Ola, wiem że łatwo tak powiedzieć, ale postaraj się nie stresować (dla dzidziusia). Ja w takiej sytuacji na pewno spróbowałabym znaleźć najlepszego w okolicy lekarza od USG genetycznego (z certyfikatem) i zweryfikowałabym jeszcze raz, bo często lekarze tak niepotrzebnie straszą, a potem się martwimy, często gdy nie ma takiej potrzeby. Mocno wierze, że wszystko będzie dobrze!Ja jestem teoche załamana...
Podejrzenie makrocefalii bez cech wodogłowia (chociaz tyle...)
Przepływy i wszystko inne jest ok. Głowa nadal wieksza.
Oczywiscie jak sie naczytałam o tej makrocefalii to moze byc powiązana z autyzmem. Czyli czyms, czego boje sie najbardziej.... dla Was to pewnie głupie, ale mniej by mnie stresowała np problemy z sercem, bo wiem, ze to by sie dało wyleczyc... ale niewazne...
Mam teraz mega dola
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
reklama
Na usg poszczególnych trymwstrow chodze tylko do tych z certyfikatami...
No i ten mi polecił innego, od którego sam sie uczył, ale ja sie bie mam co łudzić. KaDy lekarz widzi to samo... nawet na IP ten bez certyfikatu widział indlatego poprosił o konsultacje tego, u którego byłam teraz
No i ten mi polecił innego, od którego sam sie uczył, ale ja sie bie mam co łudzić. KaDy lekarz widzi to samo... nawet na IP ten bez certyfikatu widział indlatego poprosił o konsultacje tego, u którego byłam teraz
Makrocefalia to po prostu mądra nazwa oznaczająca dużą głowę więc tu nie ma filozofii stwierdzić jej fakt jednak na pewno warto udać się do bardzo dobrego kogoś kto potwierdzi czy przepływy rzeczywiście są dobre, czy na pewno nie ma wodogłowia i innych zaburzeń żebyście dokładnie wiedzieli na czym stoicie.
Ola, współczuję. Dziewczyny mają racje, musisz postarać się nie denerwować.. chociaż to łatwo mówić. Będę trzymać kciuki za maluszka, oby podejrzenie okazało się tylko podejrzeniem i maluch urodził się zdrowy..
Ja też już wstałam, chyba godzinę temu, mimo, że budzik na 9.30 nastawiony. Wstałam 3h wcześniej... jednak przyzwyczajenie robi swoje.
Będę dziś przeglądać szafę, muszę znaleźć coś w co się ubiorę jutro. Może jakąś letnią luźną kieckę przewiążę wstążką i będę jako tako wyglądać. Najgorzej będzie jak nic nie znajdę albo w nic nie wejdę i będę musiała iść jeszcze na zakupy
A wczoraj robiłam morfologię i mocz. Wyszło chyba ok. Tzn. te parametry które miałam za niskie czy za wysokie pozostają bez zmian, także chyba będzie ok. Pewnie znowu gin będzie mi kazał jeść więcej czerwonego mięsa za którym średnio przepadam..
Ja też już wstałam, chyba godzinę temu, mimo, że budzik na 9.30 nastawiony. Wstałam 3h wcześniej... jednak przyzwyczajenie robi swoje.
Będę dziś przeglądać szafę, muszę znaleźć coś w co się ubiorę jutro. Może jakąś letnią luźną kieckę przewiążę wstążką i będę jako tako wyglądać. Najgorzej będzie jak nic nie znajdę albo w nic nie wejdę i będę musiała iść jeszcze na zakupy
A wczoraj robiłam morfologię i mocz. Wyszło chyba ok. Tzn. te parametry które miałam za niskie czy za wysokie pozostają bez zmian, także chyba będzie ok. Pewnie znowu gin będzie mi kazał jeść więcej czerwonego mięsa za którym średnio przepadam..
Ola, na etapie ciąży wszystko jest możliwe, jednak usg nie jest 100% dokładne. Wszystko będzie wiadomo dopiero po urodzeniu. Już pisałam o tym że moja koleżanka po urodzeniu usłyszała że jej córeczka ma za duza glowe i ze moze cos byc nie tak. Po krótkim czasie okazało się ze wszystko jest ok a glowa wieksza bo... tak. Niestety autyzmu i chorób psychicznych też się boję jak ognia. Moja córeczka miała i operację serca i podejrzenie autyzmu w wieku pozniejszym. Rozmiar glowy na to nie musi wskazywać. Kochana nie ma się co zadreczac zlymi myslami bo rzeczywiście zle to na was wpływa... mocno trzymam kciuki za to zeby u was bylo wszystko w porządku! !
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
aha83
kwietniówka '09
Hejka,
Ola współczuję stresu i tak jak dziewczyny piszą , ja bym poszła jeszcze do jakiegoś innego z dobrymi opiniami , żeby ewentualnie spojrzał. Mi nie jest zbyt łatwo mówić, żeby się nie stresować, bo sama martwię się o swoją ciążę jak cholera, ale postaraj się chociaż dla dobra maluszka odrzucić najgorsze scenariusze,przecież to tylko narazie przypuszczenia. Trzymam kciuki [emoji8]
Ja tez już wstaje i idę zrobić koktajl z pietruszki [emoji4]
Ola współczuję stresu i tak jak dziewczyny piszą , ja bym poszła jeszcze do jakiegoś innego z dobrymi opiniami , żeby ewentualnie spojrzał. Mi nie jest zbyt łatwo mówić, żeby się nie stresować, bo sama martwię się o swoją ciążę jak cholera, ale postaraj się chociaż dla dobra maluszka odrzucić najgorsze scenariusze,przecież to tylko narazie przypuszczenia. Trzymam kciuki [emoji8]
Ja tez już wstaje i idę zrobić koktajl z pietruszki [emoji4]
reklama
Ale ten u którego byłam ma bdb opinie... wiecie, moge chodzic od jednego Dp drugiego az w koncu trafie na takiego co powie "wszystko jest ok"
Tylko po to, zeby sie uspokoić.. i stresować na nowo po porodzie.
Tak jak Aim napisała-to jest stwierdzenie faktu. Tu nie ma za bardzo mowy o pomyłce.
A o ryzyku autyzmu nikt mi nie powie-to nie jest działka ginekologów
Tylko po to, zeby sie uspokoić.. i stresować na nowo po porodzie.
Tak jak Aim napisała-to jest stwierdzenie faktu. Tu nie ma za bardzo mowy o pomyłce.
A o ryzyku autyzmu nikt mi nie powie-to nie jest działka ginekologów