reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

aa czyli to jednak zgagowy refluks...i też go raczej mam wieczorem niż w ciągu dnia.

Lilith tak jak pisze Mamusia najlepiej poradzić się lekarza, chodzi o bezpieczeństwo twoje i dziecka. I nawet gdy to ma być cesarka to nie ma powodu czuc się gorszą . To tak jak z karmieniem piersią, jedna karmi a druga nie i chyba to nie ma znaczenia, czy dziecko karmione piersią jest szczęśliwsze i zdrowsze niż te karmione butlą. Nie ma żadnej ale to żadnej reguły :*

Co do skoliozy to mnie już dawno daawno lekarze przepowiadali, że jak będę w ciąży to pewnie na wózku zasiądę :crazy: I przez wiele lat miałam w pamięci te słowa i się bałam. Bo ja mam MEGA skolizę tylko, że tego po mnie nie widać bo od dziecka ćwiczę i trzymam się prosto chociaż nie wiem jakim cudem. Jesli chodzi o poród vs skolioza to własnie chodzi chyba o dolegliwości związane z dużym skrzywieniem np chociażby skurcze , które powodują, że nie możesz się ruszać albo drętwienia pleców, kończyn. Rzadko takie zjawiska miewam ale jakby taki skurcz złapał podczas sn to uwierz mi...lipa bo jesteś unieruchomiona na cacy.

reklama
Truskawka skąd jesteś? Co do serduszek , to wspaniałym specjalistą jest pani docent Aga a Włoch. Przyjmuje w Katowicach w Centrum Sodowskiego i w Rudzie Śl. Nie wiem czy gdzieś jeszcze? Słyszałm od wielu lekarzy, że jest najlepsza w Polsce, sami u niej byliśmy. Wspaniały, ciepły człowiek.
Co do zwolnienia, to z moją ciążą niby wszystko jest ok. Po prostu ze względu na mój wiek podobno od początku powinnam być na L4, bo to ciąże bardzo wysokiego ryzyka, a jak doszły podejrzenia o wady serca u dzidziusia, to już bez dyskusji lekarz zdecydował, że nie ma mowy o pracy i tak zostało.

Ola my z mężem codziennie wieczorem robimy spacerek, taki porządny ze 3km.może nawet więcej, dla mnie to już teraz prawdziwy maraton, co chwilę stajemy i dyszę jak porowóz. No i właśnie najczęściej twardnie mi brzuch na tym spacerze. Myślę,że nie masz się czym przejmować.

Karuzela to sąsiadka taktowna, nie ma co :yes:

Mamusia mnie też nie dziwi, że kontrolują, ale umówny się , że fakt iż nie można pracować, bo wiadomo prace są różne. Stres, wysiłek, czasem długie stanie , czy podnoszenie ciężarów itd.to nie znaczy, że nie mogę wyjść na spacer, czy do ogrodu na świeże powietrze. Skoro jest napisane" może chodzić" w przeciwnym razie było by napisane " chory powinien leżeć" i wtedy zrozumiała jest kontrola. tak myślę...

Dziewczyny dalam rade! Wszystko oczywiscie w granicach rozsadku. W miedzy czasie troche odpoczynku tez bylo[emoji4]
Ale macie racje...myslalam, ze dostane pochwale od Taty...a tu dupa wielka. Tylko zjebka [emoji1]

A tak w ogole to Wy mi tu moje Drogie o odpoczynku nie mowcie, bo same napylacie rowno[emoji38]! Juz nie bede pokazywac paluchem, bo brzydko[emoji39]hehe!

Misia - oszalalam! Musze poprasowac w ten sposob! Zawsze na energii zaoszczedze[emoji38]

Teraz czas na pozny obiad[emoji4]

Oby nie padalooooo! Haha! [emoji38]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

ŻonaGraja gratuluję przeprowadzki. Kraków jest piękny i odwiedzamy go przynajmniej raz w roku, latem. Mój najstarszy syn zawsze mówił, że jego marzeniem jest mieszkać w Krakowie.

Dziewczyny, bardzo współczuję tym które poroniły, bardzo. To musi być straszne przeżycie i okropna strata. Nawet nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić... Leżałam na patologii z taką dziewczyną, która poroniła. My z brzuchami, a ona biedna dramat. Straszne.

A niech wam dziewczyny kontrolujący z ZUSu udowodnią, że nie bylo was w domu. Moglłyście się akurat źle czuć lub wisieć na ubikacji celebrując ten błogosławiony stan [emoji38]
To, że nie otworzylyscie drzwi obcym niezapowiedzianym gościom nie oznacza, że nie bylo was w domu.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Agaa tylko ze nosidlo jak dziecko siada, czyli najwczesniej od pol roku
No i to jest właśnie to o czym pisałyśmy kiedyś. Co fizjoterapeuta to inne zdanie. Rozmawiałam dzisiaj z moją dość dobrą koleżanką fizjoterapeutką, która zresztą zajmuje się dziećmi strikte i mówiła, że od 2 msc zdrowe dziecko (w sensie zdrowe bioderka, nóżki itd) można nosić w nosidle okazjonalnie czyli wyjście do sklepu po "chleb i ser" albo odprowadzić starszaka kilka ulic dalej. Wiadomo, że nie non stop ale nie można popadać w paranoje. Poleciła mi Chicco Go albo Easy fit.
Babolki ja na szybko po badaniu, z sercem wszystko ok, lekko powiększone ale prawdopodobnie przez tachykardie, dalej nie ma przyczyn tego tętna, mam jeszcze iść na kontrole za miesiąc
Cieszę się, że serduszko jest ok!!

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Truskawka cieszę się bardzo , że wszystko w porządku.

Aniek współczuję przeżyć porodowych

Zonagraja witamy w Krakowie!:) Trzeba spotkanie jakieś zorganizować:)

reklama
Do góry