reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hejka:)

Ewella90 Zdrowia Szczęścia pomarańczy niech Ci facet nago tańczy!!! Sto lat!!:happy::happy::happy::happy::happy::laugh2::laugh2::laugh2::-) :):-) :):-) :):rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rolleyes::rofl2:

Aha super wiesci w takim razie;)

Abed powodzenia na glukozie;)

Kyleesa wspolczuje....mam nadzieje, ze rozmowa o pracę sie powiedzie.

reklama
cześć:)
monti właśnie koleżanka mi mówiła, że czuła się jak pijana po tym gazie i gadała od rzeczy a wszyscy się z niej śmiali - mąż jej opowiadał już po :)

paalinka od sierpnia jestem w UK
abed jeszcze nie rozmawiałam na temat porodu z położną,.. czy za ten osobny pokój trzeba płacić? Bo coś tam gdzieś czytałam, że za jakieś `specjalne warunki` 75f dziennie...
Aniek jak się wyprowadziłam od ex męża i wynajmowałam mieszkanko to przez prawie rok byłam bez tv - mój organizm się odzwyczaił od tego promieniowania - dopiero teraz widzę różnicę jak moje ciało zachowuje się kiedy oglądam długo a kiedy wogóle bo wcześniej nie kojarzyłam faktów. Mój ma to samo - też jak się wyprowadzał od swojej ex to przez pół roku był bez tv i mówi , że się bardzo dobrze czuł a teraz jak za długo jest włączony tv to czuje sie pózniej taki niedorobiony hehe

Zabrałam się za pranie ubranek bo sobie pomyslałam, że jak zostawię wszystko na ostatnią chwilę to zwariuję...a w ndz ma nam przyjść 30kg paczka z Polski z ciuchami....także będę miała co robić.
Mój R dostał od siostry robota kuchennego i jeszcze wczoraj o 19 robił babkę piaskową bo był tak podekscytowany sprzetem jak małe dziecko a że lubi piec i gotować to dla niego to frajda hehe

Misia dziękuję, ja też chodzę na szkołę rodzenia wczoraj były 3 zajęcia,jak dla mnie szkoda czasu ale może przez panią prowadzącą.. ale mąż paru rzeczy się dowiedział i teraz będa ćwiczenia a później opieka nad noworodkiem i karmienie to może to lepiej poprowadzi bo juz inna pani ma być ;)

Aha dziękuję :) a ty odpoczywaj dalej, oby jak najdłużej :)

Aga_k_m dziękuję :)

Pola do rossmana właśnie zaraz idę :) podobno w jednym u nas są mega tłumy idę do innego ;)

Maziajka dziękuję :) przekażę mężowi hihi ;)

Kasia_831 tez mam zamiar się za pranie zabrać i prasowanie ale myślałam, że pogoda będzie ładna, szybko wyschnie a tu kicha, mróz zimno.. zaczekam może w weekend majowy to zrobię bo mój i tak wyjeżdża to będę sama.

Hej dziewczyny witam po świętach obzarta na maksa musiałam wszystkiego popróbować Samopoczucie beznadziejne przez pogodę,zimno szaro i buro
Kasia fajnie że mezulek lubi pichcic mój to z daleka od kuchni
Ewella wszystkiego najlepszego :*
Aha trzymaj się ciepło będzie dobrze odpoczywaj!
Ugotowałam ogórkowa a na drugie będzie ryż z truskawkami już dawno nie było u nas.
Dziewczyny w niedzielę mamy gości co zwykle szykujcie na stół, chodzi mi o jakieś przekąski i może coś na ciepło. Ja zwykle robię ślimaczki z ciasta francuskiego i tortilli bo wszyscy lubią no i na pewno zrobię te z ciasta i nie wiem co jeszcze.

Misia czemu za wczesnie? Ja się nie mogę doczekać a zaczynam za 2 tyg edycja majowa :) mój mąż też się nie może doczekać bo czujemy się bardzo nieprzygotowani. Aa w szafie zrobiłam porządki miesiąc temu, 2 kartony wielkie wylądowały na szafie i zostało mi mało ubrań - mój mąż jak składał ostatnio pranie i mi chowal do szafy rzucił tekstem 'oo w końcu sobie poukladalas w szafie':D a ja wyciągnęłam 2/3 ubran:((

Aha kciuki za jak najdłużej trzymająca się blizne:)

Kasia831 szacun dla męża że się wziął za babke:) mój jak już się zabierze za coś w kuchni to tylko jak przychodzą do nas przyjaciele [emoji14] ale wychodzi mu przynajmniej :D

Ewella kup sobie coś ładnego z okazji urodzin :D

Dziewczyny jeśli chodzi o to przeziębienie - wiem że większość z Was była chora i nie chce być nadgorliwa ale powiedzcie mi kiedy powinnam iść do lekarza? Bolało mnie gardło 2 dni, teraz już mam tylko katar, nie mialam gorączki - jest jakieś wskazanie do wizyty u lekarza? Nie chce mojemu gin głowy tym zawracać

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

pumelova ja tak mam od tygodnia, tylko, że bez kataru. Poszłam wczoraj do apteki i poprosiłam coś dla siebie na suchy kaszel i Pani dała mi pyszny syropek nieszkodzący kobietom w ciąży:) I już po kilku uzyciach zaczyna mi się odrywać. No nie wiem czy lekarz dałby ci coś silniejszego bo w końcu nie możemy zbyt wielu rzeczy przyjmować. A to gardło to boli Cię tak, że nie możesz przełykać?

Ewella no wiedziałam że ty chodzisz. Kurcze mam nadzieję że będzie fajnie. Nas głównie zapisałam ze względu na męża, taki z niego cwaniak, a nigdy malucha na ręku nie miał, nawet te w rodzinie dotykał jak już duże były tzn tak 2-3 lata. A liczę że będzie pomagał, to się musi paru rzeczy dowiedzieć.
Pola wczoraj widziałam już reklamę w Rossmannie a dziś jaka złość mąż zabrał auto bo swoje na przegląd oddał :) ale go zaciągnąć po szkole rodzenia :)
Kika ja że względu na "obzartych" znajomych lecę po grubasie. Tzn mięcho na cieplo musi być :) do tego sałatki że dwie. I idę na łatwiznę tzn. Oliwki z migdałami, papryczki z serkiem, grzybki, ogórki. Czasem tortilla z czymś, jak nie zapomnę.
Pumelova ja mam ogromną ilość szaf :) robiłam przegląd w sukienkach i zakietach, teraz były bluzki. Zostały spódnice. Ja bym nie szła do lekarza. Tylko przy gorączce dłuższej niż 3 dni, ewentualnie zmianach ropnych w gardle lub takim bakteryjnych Katarze. Bo trzeba jednak antybiotyk.
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia831 gardło mnie już nie boli:) przeszło w katar, i w tej chwili tylko to mi dolega. Może pójdę po taki syrop zanim mnie kaszel złapie, bo mój syrop z cebuli chyba nie da rady no i śmierdze:D

Misia zazdroszczę szaf! Kiedyś będę miała garderobę, nie odpuszczę;)

Kika jeszcze robię babeczki - kupuje słone spody babeczek, mieszam ricotte że świeżym koperkiem, nakładam na babeczki i losos na gore:) też fajnie schodzi.
Albo krakersy z pastą - ser starty z majonezem i czosnkiem, też robię na każdą imprezę.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova - jeżeli czujesz już poprawę, to nie ma co się zgłaszać do lekarza. Chyba, że z dnia na dzień jest gorzej, no i przy utrzymującej się temp, jak wspomniała Misia .

Kasia - 30 kg paczka pełna ciuszków - no no - ale Ci fajnie [emoji3]. Brawa dla Twojego R za podejście do babki [emoji3]

Misia - no nie mów, że masz osobne szafy na żakiety, sukienki, bluzki itp?
Z Ciebie to taka Kobietka z klasą - ja to wiecznie w jeansach (kilka kiecek od święta posiadam i z 3 żakiety, ale to już mega starocie)

reklama
Kika jeszcze robię babeczki - kupuje słone spody babeczek, mieszam ricotte że świeżym koperkiem, nakładam na babeczki i losos na gore:) też fajnie schodzi.
Albo krakersy z pastą - ser starty z majonezem i czosnkiem, też robię na każdą imprezę.

[emoji3][emoji3][emoji3]
Pumelova - od razu przypomniała mi się Twoja zasada 3 składników (niby ciast dotyczyła, ale patrząc na top przystawki, to i tu się sprawdza) [emoji6].

Powiem Ci, że dawno nie widziałam tych spodow babeczkowych :-(

Do góry