reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

A mnie ginekolog w zeszłym roku powiedział, że to usg 3d/4d może mieć wpływ bo jest większe promieniowanie ale w sumie nie powiedział co może się zdarzyć. Jeśli chodzi o komórki, tablety itp oosbiście na mnie mają duży wpływ, i tv także. Jak za długo uzywam tych sprzętów to zaczynam się trząść - już dawno to zauważyłam i mam problemy ze spaniem. Tv wogóle nie włączam w ciagu dnia, tylko na 2 gdz wieczorem, żeby jakiś film oglądnąć. Na mojego R tak samo negatywnie te sprzety działają

reklama
Kasia nie chce Cię martwić ale gaz rozweselający jest taki tylko z nazwy. W praktyce czujesz się bardziej jak po mocno zakrapianej imprezie, język się płacze i człowiek jest taki jakby otumaniony lekko.

Moja Mała już ma zabezpieczone ubrania na pierwszy rok życia [emoji6] jak znajduje coś fajnego na taki wiek to kupuję, bo jestem bardziej pewna, że osiągnie taki rozmiar niż urodzi się w rozmiarze 56 [emoji12]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

A propos rodzenia... mój też się boi ale bardzo chce być przy mnie, i też się pyta czy będę na niego wrzeszczeć :) Ponoć tu jest powszechny gaz rozweselający także raczej jaja bedę sobie robić :D

Kasia, a gdzie ? Bo nie wiem gdzie mieszkacie :)

Nam też mojego M. mama zaproponowała,że kupi wózek,bo córce też kupiła, tylko w maju... A dla mnie w maju było za późno, bo ja w Polsce kupowałam i ciągnąć to jeszcze tutaj, w maju to mi się już chciało nie będzie. I kupiłam ,niby ma nam oddać jak dostanie pieniądze wakacyjne,bo to druga wypłata, ale wątpię,że się doczekamy ;)

Wizyta udana, o ten nagły brak bakterii już nawet nie pytałam, nie ma to nie ma.
Fajna pani ginekolog, młoda, rozgadała się i mówi do M. że musi mi wypisać receptę na wakacje i słońce haha i że mam w domu mniej robić, a on do niej w żartach,że ona nic nie robi! A ja do niej, nooo nie sprzątam, nie gotuję, widzisz,że umierają niemal z głodu :D co się z nią tam uśmiałam.
Szyjka długa, zamknięta, żadnego zagrożenia przedwczesnym porodem,więc te moje skurcze niegroźne - przepowiadające.
Maluszek główką w dół, nie zmierzyła CRL -.- tylko główkę, brzuch i kość udową, pfff... A waga prawie 1.4kg. Wszystko ogółem ok. Na ból podbrzusza polecała fizjo,ale nie wiem co mi da fizjo jak mnie brzuch boli, nie miednica, nie krocze (to swoją drogą,ale nie dam się tam masować, a wiem,że takie masaże na fizjo są,bo niedawno chodziłam ze względu na ból pleców do fizjoterapeutki, która się specjalizuje właśnie w masażu kobiet w ciąży). Zresztą zostały mi dwie czy trzy wizyty za darmo, a później 55e za wizytę, o nieeee....
W poniedziałek wracam do pracy, jak się uda to fajnie, jak nie to pójdę na chorobowe do końca ciąży,bo nie są w stanie mi pomóc na ten ból. Kazała mi brać paracetamol,ale dla mnie to też głupota jechać na paracetamolu cały dzień i tyrać, no w imię czego?

Załączniki

• Usg.jpg
    Usg.jpg
    66 KB · Wyświetleń: 75
Dziewczyny, u nas zimowy kataklizm. Rano ledwo do roboty dojechałam. W ciągu jednej nocy napadało śniegu ponad kolana.... Drzewa poprzewracane w poprzek drogi, gałęzie połamane i jak jechałam to kolejne się ułamywały pod wpływem ciężaru jaki tworzył śnieg... Zimowe rzeczy miałam już ładnie popakowane a tutaj na nowo wszystko.... W ciągu zimy nie napadało tyle w ciągu jednego dnia co w ciągu wiosny.... Na domiar złego jak wróciłam z pracy okazało się, że winda jest zepsuta i na 9 piętro musiałam wejść po schodach co nie było łatwe przy takiej kondycji jaką mam, ale dotrwałam :)
Badanie 3 prenatalne mam na tą sobotę, dlatego bardzo proszę o trzymanie kciuków.

Ola W. - odnośnie USG to znalazłam tylko takie informacje, które obowiązują wśród środowiska radiologicznego :
Raport amerykańskiego Instytutu Ultradźwięków
W zakresie małych częstotliwości megahercowych nie zaobserwowano żadnych znamiennych oddziaływań na tkanki ssaków in vivo.

Inaczej ujmując uważają, że w przypadku zwykłego USG (obrazowe) nie zaobserwowali nic złego.

Sytuacja ma się nieco inaczej, gdzie włączane są nieco inne częstotliwości do słuchania serca (te cały detektory, rejestratory dźwięku) dziecka to podobno powinno się stosować jak najrzadziej, ale tego typu informacje wiem od lekarzy, którzy się tym zajmują.

Jeżeli chodzi o komórki i inne sprzęty elektryczne. To z komórką bym nie szalała przez dłuższy czas w okolicy brzucha. Wiadomo takie takie sprzęty jak AGD, RTV wytwarzają pole magnetyczne tylko na daną odległość a i tak ciągle jesteśmy bombardowane promieniowaniem choćby bezprzewodowego internetu, fale radiowe itd, ale nie ma co kusić losu i dodatkowo narażać na JESZCZE DODATKOWE promieniowania. Takie moje zdanie.

Hejka,

Aga_k_m współczuję nocki, ja dziś też kiepsko spałam, starszak się w nocy wtarabanil nam do łóżka. ... a że boje się żeby mnie nie kopnął to spałam w jednej pozycji ... masakra

Karuzela uważaj na siebie i odpoczywaj, u mnie dziś 30t1d i tez jakoś odbieram ten zakończony 30 jako przełom, dziś dokupilam jeszcze kilka rzeczy i pierwsze dzidziowe upiore, ja to mogę w każdej chwili do szpitala trafić ,więc siebie mam już spakowana aaa i współczuję nocek bezsennych, ja od kiedy zmieniłam tryb na chodzenie spać około 1 to śpię do 6 .

Wszystkie kaszlące i smarkajace zdrówka życzę [emoji110]

Paalinaa to napięty grafik masz w okolicach porodu, super ze wizyta udana [emoji106]

Aim powodzenia na usg

Ja jutro wizytuje w szpitalu

Kasi_831 tak to właśnie jest, że liczyć to tylko na siebie trzeba, nie przejmuj się, napewno znajdziesz jakiś fajny wozeczek

Chybra współczuję mężowi i trzymam kciuki żeby szybko coś znalazł

Maziajka ja też zero kaftanikow [emoji6]

3jgxhqvkn04csc4c.png

Aniek o tak bongurio czy jak sie to pisze bardzo lubie maja pyszny creme brulee pizze, makarony i cenowo super.

Aha o kurcze juz masz torbe? Ja nie chce pakowac jakis opor mam przed tym.

Prac zamierzam za miesiac czyli miesiac przed terminem cc.

A ja mam 2 kaftaniki i 3 bluzki. Większość to body i pajace. Jeden pajac to nie zauważyłam odpinany jest na plecach i wnerwilam się bo nie był to mądry zakup. A to przez męża bo wybrał ponieważ spodobał mu się robaczek z przodu. :errr:Masakra. Napalil się wtedy też na kurtkę w rozmiarze 50 gdzie mu tłumacze że bobas urodzi się w lecie to kiedy ja założy.

Aniek o tak bongurio czy jak sie to pisze bardzo lubie maja pyszny creme brulee pizze, makarony i cenowo super.

Aha o kurcze juz masz torbe? Ja nie chce pakowac jakis opor mam przed tym.

Prac zamierzam za miesiac czyli miesiac przed terminem cc.
Maziajka narazie siebie spakowalam, bo u mnie z ta blizna po pierwszej cc to nie wiadomo,mogą mnie po każdej wizycie zostawić juz w szpitalu, jutro idę oby jeszcze mnie puścili do domu i wiesz nie wiadomo też ile ta blizna jeszcze wytrzyma , więc wolę być przygotowana [emoji6]

3jgxhqvkn04csc4c.png

reklama
Dzieki. Ja juz wariuje. Niepotrzebnie czytałam w internecie odnośnie tej makrocefalii... i juz najgłupsza rzecz jest dla mnie podejrzana

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry