reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Co sądzicie o częstych badaniach usg i ewentualnym wpływie zbyt częstego usg na rozwoj dziecka? (Ciekawa jestem głownie opinii AIM)
I to samo odnośnie telefonów komórkowych
Z grubsza jest to obojętne dla dziecka. Piszę z grubsza bo jak już to np godzinne USG w jednym miejscu przyłożone może mieć negatywny wpływ (potencjał rozgrzewania tkanek, a przegrzanie jest szkodliwe) ale w normalnych warunkach to nie ma szans się wydarzyć więc można założyć że USG jest bezpieczne.
AIM dzięki za info, mnie lingerystka mówiła ze można tylko kolor moze nie wyjsć, ale tez trochę sie obawiam czy znieczulenie i tusz jednak nie przenika do krwi. Na Kurdwanowie masz jeden dobry zakład w tym sie specjalizujący jak będziesz chciała po ciazy to ci dam namiar, polowe lingerystek w krk zaliczyłam :D
Możesz podrzucić adres nawet teraz. Ja mam wysokie wymagania co do koloru i rzadko gdzie jest taki jak chce ale może akurat tam jest taki.
Dziewczyny które łykają magnez, mam tylko ten w musujących tabletkach do wypicia. Można taki pod taką postacią w ciąży, bo już sama nie wiem?
Jasne że tak, czemu niby nie.

USG moje całkiem ok. Tylko coś lekarka kręci nosem na moje sn twierdząc że obawia się komplikacji przez moją drobną i szczupła budowę. Na razie i tak mam położenie miednicowe więc nie mam szans, zobaczymy później.

reklama
Chybra oby szybko mąż znalazł pracę :) najważniejsze że się nie przejmujecie
misia12 a to szybko tę szkołe zaczynasz ;) fajnie ze znalało się miejsce :)
Truskawka89 wiedziałam że to pomyliłam ;) dobrze że mi piszesz :) ja też w Ujastku muszę się zastanowić czy to by miało sens...
Paalinaa super że się wyjaśniło :)
aha83 powodzenia na wizycie i koniecznie daj znać po, będzie dobrze :)

ja z mężem byłam cały czas podczas porodu, nawet był przy cesarce, siedział obok i dostał małego do trzymania :) a jak mie szyli to poszedł z małym do takieko pokoju i cały czas był przy nim, ale to było w anglii tu nie ma szans żeby był przy cesarce

Chybra mam nadzieję że wasza sytuacja szybko wróci do normy.

ewella dam znać, ale dopiero za tydzień idziemy :D

misia super przynajmniej będzie miał L4 jak Ty będziesz go potrzebować :) mój ma 5września usuwanego żylaka, też tak zaplanował po porodzie. super że już zaczynasz szkołę rodzenia!

Aniek a gdzie robiłaś brwi? na śląsku? marzy mi się :)

Megan zapisałam się na te warsztaty ale niestety lekarz mi wtedy wyznaczył wizytę. ale widzę że nie da się z tego zrezygnować bo w mailu nie pisze żeby dać znać więc chyba będzie miliard osób

Paalinaa super że wizyta udana :)))

Mumusia Muminka jezus 9 piętro.. nie weszłabym! kciuki!

aha powodzenia jutro w szpitalu, oby wszystko było dobrze!

aim cieszę się że usg w porządku :) ciekawe czy Ci pozwolą sn. może jeśli masz nikłe szanse dać tak radę to lepiej od razu wiedzieć że będzie cc?

Chybra oby mąż szybko prace znalazł :)

Aniek42 dziękuję bardzo :) my chodzimy do chińskiej w Tychach Sajgon się nazywa, dobre jest. a w hotelu podobno się popsuło ale sama tam nie byłam ostatnio.
Super, że zakupy udane :)

Mamusia_Muminka trzymam kciuki :) U nas tez winda w 2 dzień świąt nie jeździła, ale obok z klatki można wejść i wjechać wiec jest dobrze bo też mieszkam akurat na 8 piętrze :)

Aim super :) moja tez narazie miednicowo ułożona.

Paalinaa gratuluję wizyty :)

Aha powodzenia w szpitalu, obyś wróciła jeszcze na długi czas do domu :)

Dzisiaj na szkole rodzenia był film z porodu, aż tak straszny nie był jak mi mówili ;) głównie pokazywał rolę ojca przy porodzie.. ;)

Chybra wspolczuje mezowi.. Kciuki za szybkie znalezienie pracy [emoji110][emoji110]

Ewella smaka mi zrobilas na ogorkowa,bedzie jutro [emoji5]

Inka tez mam taki pajac odpinany z tylu,ale to dostalam wiec go odlozylam. Tak samo kaftaniki ktore dostalam bo po jedno ze mi sie nie podobaja a drugie ze sie podwijaja.

Ja po wizycie.Maluszek ma sie dobrze,ale nawet nie zapytalam ile wazy..

1492632888-aaaaaa.jpeg

Chybra- współczuję ogromnie. Moj stracił pracę miesiąc temu i jest psychiczny dramat, na szczęście w przyszłą środę ma rozmowę i mam nadzieję, że coś z niej wyniknie pozytywnego.

Z pozytywnych rzeczy - jestem w 26 tc a moje maleństwo dziś waży 1115 gramow - więcej niż wynosiła waga urodzeniowa córeczki! Jessss!

Ola - mi lekarz powiedział że jedynie z dopplerem w ciąży trzeba uważać i dlatego na początku lekarz nawet nie włączał bo mówił ze nie chce dziecku niepotrzebnie temperatury podnosic. Ale poza tym zwykłe usg jest nieszkodliwe.

Pozdrawiam wszystkie babeczki i dobrej nocki życzę :-)

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka, w ciąży nie można robić permanentnego. Ja robię u siebie w gabinecie i ciążą to podstawowe przeciwwskazanie. Przede wszystkim to jednak stres w trakcie zabiegu (nie ma co kryć, że boli) który należy ograniczać, a poza tym pigmenty to tlenek żelaza (fakt, że naturalne). Jeśli jest anemia to organizm weźmie najłatwiej dostępne żelazo (czyli z barwnika) i nie wiadomo jak się kolor przyjmie (brwi mogą nawet wyjść różowe lub pomarańczowe mimo dobrze dobranego koloru). Podczas zabiegu jest krew i zawsze jest ryzyko, że troszkę pigmentu przeniknie do krwi. Normalnie w niczym to nie przeszkadza, ale nikt nie bada ciężarnych pod tym kątem z wiadomych względów. Sama po sobie widzę, że w ciąży dużo szybciej zbladly mi brwi niż powinny (wyniki mam słabe), powinnam je juz poprawić, ale poczekam na koniec KP. Karmienie piersią to też p/wskazanie. Sama sobie tego w ciąży nie zrobię, więc komuś tym bardziej[emoji6]

Ewella tam na Jana Pawła nie byłam, muszę się wybrać.

Kasia mówisz, że ty sama tak odczuwasz działanie? Może faktycznie coś w tym jest? Ja na sobie tego nie zauważam, tv u mie idzie non stop , a jak nie oglądam to jakąś muzykę puszczam. Muszę to zaobserwować.

Paalinaa gratuluję wizyty, dobrze że wszystko w porządku.

Mamusia Muminka u nas też był śnieg, ale stopniał. Współczuję tej wspinaczki po schodach, nie dała bym rady.

Trzymam kciuki za wizytujące mamusie.

Maziajka, tak tam wszystko mają naprawdę dobre i w normalnych cenach. Sam właściciel zajmuje się kuchnią i dba o wszystko.

Inka no co zrobisz? Jak się mężowi robaczek spodobał:D a tak poważnie to na 50 nic nie kupuję, najmniejsze 56.

Aha oby cię jutro wypuścili, trzymam kciuki.

Aim gratuluję. A który ty masz tydzień? Moja malutka też jest miednicowo, ale lekarz mówił, że ma jeszcze dużo miejsca i czasu żeby się odwrócić.

Pumelova brwi robiłam w Bieruniu. Fajny salonik, zdolna kobitka. Kreskę robiłam już dwa lata temu nie daleko Żywca u takiej znajomej. Dobra kosmetyczka i lingwinistka. Kreskę nadal mam w idealnym stanie, a brwi muszę odświeżyć. Jak będziesz zainteresowana to podeślę ci namiary.

Liluli najważniejsze, że maluszek ma się dobrze. Gratuluję. Fajne zdjęcie.

Kylesa współczuję mężowi utraty pracy. Dla mężczyzny, to musi być cios. Oby z tej rozmowy coś wyszło i dostał dobrą pracę.

Co do szpitalnej torby, to zaczynam powoli gromadzić. Koszule do karmienia kupiłam, szlafroczek, biustonosze do karmienia, wkładki laktacyjne. Muszę kupić majciochy po porodowe i podkłady. Jak dotrwam do terminu i będę mogła rodzić w tej klinice ,( tam tylko donoszone ciąże) to dla bobasa nic nie muszę mieć, tylko na wyjście. A jak wcześniej coś się zacznie, to powinnam chyba coś dla dzidzi dopakować?

Miłej nocki mamuśki.

Wyspana jestem. Czekam na męża bo przyjdzie ze świeżymi bulkami. Udam że śpię to będę miała gotowe śniadanie. Haha ☺
wczoraj spotkałam sąsiadkę i powiedziałam że jestem w ciąży. Kurczę zdziwiła mnie bo zaczęła mnie ściskać i całować. Nie jesteśmy aż na tyle zaprzyjaznione... sąsiadka uwielbia plotki więc już na pewno wszyscy wiedzą na blokach☺ a i dobrze bo dziwnie na mnie patrzą że nie pracuję.
Buziaki i miłego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
Truskawka, w ciąży nie można robić permanentnego. Ja robię u siebie w gabinecie i ciążą to podstawowe przeciwwskazanie. Przede wszystkim to jednak stres w trakcie zabiegu (nie ma co kryć, że boli) który należy ograniczać, a poza tym pigmenty to tlenek żelaza (fakt, że naturalne). Jeśli jest anemia to organizm weźmie najłatwiej dostępne żelazo (czyli z barwnika) i nie wiadomo jak się kolor przyjmie (brwi mogą nawet wyjść różowe lub pomarańczowe mimo dobrze dobranego koloru). Podczas zabiegu jest krew i zawsze jest ryzyko, że troszkę pigmentu przeniknie do krwi. Normalnie w niczym to nie przeszkadza, ale nikt nie bada ciężarnych pod tym kątem z wiadomych względów. Sama po sobie widzę, że w ciąży dużo szybciej zbladly mi brwi niż powinny (wyniki mam słabe), powinnam je juz poprawić, ale poczekam na koniec KP. Karmienie piersią to też p/wskazanie. Sama sobie tego w ciąży nie zrobię, więc komuś tym bardziej[emoji6]
Wow super że to tak opisałaś! Dziękuję:) i z tym kp to nie wiedziałam nawet więc też dzięki :)
Aim gratuluję. A który ty masz tydzień? Moja malutka też jest miednicowo, ale lekarz mówił, że ma jeszcze dużo miejsca i czasu żeby się odwrócić.
28 ale nawet jak mówiłam że właśnie jeszcze mam (dziecko właściwie) czas to lekarka i tak popatrzyła na mnie że nawet jak się odwróci to gdyby od niej zależało to by mnie wolała ciąć. A trochę od niej zależy bo ma dyżury tam gdzie będę rodzić :p

Nie no fakt że teraz mogę się przynajmniej jak co to nastawić. Lepiej mieć czas na to niż jakbym nagle usłyszała to już przy przyjęciu do porodu.

Do góry