reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

A ja nie czuję aby mi się coś zmieniło na dole, w sumie nic tam nie widzę:-p
Książki mam chyba 4 , przed Kacprem je dostałam i w sumie czasem mi pomogły.
Szkołę zaczynam w maju, dzięki temu będę mogła mieć poród rodzinny za darmo.
Dzisiaj wywalali nam te kaflówki i z synem byliśmy u rodziców. Gdy wróciłam do domu to po prostu się zryczałam, tyle syfu, rano zawozimy syna do dziadków i zaczynam sprzątanie, bo u góry i na korytarzu już nic nie będzie robione, ehhh muszę się wziąść w garść. Najbardziej mnie mąż wnerwił, bo myśli, że powinnam go po tyłku całować za rozbieranie tych piecy i pyta czego ryczę!? No kuźwa cieszyć to się będę gdy uda mi się w ogóle wszystko posprzątać, bo oczywiście ja będę musiała każdą rzecz i cm po cm czyścić. Dobra, zbieram się spać.

reklama
Chybra szczerze współczuję, naprawdę. Bardzo się cieszę, wiem że już to pisałam, że u nas już po remontach. Na prawdę nie chciałoby mi się wszystko szorować teraz.
Jakby co to u mnie na dole bez zmian. Może któraś wie :Jak często trzeba robić masaż krocza? 2xdziennie wystarczy?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej!
Ostatnio mam problemy ze spaniem to nadrobilam.
Ewella trochę spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego dużo zdrówka szczęścia i spełnienia marzeń oraz szczęśliwego rozwiązania!
Paalinaa Liluli gratuluję udanej wizyty i super zdjecia!
Kylesa super waga-gratuluję!
Abed Truskawka gratuluję dobrych wyników.
Misia współczuję sytuacji-chyba nie są świadomi że niektórzy chorują na cukrzycę.
Inka gratuluję wizyty i wagi.
Moja mała też zasmarkana(najpierw byl problem z kaszlem)-zrobiłam syrop z cebuli to się krzywi ale pije-wyjścia nie ma. Dzisiaj idzie na urodziny do kolezanek-w tym samym czasie i miejscu zrobili-mam nadzieję że się nie rozłoży.
Spokojnej nocy życzę.

Mieliśmy szalony tydzień, znowu choroba, plus meblowanie no i dzieci miały wolne dwa tygodnie wiec ciągle wycieczki. Jestem wykończona ale zadowolona. Następne dwa tygodnie ciągle lekarz potem usg. W przyszłym tyg.wymiana auta bo już dotarło, wiec pewnie znowu ciągle w drodze..
Nie nadrobie.. Za duzo tego :)
U nas już prawie prawie. Chyba zdarze na maj się naszykowac by mieć ten miesiąc wolnego, nie licząc pran, prasowan etc :p

Jestem.
Dziękuję dziewczyny, już mi lepiej. Właściwie jak leżę to mi lepiej, jak chodzę, to ciągle mi ten brzuch twardnie, nawet kilka razy na godzinę. Nastrój lepszy niż wczoraj, chyba mi słonka brakuje.

Inka to malutki brzuszek misisz mieć, skoro sąsiadka nie zauważyła ;)
Zazdroszczę śniadania do łóżka, u mnie to się nie zdarza .
Gratuluję wizyty i wagi bobaska.(
Miłego posiedzenia u znajomych.

Aim nie ma co się bronić, gdybym dostała wskazanie do cc, to nie zmartwiła bym się.

Aha przed tą salą, to miałaś taki przedsmak, co cię czeka.:)
Dużo odpoczywaj, żeby jak najdłużej w dwupaku.

Kasia to może faktycznie ja źle śpię z powodu tego ciągle załączonego u mnie tv?
Babka w wykonaniu męża...szacun!

Pumelova ja też zawsze marzyłam o garderobie, głównie ze względu na ilość butów...mąż na szczęście to uwzględnił i będę miała cały jeden pokój "szafiarnię"
Gdzie kupujesz te spody babeczek?
Szpilki uwielbiam! A że jestem sporo niższa od mojego męża, to tym bardziej. Nawet teraz śmigam na obcasach. Mniej na szpilkach, więcej teraz na koturnach, też bardzo lubię.
Udanego i wytańczonego wesela!

W rossmanie u mnie był wczoraj dziki tłum i puste półki, dziś poszłam do innego i nie było już niczego co lubię używać, niestety.

Maziajka ja również opuchnięta i taka ciemna skóra mi się tam zrobiła. Zaobserwowałam przy goleniu.:D

Misia też bym się wkurzyła o tą colę.
Byliśmy kiedyś z mężem w kinie, ja noga w gipsie. Mąż zamówił dla mnie colę, dla siebie piwo bezalkoholowe. Ale po smaku wyczuł, że to zwykłe piwo. Po filmie poszliśmy pani zwrócić uwagę,że teraz po alkoholu mąż musi jechać samochodem. Przeprosiła i dostaliśmy 2 bilety darmowe w ramach przeprosin.
Miłych odwiedzin i spokojnej podróży.

Truskawka, abed gratuluję wyników!

Nie czytam żadnych poradników, każdy poród jest inny, każde dziecko jest inne. Od młodych lat mam kontakt z dziećmi.

My rano z małym do pierwszej spowiedzi idziemy. Tak biedny się steruje ,że też nie umiał zasnąć.
Dobrej nocki dziewczyny.

Cześć dziewczyny. Kurcze, napisałam post i mi go wcięło. Niestety wogole nie mam czasu na zaglądanie tutaj i mam duze zaległości w czytaniu Was, postaram się nadrobić. Byłam na wizycie u mojej gin i wszystko w miarę ok. Cos tylko wyszło ze ma zastój w jednej nerce, ale podobno mam się nie martwić i zostanie to od razu zbadane po porodzie. Moja Maja strasznie się wierci i przy każdej wizycie jest obrócona inaczej. No i codziennie w nocy czuje i widzę jak się przekręca.
Przepraszam niestety nie mam czasu nawet przeczytać co u Was, ale postaram się doczytać jak najszybciej. Mam nadzieje ze dobrze się czujecie i z Waszymi maleństwami wszystko ok.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia. W Lublinie niestety pada deszcze[emoji20]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Heh apropos nie zauważenia przez kogoś brzucha, mąż mówił kumplowi, że w poprzedni remont byłam w 8 mies ciąży i mówiłam, że nigdy więcej remontów w ciąży, a tamten mówi "nooo to dobrze, że teraz nie jest" :-) :)No nie powiem. Miło mi się zrobiło, ale gdy zaraz synusia zawiozę do rodziców i wrócę tu na sprzątanie to zobaczy. Mąż będzie ze mną więc będę go wykorzystywać ile wlezie, ale wiecie jak to jest, sama uważam, że najdokładniej wszystko zrobię:-p

Hej dziewczyny

Kylesa do 28 tc mozna robic glukoze, wiec jeszcze spokojnie mozesz zrobic. A ten drugi lek to jest w formie zastrzyków jak clexane?

Pumelova ja co prawda chodziłam w 1szej ciazy do szkoły rodzenia, ale raczej tam nie mowia jak trzymac dziecko, a co do ksiazek to nie przeczytałam nigdy zadnej o dzieciach, w ogole nie lubie poradników, dziecko to nie system, nie da sie go zaprogramowac czy nauczyc obsługi z instrukcji. Mysle, ze jak urodzisz to po prostu bedziesz wiedziała co robic z dzieckiem :)
Dzięki bardzo! Właśnie tak mi się zdawało ze do 28go a baba w przychodni w rejestracji mi powiedziala ze do 26 powinnam zrobic. I to w poradni prenatalnej. .. co za dziwna kobieta...

Tak to jest identyczny lek i nawet wygląda jak clexane. Jest za to milion razy tanszy przy refundacji. Jedno opakowanie clexane ze zniżką 60 mg kosztowalo mnie 44 zł a neoparinu ...4zł.
To mnie uratowało finansowo bo prywatne wizyty u endo, hematologa i jeszcze drogie clexane prawie nas zabilo...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej

Ja tez zadnej ksiazki nie czytalam a pierwsze dziecko uroezilam w wieku 21 lat to sie po prostu wie i czuje ...na pewno wszystkie dacie rade:-)

Kylessa z coreczka ok teraz?

Ewella jak po urodzinach?

U nas chyba w koncu pogoda bedzie!! Od ponad godziny piekne slonce i zero chmur.

Dziewczyny czy Wy tez tak opuchlyscie tam na dole? Ja pierdziu ja mam cale spuchniete wargi i sine w szoku bylam czytalam ze to nornalne ale jakos mnie to obrzydza dobrze ze ciezko mi tam patrzec:D
Po półtora roku pracy z rehabilitantem Maja rozwija się prawidłowo. Ma słabe napięcie mięśniowe, co ma wplyw na wiele rzeczy, no i kłopoty z koncentracją, co też cwiczymy. Od roku chodzi na integrację sensoryczna. Jak na ciezkie poczatki Maja jest cudem i jestesmy zachwyceni.
Dlatego takie mam ciśnienie, żeby kolejna ciąża była donoszona. Bo wiem z czym sie wiąże wczesniactwo. Brrrrr
[emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry