reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Curran twins cieszę się że dziewczyny zdrowo rosną:) tak trzymajcie! Zdrówka!!

Aniek dzięki:)

Misia u mnie z kolei pies tancuje od 5 że chce iść na dwór ale jestem twarda. Wieczorem zamiast się załatwić to zarl coś na ogródku to ma pecha. Dziś już na szczęście wraca m wieczorem to się jutro wyspimy:) moja na szczęście kopie wieczorem a potem z rana, np teraz[emoji16] w nocy to przesypiam[emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Curran twins, fajnie że z dziewczynkami wszystko ok. Zdrowia dla małego [emoji4]
Żonagraja, powodzenia w Krakowie [emoji4]

Mój mały też zaczyna szaleć wieczorem, jak już leżę w łózku, albo dzień, ok. 14. W nocy śpimy. Albo mam tak mocny sen że nie czuję jak kopie [emoji6]

Lilith, wow! ile kociaków.
Misia, kot mojej siostry wygląda zupełnie jak twój [emoji4]
My wolimy psy. Mamy dwa, mieliśmy brać trzeciego na wiosnę, no ale okazało się że będzie dzidziuś. To musieliśmy plany trochę zmienić.. i na razie trzeciego psiaka nie będzie [emoji6]

Ostatnia edycja:
Witajcie :)

Ja korzystając wczoraj z pięknej pogody wybrałam się na rowerze ( jakieś 2/3km) do miasta na spotkanie z koleżankami..
A wieczorem naszlo mnie na wędzonego łososia..Jesie w ciąży wędzonego łososia? Szukałam info w sieci ale zdania są podzielone..

Lilith macie 8 kotów? Wow , spora gromadka..już sobie wyobrażam jak wszystkie lądują się do łóżka..
Mam znajomą która ma 4 koty i psa..i niestety w domu pełno sierści..urok zwierzenia..

Curran_twins super fotki..śliczne maleństwa.. :) waga dziewczyn też duper.. A wiesz już może coś kiedy doktor planuje porod? Czy jak to w ogóle z bliźniakami jest? Można ciążę donosic i urodzić np w 38/40tyg?

ŻonaGraja niema jak to na swoim..powodzenia w Krakowie.. W ciepłe dni będziecie mieli co robić i gdzie spacerować :)

Widzę że kilka z was miało trudne porady..Współczuję..chociaż i mój do łatwych nienalezal..no ale porod jaki by niebyl to wymaga trochę cierpienia i wysiłku z naszej strony..
Ja rodzilam naturalnie 13i pół godzin..a wody odeszly mi 2 dni wcześniej..Od 24 w nocy do 8 nameczylam się w bólach i porod stanął w miejscu..także dostałam oxy (wtedy bóle były naprawdę silne)tak do 12 bo potem rozpoczęły się parte..trwały ponad godzinę..Synek urodził się o 13.27..A ja zaliczyłam 11szwow..
To tak w skrócie jak to u mnie wyglądało..
Powiem tak że podczas pierwszej ciąży, mimo strachu łatwiej podchodzilam do tematu porodu..Tym razem jest trochę inaczej..bo jakby wiem co mnie czeka..Niecały rok temu uczestniczyłam także w porodzie znajomej..zobaczyć wszystko jakby z innej perspektywy jest fajnym przeżyciem..Ale i to doświadczenie jakby daje mi wizję na to co nas czeka..i mi w tym niepomaga..Pocieszające jest to że z minutą kiedy pojawia się maluch już w naszych ramionach..cały ten ból, to co się wydarzyło schodzi na dalszy plan..zapomina się o tym..

Ehh no nic z rana mnie naszło..

Życzę wszystkim udanego dnia.. :)
U nas dziś 23 stopnie..już wczoraj ludzie wariowali i chodzili w krótkich rękawach.. :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Curan gratki ekstra ujęcie dzieci:)
A ja dalej przeziębiona:( mam dziś fryzjera miałam mieć robiony zabieg kreatynowy ale moja feyzjerka doczytała że nie zaleca się go kobietą w ciąży :( szkoda bo nie musiała bym modelować tych glupich włosów ok 2/3mc. Zdecydowaliśmy że zrobimy odbudowę OlaPlex może coś trochę pomoże.

Curran twin gratuluje [emoji5]
Zdrowka dla synka.

Lilith super kotki [emoji3]

Zonagraja powodzenia w nowym miejscu [emoji110][emoji110]

Misia haha jestes mistrzem prasowania [emoji23][emoji23]

Uwazam ze kobiety ktore sa w trakcie poronienia powinny dostawac osobne sale,pamietam jak ostatnim razem mialam na sali dziewczyne u ktorej caly dzien ktos siedzial ze mnie po tabletkach sie lalo tak ze nawet ciezko bylo wyjsc do wc.
Dlatego rodzic zamierzam w innym szpitalu mimo tego ze jest daleko.

Truskawka super ze jest dobrze.

Alex, ja jem wędzone ryby, ale raczej wybieram takie wędzone na gorąco :)

Tymuniek biedactwo, zdrówka. To mnie zdziwiłaś z tą kreatyną, bo ja planuję sobie robić w maju i podobno są różne rodzaje i można w ciąży.

ŻonaGraja ja chodzę prywatnie, niestety na NFZ nie znam nikogo, a mąż w pracy nie ma jakiegoś pakietu rodzinnego do jedej z placówek prywatnych typu medicover?
LILITH kociaki świetne :) i wszystkie tak ładnie jedzą razem :)
curran_twins śliczne zdjęcia :)
misia12 nie chcę cie martwić ale to będzie jego czas aktywności najprawdopodobniej po porodzie ;) z moim synkiem tak było, długo nam zeszło się odzwyczaić
Alex_87 co do wędzonego łososia to zdania są podzielone, ale chyba bardziej z tego że je karmią antybiotykami, oglądałam ostatnio taki program, myślę że raz na jakiś czas nie zaszkodzi

a mnie boli od wczoraj, od ranki po
laparoskopii mięsień, tak jak naciągnięty po ćwiczeniach... i nie wiem czy panikować czy poczekać.... nic innego się nie dzieje, tylko tak boli mały fragment, chyba dlatego że się rozciąga

Linione tak to prawda są różne rodzaje ale mój fryzjer ma może taką co nie jest zalecane czytaliśmy nawet ulotki od tego produktu:( inne fryzjerki mówią że nie robi się tego do 3 mc w ciąży później można i podczas tego zabiegu ona zabezpiecza oczy i usta maseczką no cóż zobaczymy co to dzisiaj będzie.
Mam taką zgage że masakra a po tabletkach tantum verde to już wogule:(

Tymuniek, rozumiem. Wiadomo, że dzieciaczek najważniejszy, mam nadzieję że mimo wszystko będziesz zadowolona [emoji4]
Współczuję Ci bardzo, nie dość że ta choroba, to jeszcze zgaga..

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry :) piękne słońce za oknem i aż chce się żyć!!!
Na "własnych smieciach" wszystko wygląda nieco inaczej.. Nie mogę się do spokoju przyzwyczaić :) i ta cisza..

Abed mój mąż umowę będzie miał od kwietnia.. Także na razie nic mi nie wiadomo o tym by jakiś pakiet medyczny miał posiadać... Raczej nie sądzę... Ale pewności nie mam. Tak jak pisałam jeśli będzie konieczność pójdę prywatnie... Ale sprawdzałam przychodnie na ujastku i dr Jarząbek i dr Wojas tam przyjmują, a opinie maja pozytywne... Może i wy coś o nich słyszałyście??

Ale mi się dziś nic nie chce... Posiedziałabym na słońcu, pogrzala się trochę... No lenia mam okropnego :)

Do góry