reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kylesa czasem cukrzycą pojawia się i po 30tc także jak zrobisz teraz będzie dobrze. Jeśli wyjdą skłonności to wynik będzie podwyższony i będziesz mogła powtórzyć. Jak wyjdą niskie wartości to hulaj dusza. Można jeść lody.
Linoone też chodzę do "mojego" szpitala. Obejrzę sobie trakt. Poznam polozne. Poćwiczę z fizjotetapeutka. Z dziećmi nie mam problemu, wiem co i jak i co najważniejsze nie boję się malenstw.
Maziajka ostatnio jak tam przez lusterko zaglądałam przy goleniu było normalnie :)
Muszę wam napisać o moim wczorajszym wnerwie. Poszliśmy po szkole na maka. Zamówiłam wrapa grilowanego i cole. No i sobie zezarlam zaspokajajac zachcianki na tydzień. A mój mąż mówi że coś dziwna ta cola zero i poszedł się spytać czy na pewno była bez cukru. Wyobraźcie sobie że dali mi zwykłą bo zero się skończyła. Mąż zrobił awanturę, laska z pretensje że to przecież bez różnicy bo zero też tuczy. No poleciałam do domu a cukier 220 ryczałam jak bóbr. Od razu na spacer i siłownie. Brzuch mnie aż bolał tak latałam po osiedlu. Wróciłam było 160. Tyle się splakalam. Dziś na szczęście 98 rano. Myślałam że będzie gorzej. Dieta dzis pełna gębą. Już mnie w maku nie zobaczą.
No i słońce wyszło wstawiłam pranie. Na pierwszy rzut rożki, kocyki, reczniczki, potem lecą ubranka.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
hej dziewczyny:)

Mam jedną książkę, którą mój nam kupiła na gwiazdkę - pierwszy rok życia dziecka. Ale jak dotąd to interesowały mnie kwestie karmieniowe :) Z dziećmi mam do czynienia od hoho:) pierwszy był mój brat jak się urodził gdy miałam 14 lat i już wtedy szukałam systemu jak go najwygodniej nosić - mam mi tylko pokazała żeby głowkę podtrzymywać a reszte sama ogarniałam :D A pózniej to moim koleżankom rodziły się dzieci przez wiele lat także się napielegnowałam i natrzymałam :) Jasne, że niektóre rzeczy sie zmieniają na przestrzeni lat i chętnie zasięgam info ale trzymać umiem:D

Co do opuchnięcia warg to nie wiem:D Ale czuję tak jakby były większe i bardziej spulchnione.

Z tym twardnieniem brzucha pumelova to ciężka sprawa, no mnie w poniedziałek tak strasznie stwardniał ze stresu podczas rozmowy z moją przyszłą teściową i to się po prostu czuje, bo był tak mega napiety od środka...

misia niefajna sytuacja aczkolwiek tak pewnie jej kierownik kazał robić - inaczej by mieli straty a u nich to pieniądz się liczy a nie czyjeś zdrowie. Założę się, że laska ani przez chwilę nie pomyślała, że ta normalna cola może komuś zaszkodzić.

Maziajka tak to podobno normalne.

Pamiętam jak przed córką cwiczylismy z mężem ubieranie i zakładanie pampersow na misiu:-D jak sie pozniej okazalo mis byl sztywny a dzidzius to kruszynka ruchliwa ;-) życie zweryfikuje ale faktycznie instynkt się pojawia sam bez obaw.

Dzwoniłam do gin, dyżur ma w niedzielę to mam podjechać. Ciekawe czy mnie zostawi.

Hej

Ja przeczytałam jedną książkę i juz więcej nie czytam samo chyba przyjdzie wszystko ;) a później o diecie dziecka będę czytała na bieżąco bo i tak teraz nic nie zapamiętam ;)

Maziajka dobrze, ja nie lubię obchodzić jakiś dużych urodzin (juz tak mam od zawsze) ale przyszła mama z siostrą tak się zasiedzialy, że kupiliśmy pizze ristorante i wszyscy w domu zjedliśmy ;) bardzo fajnie było :) a weekend mam spędzić z mężem gdzieś na obiedzie i dobrych lodach :D oby pogoda dopisała bo z tym jest ostatnio nie za fajnie...

Czy jestem spuchnieta tam na dole kurde nie widzę nic :p na dotyk nie ;)

Hej. Bobas waży już 1kg a to dopiero 26 tydzień. Ginek mówi że mieści się w normie ale będzie z tych większych. Skarżylam się na ból krocza ale według badania wszystko ok. Szyjka 4 cm. Zaliczyłam Rossmann. Kupiłam podkład róż i kredke do brwi. Miłego dnia.

Abed , Truskawka zazdroszczę wyników no i gratuluję. Zjedzcie za mnie po lodzie.
Kasia też tak myślę zwłasza że mieli straszny młyn. Jednak ja nie po to biorę cole zero żeby nie mieć faldek tylko jednak dla cukru.
Inka gratuluję pięknej wagi i długiej szyjki, oby tak dalej.
No i słońce zaszło a mi się 3 pralka pierze. Oczywiście już mam wpadkę :) wrzuciłam pieluchy tetrowe z zielona myjka i mi lekko pofarbowaly :) ale swoją drogą co to za Majka dla niemowlaka która farbuje :/ chyba wyrzucę.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie.
Poczytam później co pisałyście, teraz tylko chciałam się przywitać.
Kiepsko się od wczoraj czuję:hmm:
Brzuch mnie pobolewa, kręgosłup boli jak diabli. Wieczorem jeszcze jakieś skurcze w pachwinie po prawej stronie mnie łapały, że ciężko było mi chodzić.
No a jak już byłam taka "dobita" to mąż wrócił, powiedział coś głupiego, no i się poryczałam z bezradności. Całą noc się kręciłam nic nie spałam. Dziś trochę lepiej, ale wszystko mi idzie w żółwim tempie.
Miłego popołudnia Wam życzę.

Ja nie wiem czy napuchłam, chyba nie.
Ale załapałam ostatnio jakąś infekcje, wczoraj byłam na wizycie i dostałam receptę. Idę sobie wesoło do apteki, a pani mówi że mi nic nie zrealizuje, bo brakuje pieczątki lekarza! Nosz jak się wkurzyłam. Szczególnie że mój lekarz przyjmuje tylko 2 razy w tyg i musiałabym na niego czekać do przyszłego tygodnia. Poleciałam z powrotem do przychodni, oczywiście lekarza nie ma, ale na szczęście zostawia pieczątkę u położnych, to mi podbiły.. nie wiem co by było jakby mi się dziś z tym nie udało. Chyba zadrapałabym się na śmierć [emoji12]

Inka, ładna waga dzidziolka. [emoji4] Coś czuję że mój też będzie przy górnej granicy wagowej. Patrząc na to ile ważył na ostatnim usg.

Misia, ale historia z tym mc. Ja też zawsze zamawiam cole zero, mimo że nie mam cukrzycy. I zawsze jak mi naleją normalnej to czuję różnice i robię awanturę. Chociaż teraz w fast foodach bardziej korzystam z tych dolewek, więc sama sobie nalewam [emoji4]

Aniek, trzymaj się. Mam nadzieję że to tylko chwilowy spadek formy.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Misia współczuję sytuacji z maka:/ szacun że w ogóle pijesz gazowane, ja bym chyba wybuchła przy moich obecnych skłonnościach do wzdec:D

Kasia831 dzięki, myślę że odroznie jednak:D

Linoone powodzenia z infekcja:)

Miłego weekendu wam życzę!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry