reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Witajcie.
Chybra przy kaflokach syf jest straszny, lepiej się gdzieś odizoluj.
Z równowagi wyprowadza mnie wszystko i zdaję sobie z tego sprawę. Na szczęście okres płaczu o wszystko chwilowo minął. No i jak nigdy mam ochotę na bara bara:tak:

Pola to pięknie męża wmanewrowałaś:laugh2:pewnie liczył na odpoczynek we dwoje...
O wieszak też bym się zdenerwowała:wściekła/y:

Madziazt gratuluję wyników no i oczywiście Majeczki! A jak czułaś ,że będzie chłopczyk czy dziewczynka?

Monti trzymam kciuki za wyniki. Lepiej się odsuń na bezpieczną odległość, bo z dziadkami nie ma żartów:happy:im się zawsze spieszy.

Pninka gratuluję udanej wizyty. Miłego dnia w pracy.

Inka olej te okna. Moja sąsiadka ostatnio mówiła, że jak okien nie pomyje, to Pan Jezus i tak do niej przyjdzie:D

Pumelova wszystkiego najlepszego dla męża. Udanej imprezki.
Ja się też ważę codziennie;)

Misia dobrze że katar okazał się przejściowy. Może poleż i obserwuj te skurcze?
Nie pomyślałam, że faktycznie z wózkiem może ktoś się wybierze, my jednak autem, mamy ponam 30km.do szpitala.

Alex gratuluję zakończonego malowania. Oszczędzaj się, nie ma co szaleć.
Fajnie że ubezpieczalnie posyłają takie pakiety, co tam wchodzi w skład?

Uciekam robić obiad i piec sernik.
Miłych przygotowań brzuszki.

Cześć dziewczyny :)

Kawkę właśnie popijam i czytam Was :)

Temat golenia i pięt hehehe , ja właśnie od kiedy mam zagrożenie przedwczesnego porodu zaczęłam stopy doprowadzać do porządku, przede wszystkim te nieszczęsne pięty .. nakładam na grubo krem i śpię w skarpetkach , ja nie wiem skąd mój mąż ma takie gładkie pięty i nic nie robi buuu

Truskawka powikłania to w razie pęknięcia blizny to od razu CC plus jak tylko donoszę do 36 tygodnia to pewnie zdecydują sami już o CC, żeby nie dopuścić do pęknięcia.

Ewcia biorę Duphaston, nospa, magnez i żelazo , nie wiem własnie jak cienka, miałam wrażenie że nawet mieli problem z określeniem tego, w czwartek w szpitalu dopytam. No u mnie teraz jest 29 tyg + 3 , więc już jest nieźle. A u Ciebie jak sytuacja wygląda ?

Kasiulka jaka Twoja Zosieńka już duża ,pięknie Ci rośnie i oby tak dalej

Paninka gratuluję dobrych wieści

Madziazt witaj witaj na ojczystej ziemi, fajnie , ze zakupy Ci się udały, ja właśnie stwierdziłam, że skoro mogę urodzić lada moment, to odesłałam właśnie jedną sukienkę i bluzkę , dobrze , że metek nie oderwałam . Gatuluję Majeczki !!!!

Pola@ zdrówka

kika333 super , że wszystko ok i jeszcze jaki bonus, podejrzałaś syneczka :):)

Kasia_831 to udanych świąt z teściową :) a śniadanko z 4 jaj to rzeczywiście konkretne vs koktajl , który zafundowała sobie pumelova :):):)

Karuzela dobrych wizytowych wieści, mój synek właśnie też 1300 g w 28t5d , więc podpbnie :):)

Ja ważę się często, waga w łazience stoi , więc jak niezapomnę to rano staje, no a ja 1kg w dół , pewnie ze stresu :(

Pumelowa udanej imprezki urodzinowej :)

My niestety w święta sami w Wawie , plany się zmieniły , mam zakaz od lekarza opuszczania Wawy :) więc wczoraj mąż zrobił zakupy i będzie gotował z moją pomoca :):) upiekę jakieś jedno ciasto, może sernik , a właśnie jakie ciasta pieczecie , macie jakiś dobry przepis ?? może coś na Thermomix znajdę , żeby się nie przemęczać :)

U mnie z humorem też kiepsko, popłakuję do poduszki , jak tylko pomyślę , że ten mój synuś miałby się lada moment pojawić :( ale staram się nie nakręcać dla dobra i dzidzusia i swojego, musi być dobrze :)

Kochane udanych przygotowań :)

Morela haha :D dobrze mamy z naszymi dzieciakami, szkoda, ze niemowlaka to nie bedzie interesowało, ze jestesmy niewyspane :D szczerze to ciezko mi sie przyzwyczaic do mysli o wstawaniu w nocy co 3 godzinki, człowiek juz sie totalnie od tego odzwyczaił.

Aha83 nie przemeczaj sie za bardzo, im dluzej maluszek jest w brzuszku tym lepiej, ale 29 tc to i tak super i nawet gdybys teraz urodziła to rokowania dla takiego wczesniaka sa bardzo dobre!
Ja też ale mam nadzieję cały czas , że Miki będzie jak Lena - ja ją musiałam budzić na karmienie bo tak spała jak susel :)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Aha nie forsuj się w kuchni, odpoczywaj jak najwięcej. Termomixa nie mam to nie pomogę.

Truskawka właśnie jak mnie obudziły ostatnio kopniaczki, to pomyślałam o tym samym...jak to będzie z nocnymi pobudkami? Hmmm jakoś musimy dać radę. Oby dzidziolki były grzeczne.

Hejka melduje że chwilowo po nospie przeszło. Zrobiłam sernik na zimno, babkę i karpatke. Spocilam się jak mops, teraz trochę odpocznę, pykne obiadek i kontynuuje pracę porządkowe.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella dziękuję tak to dziś[emoji16][emoji16][emoji16]

Humory humorami ja mojego zjechalam że nie przyniósł do domu pudelek z obiadu. Dziś mi głupio z tego powodu jak sobie przypomnę jego mine :D

Aim mój pies rozróżnia weekendy. W tygodniu wstaje przed 7 a w weekendy przed 6 zawsze..

Aniek dziękuję;*;*

Aha moi kumple też mają fajne pięty i nigdy nie wiem czemu:( dobrze że mój mąż ma takie jak ja to mi nie głupio:D trzeba by się za nie wziąć faktycznie przed szpitalem:D dzięki!

Ja już upiekłam ciasto mandarynkowe, muffiny czekoladowe i waniliowe, ślimaki z ciasta francuskiego, tortille na przekąski, sałatki 2 zrobiłam i teraz będę ogarniać to wszystko jeszcze raz na jutro:D zostały mi rzeczy które trzeba zrobić na świeżo[emoji16] korzystam z energii puki mnie plecy nie bolą.

Wesolych świat!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aha szkoda, że nie znasz wymiaru. Moxe w czwartek sie dowiesz? Uważaj na sibie!

Już myślę czy po 2 cc chce te SN.. Bo peknac to ostatnia rzecz, której bym chciała..

Madziazt gratki, nadrabiasz teraz widzę. Ciesze się, że i płeć poznana i wyniki Oki,

Wizyt tez gratuluję, maluchy ładnie rosną :)

Z humorami to chyba taki okres teraz.. Tez nie mam kolorowo..

U nas dziś zostało 60 dni!

Lilith, 60 dni? Wow jak malutko ci zostało. Zazdroszczę [emoji4] przede mną jeszcze całe 85 dni.

Pumelova, ale narobiłaś pyszności, aż mi ślinka pociekła [emoji12] sto lat dla męża!

Nasze psy wstają zawsze wtedy kiedy ja, nie ważne czy jest 6 rano czy 10. Śpią tyle ile ja. A najlepsze że jak mąż czasem wcześniej niż ja wstaje, to one śpią dalej i dopiero że mną wstają.

Dziewczynom wizytujacym gratuluję dobrych wyników
Madziazt, gratuluję córeczki [emoji4]

Ja się bardzo boję tego pęknięcia, ale też nie chcę być nacinana, więc zamierzam praktykować masaż krocza. Mam nadzieję że w połączeniu z aktywnością fizyczną uda mi się urodzić bez konieczności szycia..

Też mam ostatnio humorki takie, że mi samej że sobą jest ciężko wytrzymać [emoji6]

My się właśnie wybieramy na zakupy, bo w lodówce pusto, a wypadałoby coś mieć na święta. Poza tym mam zrobić dwie sałatki na niedzielę więc trzeba się zaopatrzyć w składniki. Pewnie będą już tłumy, no ale co zrobić..

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To u mnie lekarze tak ładnie szyją że ja od razu zdecydowanie chce żeby mnie nacieli jakby pojawił się choć procent szansy że pęknę :D

Do góry