reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga, Ewella ale ja tak chodzę z tymi twardnieniami już ponad tydzień (właściwie to ponad miesiąc temu się zaczęły, ale zwiększyli mi dawki magnezu i był spokój przez 2 tygodnie). W czwartek przed świętami miałam wizytę i dalej szyjka 4cm, zamknięta czyli nie wpłynęły na nią. Ale kolejny tydzień i główka pracuje czy dalej wszystko ok.

pumelova Link do: Bezpłatna opieka położnej

reklama
Ja tez mam twardnienie. Lekarz kazał mi sie oszczędzać i bie napinać np przy sikaniu ;) ale nic poza tym

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny!:)
Gratuluje udanych wizyt!:)

Kylesa super, ze tak dzidzius rosnie jak na drozdzach:) to naprawde malenstwo urodzilas...ile wazyla Twoja coreczka (chyba masz coreczke, prawda?:)) przy porodzie?

Udanych wizyt/badan!:)
Aha trzymaj sie tam na wizycie, bedzie dobrze! I daj koniecznie znac po.

Ola W. Postaraj sie nie nakrecac i nie zafiksowywac, bo to nie ma sensu. A cesarka sie nie martw tez jakby co, nie jest taka zla:)

Ewella wszystkiego najlepszego!:):)

Nie moglam spac w nocy i teraz boli mnie bardzo glowa/oczy, ech..
Córeczka ważyła 1060 i to w 31 tc więc jestem oszołomiona [emoji4][emoji3][emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Gratuluje udanych wizyt!!
Patuszka dzieki wielkie za odp!! Teraz rozumiem juz dlaczego ten kolor moze nie wyjsc, ja faktycznie mam lekka anemie, wiec odpuszczam temat :)

AIM na kurdwanowie masz salon naturelle sylwia brylowska (na nowosadeckiej), salon od razu Ci powiem ze taki jak na warunki kurdwanowa, ale oczywiscie uzywaja jednorazowych igieł i faktycznie sylwia i marta sa mega specjalistkami w tym, tusze maja dobre, brazowy schodzi na brazowo a nie na czerwono czy zielono. Takze po KP polecam :)

Kylesa super!!! ale duza dzidzia jak na ten tydzien :D a tak z ciekawosci bierzesz jakies leki typu acard czy clexane w celu zapobiegniecia sytuacji z 1szej ciazy?

abed powodzenia na glukozie! ja dzis jade po wyniki
Tak, biorę acard i 80 mg neoparinu (zamiennik clexane)
I to chyba jest powodem tego szalonego wzrostu [emoji6]

Ewella! Najlepszości urodzinowe! Spełnienia marzeń [emoji4]
Laski udanych zakupów rossmannowo lidlowych! Ja nie mam odwagi sie tam wybierac ale moze zrobie probe... [emoji6]

A zastanawiam się nad szkołą rodzenia też i chyba sie wybiore.

Aa jeszcze pytanie - 27 tc to nie za pozno na badanie krzywej cukrowej?

Pumelova w przychodni możesz swojej możesz innej zgłosić, że chcesz żeby od nich przychodziła położna, chyba że znasz jakąś od znajomych co polecają to do niej możesz się zgłosić i ją wybrać :) albo na szkole rodzenia poznasz jakąś co też chodzi po porodzie u mnie tak akurat jest. Nie wiem czy to juz wcześniej musi być zalotwione ja juz mam właśnie z tej szkoły od razu załatwione :) i wiem, że w niektórych szpitalach w okolicy każą podać wybraną położną (jak się zgłaszasz do porodu)

Kylesa dziękuję :)
Nie nie za późno ja byłam we wtorek to u mnie 28+2 :)

Karuzela ciezko pow, bo nie liczyłam :D sa dni, w których mam 2 razy, a zdarzały sie takiE, w których wydaje mi sie ze bardzo duzo, wręcz co ileś minut...

Chyba zalezy od wysiłku fizycznego tez

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzięki za info dziewczyny, muszę ogarnąć tą położną :D

Nadal się zastanawiam czy bym się zorientowała że mi brzuch się napina:D mam ostatnio takie dziwne uczucie często ale w górnej części brzucha i zakładam że to mała się kręci ale może czegoś nie ogarniam :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam cały czas brzuch w miarę twardy, napięty, ale jak napina mi się tak skurczowo czasem to od razu czuję różnicę. Napina mi się dół brzucha, ale to raz na parę dni, zwykle wieczorem. Lekarz mi powiedział że to normalne i mam nie zwracać na to uwagi. Szczególnie że szyjka cały czas długa i zamknięta :)

Ja zaczynam szkołę rodzenia w poniedziałek. Nie wiem czy to będzie strata czasu czy nie, ale jako że nawet nie wiem jak trzymać dziecko, to myślę że warto ;) Szczególnie że to w szpitalu w którym będę rodzić, mój lekarz mi też polecał no więc idę. Zajęcia trwają miesiąc, także skończą się na początku czerwca. Myślę, że to tak akurat, mniej więcej miesiąc przed porodem. :)

Do góry