reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

A podejście do ludzi którzy juz raczej nie wyjdą z raka, to dopiero hardcore. Moja znajoma byla pielegniarka w domu opieki, z osobami cieżko chorymi, których się juz nie ratowało. Osoby w agonii dostawały tylko silne leki przeciwbólowe, ale juz jedzenia dożylnie nie podawano, zeby szybciej odeszły.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przerażające :-(
U nas przynajmniej karmią, no i można liczyć na pomoc psychologa

Natomiast ja jestem sceptycznie nastawiona do szczepień... zwłaszcza tych 5w1 i tych cholernych pneumokoków i rotawirusow... ale tak naprawde wydaje mi sie, ze to wszystko to loteria... co komu pisane i tak sie wydatzy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja szczepilam J ta szczepionka 5w1 i nic złego się niw wydarzyło. Z całą pewnością jest lżejsza w podaniu od standardowych.
Nie szczepilam za to nigdy na rota, pneumokoki, grypy, itd..

reklama
No teraz Rota obowiazkowe...

W jakim sensie lżejsza w podaniu? Chodzi Ci o skład/ewentualny nop czy po prostu o ilośc wkłuć?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Madziazt matko przerażona jestem tym co piszesz o tych uchodzcach w głowie się nie mieści...
Truskawka śnieg u nas słonecznie ale dość chłodno a myślałam że wiosna przyszła na dobre a tu dupka
Piszecie o podziale obowiązków, u nas jak ogarniam dom a mąż ogród,auta i inne sprawy które wypadna. W domu lubi porządkować ale jak mnir nie ma
Dzisiaj mam kiepskie samopoczucie siedzenie w domu i ta rutyna zaczynają mnie dobijać, jeszcze jakbym mogła robić wszystko to ok a tak muszę się oszczędzać.
Zaraz obiadek idę upichcic dzisiaj rybka będzie a co u was dobrego?
Dziewczyny co ciekawego przygotowujecie na swiateczny stoł? Ja dużo nie będę robiła bo nas prawie nie ma wcale w domu tylko u rodzinki więc szkoda później wyrzucać. Na pewno upiekę sernik i babkę i kupię jeszcze kawałek jakiegoś ciasta, jedna sałatkę i wystarczy a i chrzan bo bardzo lubimy.
Ola w rota obowiązkowe? Nie tylko pneumokoki chyba

Ola - z racji tego, że mamy traume igłowa - chodzi mi o ilość wkluc.
Gdy byłam w ciąży z J też była spora dyskusja nt tych szczepionek. Zaufalam opinii naszej pani dr.
U nas wszystko pozytywnie sie potoczyło.

Hej

Abed ja nic nie robie nawet zakupow na swieta ...bedziemy w domu ale mama robi zawsze obiad znaczy przewaznie moj R gotuje a ona kupuje , bo zaprasza cala rodzinke.Takze my jestesmy wykonawcami.
Ciasta mama dostaje tyle od przedstawicieli ze te nic nie pieczemy bo jest tego masa.
Takze spokoj swiety mam na swieta.
Zreszta u nas nie robi sie duzo bo na prawde nie da sie tego zjesc...a wyrzucac szkoda.Ja jak zjem swiateczny obiad i deser to mam spokoj na caly dzien.

Aga my tez 5 w 1 szczeplismy bylo ok.Nigdy zadnych powiklan.

Ola tak jak laski pisza pneumokoki sa obowiazkowe a nie rota.

Kasiulka - jestem ZA.
Szczegolnie jestem ciekawa zdania: aim, Mamusi Muminka i Ola W. (nie ujmując innym forumowiczkom) - bo znają wszelkie plusy i minusy szczepionek nowej generacji.

Witajcie :)

A i u nas zrobiło się zimno..kaloryfery poszły w ruch..

Ja jestem z tych co aktualnie siedzą w domu i niepracują..wydaje mi się że bardziej umiałam się ogarnąć kiedy byłam zapracowana.. ;)
W domu robię większość rzeczy ja..Mój partner zabiera się za pracę w weekendy albo kiedy ja z jakiegoś powodu nie mogę..Kiedy jestem w domu i jestem sprawna on odpuszcza..Ale za to w większości w weekendy gotuje on :)

Madziazt no niestety temat uchodźców ciężki temat.. bo wiadomo każdego szkoda..ale każdy musi też się jakoś dostosować do kraju w którym żyje..a oni czują się tak jakby im się wszystko należało i są bezkarni..
A co do Szwecji to niezbyt u was wygląda ta sfera zdrowia, ciąży itd..U nas w Holandii też szału niema i sporo rzeczy mnie na prawdę dziwi..ale u was to już tak na maxa dziwnie..

Temat szczepień też ciężki temat..bo w dzisiejszych czasach to niewiadomo czy lepiej jest te dzieci szczepić czy nie..W tych szczepionkach pełno swinstwa..ale gdy każdy przestanie szczepić to będą powracały groźne choroby koncząc się epidemiami.. Ja syna szczepiłam..ale córkę podejrzewam że też zaszczepie chociaż zaznaczę że zwolenniczką tego nie jestem i podchodzę do tego sceptycznie..

Zakupiłam dziś znowu ananasa, także na drugie śniadanie wtrąbiłam..Ostatnio smakują mi truskawki..twardawe jeszcze lekko kwaskowate śliwki no i kiwi też nie takie całkiem dojrzałe..

Był temat czkawki..moja ma tak częste czkawki..po kilka w ciągu dnia..odczuwam je najczęściej w dole..blisko pęcherza i szyjki..także nic przyjemnego.. ;)

Miałam jeszcze coś pisać ale zupełnie mi wyleciało z głowy..

Miłego dnia życzę wszystkim :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Linoone mniam, aż wstanę na śniadanie bo się głodna zrobiłam. Ja machnę sobie z jagód, malin i porzeczek czerwonych smoothie ale na drugie śniadanie :)
Pumelova mi mąż też pomaga, gotuje, sprząta. Jak pracowałam to normalnie pół na pół. Jest najmłodszy w domy że wsi to jak wszyscy szli do roboty to zostawał z siostra i się nauczył. Bo jego tata i starszy brat to dwie lewe ręce. Ledwo umieją wodę na herbatę zagotowac, a o sprzątaniu nie wspomnę. Nic w domu nie robią. Dlatego mimo że za siostra męża nie przepadam to jestem jej wdzięczna bo to ona go tak wychowała, jest 10 lat starsza.
Kasiulka ja taż swojej wadze ufam najbardziej. Kciuki trzymam.
Tymuniek muszę się wtrącić przy tych szczepieniach. Nie ma wiarygodnych badań które wskazują na powiązanie szczepień z autyzmem. No nie ma. To co prof majewska robiła z Amerykanami nawet na to nie wskazują. Serio znam sprawę bo 6 lat pracowałam tam gdzie ona. Ale rozumiem te przerażone, zrospaczone matki które jej szukały i musiałam im mówić że pani profesor pojechała do Ameryki. Nawet jej wspólnicy od badań dzieci szczepili.
Kika u mnie tradycyjnie to co w koszyczku plus indyk, gęś z jabłkami, sałatka jarzynowa, barszcz biały, pieczone mięsa h-boczek, schab, szynka. Na słodko babka z bakaliami, sernik na zimno i mamy ciasto na kruchym spodzie z owocami. Wszystko co się da bez cukru bo oprócz mnie to oboje rodzice są cukrzykami, więc możliwe że trochę wciągnę a nie że będę się gapić. Najbardziej czekam na barszczyk, wrzucam tam wszystko z koszyczka, mniam.
Aga_k_m a o mnie nie pamiętasz. Jestem przecież farmakologiem :( ale masz rację wypowiadać się nie będę za bardzo w tym temacie ;)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry