jak ja zazdroszcze Wam ze umiecie same te pazurki robic. Nie chodzi mi o malowanie bo to bym dala rade. Ale ja mam zawsze takie brzydkie ogryzki :p

Karuzela w dwie. Jedna torba tylko na porod malutka na aerobik taka. A druga duza walizka. Wszystko mi sie zmiescilo lacznie z rogalem do karmienia, recznikami, kocykami rozkiem i innym rzeczami ktore sa potzrebne. U mnie wszystko trzeba miec swoje

Paulina strasznie bym chciala tak szybko wyjsc! Jeszcze o ile przy pierwszym moze bym chciala byc pod opieka to juz przy trzecim moglabym wyjsc od razu

Do góry