reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Doskonale Cię rozumiem przeszłam to samo i dalej się rechabilitujemy dlatego to ważne aby donosić do końca:)

Jak tak patrzę na siatki centylowe to moja Nelcia jest średniaczkiem ale co tam ważne żeby rosła do końca:)

Jestem bardzo zadowolona dziewczyny z zakupów dla Nelci:)ale to już na zakupowym pisałam.

A macie już kołderki do łóżeczka i podusie jaki rozmiar wybrać nie mam pojęcia...lepiej kupić większą kołderką?
Rozważam jeszcze zakup poduszki tzw.klin dla Tymka była przydatna:)
Tymuniek ja kupiłam 120x90 - dam linka na zakupowym :) ale też zamierzam kupić taką mniejszą tak jakby do wózka

reklama
Ciężko Was nadrobić i to nawet w weekend. U nas cudna pigoda, prasuje i zbieramy się na wycieczkę bo aż żal nie korzystać. O śniegu gadali na przyszły tydzień a ja juz w nic się nue mieszcze..

To ja właśnie mieszczę się jeszcze w zimowy płaszcz :D bo to taki krój był. Za to z wiosennych rzeczy to w nic żeby było jak być powinno, więc dla mnie albo taka pogoda jak jest teraz albo zupełnie ciepło powinno być :) w płaszczu wiosennym zapinam tylko górne guziki i wiąże nad brzuchem to całkiem ok wygląda :)

Pumelova, 5S które mają pomóc w rozpoczęciu porodu naturalnego to: spacery, schody, seks, sutki (masaż) i słodkie jedzonko ;)

Ja mam fajną kurtkę długą parkę taką, ściąganą pod cycem także mieszczę się bez problemu. Niby to ciążowa, ale bez brzucha też fajnie wygląda i mam zamiar ją nosić nawet po porodzie. Mam jedne jeansy ciążowe + jegginsy i leginsy, które noszę pod brzuchem. I bluzki ciążowe. Także na razie nie mam problemów z garderobą. Ale kto wie co będzie za miesiąc ;)

Ja nie kupuję na razie kołdry do łóżeczka. Tylko prześcieradło + śpiworek, otulacz i rożek. Naczytałam się i kołdrę to pewnie dopiero w zimę kupię. I do tego jeszcze ochraniacz, ale założę go dopiero chyba po jakiś 2 miesiącach. Zobaczymy jak intensywnie mały będzie się ruszał. ;)
A do wózka kupuję prześcieradło i kocyk :)
Ew jeszcze płaską poduszkę do łóżeczka i tego motylka antywtrząsowego do wózka.

Zaczęłam właśnie szukać sobie fotografa do sesji ciążowej. Co prawda nie lubię robić sobie zdjęć, ale to bardzo fajna pamiątka więc chyba warto się poświęcić.. ;) Chyba teraz jest dobry czas na taką sesję. Brzuszek już ładnie widać, ale nie jest za duży co też nie jest za fajne i pewnie też mało komfortowe... Znalazłam jedną babeczkę z cudnym portfolio, oby miała wolne terminy w najbliższym czasie, bo chcę to zrobić zanim mąż wyjedzie i mnie zostawi na miesiąc. :D

Tymuniek nie kupuje pościeli do 6 miesięcy.
Kasia ja się mieszczę, mam płaszcz o kroju prostym i nawet w zimową kurtkę wchodzę :) dieta cukrzycowa ma swoje plusy, słabe ale jednak.
Jadę już w Świętokrzyskie, nie wiem jak wysiedzę. W puszczy nie mam zasięgu, więc miłego dnia.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

My już po spowiedzi. Powiem Wam że jestem zmęczona już tym chodzeniem do kościoła. Mamy 3 parafie u nas, a my oczywiście należymy do tej gdzie najbardziej cudują. Gdyby ktoś mi to opowiadał, że można tak wydziwiać, to bym na prawdę nie uwierzyła, gdybym tego nie przechodziła. No mówię wam ,nawet głupio mi mówić jakie pomysły mają, żeby nam "urozmaicić" życie.

Madziazt mam nadzieję, że z twoją Majeczką będzie wszystko ok.

Chybra nie zazdroszczę. Pamiętam jak przebudowywaliśmy piece. Mimo, że pan naprawdę dbał żeby nie nasyfić, to już nie miałam siły. W każdą szparkę te sadze wlazły.

Kylesa, to naprawdę ogromna różnica w cenie tego leku, bez porównania.
Super, że córeczka tak dzielnie pracuje i są postępy. Przy takim maleństwie jak mówiłaś, to naprawdę cud. Oby tym razem dzidzia dosiedziała w brzusiu.

Aga_k_m dziękuję z nastrojem lepiej. Nawet w nocy łazienkę wyszorowałam, bo spać nie mogłam:D a z moim mężem to tak jest, powie coś, a dopiero myśli. Miałam czas się przyzwyczaić. Dusza człowiek, ale nie potrafi okazywać uczuć.

Linoone dobrze, że swędzenie przeszło.
Fajnie masz, że maleństwo tak szaleje, moja żabka tylko się trochę przekręca i na dole mnie kopie. Choć dziś rano leżała sobie na samiuteńkim dole brzucha w poprzek.:p

Pumelova dziękuję, będę szukać.
Imprezka na pewno będzie udana, zawsze tak jest jak się nie chce iść.
Buty uwielbiam! Mam nawet kilka par w których nigdy nigdzie nie byłam.:p
Co do spowiedzi, to też księdzu dziś szczena opadła. Pytał rodziców, że mają opowiedzieć co czują po spowiedzi. To mu powiedziałam....że ja nie pamiętam, bo kiedyś postanowiłam dla dobra dziecka pozbyć się męża, który się znęcał i teraz jestem potępiona, nie wolno mi przystąpić do sakramenów, mimo że papież Franciszek pozwolił, takim ludzią przystępować. Zrobił się fioletowy.

Inka pozazdrościć znajomych.
Czytałam ostatnio, że krew z nosa i z dziąseł w ciąży, to norma. Chociaż to mnie ominęło.

Tymuniek tym razem dzidzia dotrwa do terminu!
Nie mam pościeli do łóżeczka, ale to dopiero w czerwcu, jak już zamówię łóżeczko. Nigdy nie miałam tego klinka, tylko taką płaską poduszeczkę.

Lilith ja się zaparłam, że już zimowych rzeczy nie wyciągam, ale się złamałam i wbiłam się dziś w kurteczkę, a zamek napięty że szok:p

Kasia kupiłam ostatnio fajny płaszczyk, nie drogi w sklepie UPSS nie wiem czy dobrze napisałam? Jest szerszy i tylko wiązany, tak że spokojnie można dopasować, polecam.

Miłego popołudnia.

Zastanawiałam się nad sesją ciążową, świetna pamiątka, ale finanse niestety mnie przed komunią nie puszczą, chyba tylko noworodkową sobie zafundujemy.

reklama
Dzięki za odpowiedź dziewczyny ale jakoś nie wyobrażam sobie nie kupować koldrerki takiej letniej i podusi no przecież w łóżeczku musi dziecko pod czymś spać...

Wiadomo jak przyjdą upały to nie będę przykrywać kołderką tylko czymś lekkim:)

Do góry