reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Karuzela łączę się w bólu. Usnęłam po 2 a 5.30 obudziłam się i nie mogłam usnąć, jak nie ja i na przekór pogodzie. Za to idę na badanie hormonów i do neurologa.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Kobietki,

Abed - dużo zdrówka dla Synka! I powodzenia na wizycie [emoji110]

Karuzela, Misia - to ja się obudziłam przed 3:00 (siku) i pomimo zamiany miejsc w łóżku nie mogłam znaleźć sobie miejsca, a raczej nie umiałam tak ułożyć pleców by mi ból nie doskwieral i brzusio się nie buntowal. Ale udało mi się w końcu usnac i przed 8:00 się obudziłam ;-)

Ale nic to, dzisiaj mam parę spraw do załatwienia. Zaraz będę młoda budzić, więc rozchodze ból i naprostuje plecki [emoji6]

Misia haha zazdroszczę tych butów!!!! Jeśli chodzi o grilla to majówka musi być na grillu, chodźby śnieg padał to całe miasto grilluje:D życzę dobrych wyników:))

Ola W bardzo trudna decyzja, szacun - współczuję Wam :*

Abed mam nadzieje ze Twój synek się nie rozchoruje na dobre:* my w zeszłym roku na Mazurach zrobiliśmy swój rekord 18km - ale pies nam się wtedy zepsuł, zaczął kulec i po spacerach:(

Ja mam dziś szkole rodzenia w końcu [emoji173] ale dopiero o 18 :)

Karuzela też bym chciała słońce:((( ja za to poszłam spać o 22 i teraz wstałam [emoji16] ale miałam przerwę od 6 do 7:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola bardzo współczuję przeżyć. Dobrze że kicia nie cierpiała. Wzajemne wsparcie w takiej sytuacji jest ważne. Trzymaj się.

Kasia oszczędzaj się, żebyś wracała zdrowa. Pogoda średnia, ale doceniamy, że się starałaś.

Co do farb i malowania, to niby te farby teraz nie są szkodliwe, ale i tak się ich obawiam.

Farbowanie włosów...farbuję regularnie, nie ma szans inaczej. Od dawna mam dużo siwiejących włosów, odziedziczyłam genetycznie. Za to widzię, że szybko mi teraz rosną, duży odrost i dużo małych włosków odstaje.

Pumelova dziekuję. Też lubię grilki, ale co za dużo.... Wczoraj to już byłam tym siedzeniem zmęczona, a co najgorsze, to obowiązkowo każdy przynosi jakiś alkohol. :growl: Nie nawidzę jak mój mąż drinkuje (taki uraz z przeszłości) wrrrr na szczęście nie zdarza się to często.
Życzę fajnych wykładów na szkole rodzenia.

Chybra zazdroszczę tego mężowego gulaszu, mój to wodę przypala. Antytalent w kuchni.

Zastanawiam się z tymi ruchami.
Piszecie, że lekarz kazał liczyć, mnie przy tej, ani poprzednich ciążach nikt nie kazał liczyć, tylko lekarz pyta za każdym razem, czy czuję codziennie ruchy. Jednak gdzieś wyczytałam ostatnio, że w momentach aktywności maluszka, powinno być 10 ruchów na godzinę... ? Moja dzidzia jest leniuszkiem i wcale nie szaleje. Owszem przekręca się często, zmienia pozycje, ale na zewnątrz to jest mało odczuwalne/widoczne. Może dlatego, że ciągle jest ułożona miednicowo i kopie po dole?

Misia nie złe znalezisko :yes:
Właśnie ostatnio też na grila dla gości robiłam szaszłyki i steki, a dla siebie same warzywka, już na mięcho patrzeć nie potrafię po majówce.
Trzymam kciuki za badanie i wizytę.

Ewella dobrze, że spacer się udał. Park mamy ładny.

Abed trzymam kciuki za wizytę.
Zdrowia dla synusia.

Noc też miałam dziś średnią. Po powrocie z grila wszystko mnie bolało od tego siedzenia, nie potrafiłam sobie w łóżku miejsca znaleźć. Jak już po północy zaczynało być ok.,to młody przyszedł, bo się obudził i mu smutno samemu, no i do 2.00 po spaniu, a o 6.40 pobudka na 8.00 do szkoły.
Idę się zdrzemnąć.
Miłego dnia.

Witam. Wczoraj pojechałam do rodziców i zastałam na noc. Brakowało mi rogala do spania ale nawet noc dobrze przespałam. Dzisiaj pojechałam do Lidla i kupiłam leginsy baleriny i sandały. Wyniki w laboratorium odebrałam i są ok. Wczoraj z mamą poszłyśmy na mega spacer i zakwasy mam:)

Miłego dnia.

Karuzela myślę o nowym...

Hej Dziewczyny!:) u mnie maz w pracy i coreczka w przedszkolu jupiiii!:) moge podczytac wreszcie co slychac na forum:)

Abed nie siedzoalabym w oparach farb, lepiej nie ryzykowac, po co jak masz mozliwosc przeniesienia sie do tesciowej na noc czy dwie. Oby synka nie rozlozylo calkiem, mam nadzieje, ze lepiej sie czuje. Trzymam kciuki za wizyte:)

Pumelova udanych zajec dzis!:)

Mi tez dziewczyny jest niewygodnie, czy z rogalemczy bez, najgorzej na plecach, jak chwilke poleze tchu nie mogezlapac, jakbym sie miala udusic normalnie.

Aga jak Ci na L4? Widze ze nic nie wypoczywasz tylko caly czas w ruchu:)

Aniek mi tez lekarz nie kazal liczyc, tylko pyta sie czy czuje ruchy.  u mnie ostatnio coreczka zmienila troszke godziny czuwania i np. rano cisza, a wczesniej rano szalala najbardziej i fikala koziolki:)

Misia ale znalezisko, wow!;)

Ola W. Wspolczuje, bardzo mi przykro......

Ola przykro mi [emoji20]

Misia jakie znalezisko [emoji5] super [emoji28]

I u mnie noc nieprzespana i przez to bardzo dluuga [emoji21]

Melduje że wróciłam z przychodni. W kolejce do labotatorium od 9 do 10.10. Przynajmniej miałam inne czekające ciezarne do pogadania. Potem neurolog. Nie ma wskazań do CC. :)
Musiałam wracać szybko do domku bo kurier z łóżeczkiem jechał. I już mam. Czeka na męża, będzie miał zajęcie. Zaraz jadę na zakupy, a potem szkoła rodzenia.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola W. - naprawdę współczuje i wiem co czujesz bo sama ostatnio musiałam chować 15 letniego towarzysza psiaka :( Teraz potrzeba czasu na przyzwyczajenie się do nowej sytuacji... :(

misia12 - gratuluję znalezienia kartonu :p

Odnośnie farb i malowania to nikt nie da nam gwarancji, że opary z farb nie mają wpływu na nasz organizm i rozwijającego się dziecka, także nie ryzykowałabym i gdybym miała możliwość pobytu przez kilka dni u rodziny to tak bym zrobiła. Nie ma co kusić losu.

Odnośnie ruchów to tak jak w większości pytanie tylko czy czuję ruchy i występują one codziennie....

Jutro kolejna wizyta u ginekologa. Proszę o trzymanie kciuków :D

Do góry