reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Truskawko widzisz, wszystko gra. Ciesze sie bardzo!

Ewella to ja tez bym poprosila taka sasiadke! [emoji4] mega spoko opcja!

Curran to misi byc super uczucie jak dwojka robi wojne w brzuchu[emoji4]
Ewella, pumelova - tanczymy polonezzzzaaa[emoji1]

Pumelova, Kasia ale przykre sprawy[emoji21]

Aniek no to sa patalachy! Moga Ci naskoczyc!

Pojechalam do sklepu i brzuch mi stwardnial, troche bolal...mowie o nie! Teraz zakupy! Nawet 3 wdzianka w lupmie wyczailam i rozek kupilam[emoji38]

A teraz Wasza Koza (bo tak na mnie wolaja) idzie umyc samochod...recznie[emoji1]zobaczymy jak to wyjdzie!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Truskawka bardzo się ciesze :)

Kasia taki refluks zgagowy mam w każdej ciąży, bez względu na jedzenie zawsze wieczorem dodatkowo. Sama za dziecka miałam stwierdzona skolioze, nikt nie mówił, żeby to kolidoealo z cc, wręcz pierwsze słyszę a na fizjo chodzę..
Pięknie u Was, my mamy ciepło w miarę ale leje 4 dzień..

Aniek skąd z bb jesteś? Dobrze, że w domu byłaś, choć jak możesz chodzić to nie powinno być problemu, szkoda za to nerwow.. I tej kasym zenie płacą..

Skurcze znam tylko z wywolywan, bardzo bolesne, zawsze krzyżowe.
Cc mam umowine a ostatnio myślę o SN.. Znowu mam gorszy czas czucia się gorsza przez cc.. A skoro Leile rodziłam SN choć znowu nie do końca udana to mogłabym próbować.. Za to mąż definitywnie się nie zgadza :(

Aaggaa Ty uważaj na siebie, może troszkę odpocznij najpierw?

Aniek mam nadzieję że moje wspomnienia z pierwszego porodu nie będą takie straszne ;) rozumiem konieczność urobienia męża:D pewnie nie mały wydatek. Ale gdybym miała coś sprawdzonego to bym się nie wahala;) Ty masz z Pszczyny super dojazd do Bielska chyba lepszy niż do Kato prawda? Bo więcej korków jest do Katowic
Gratuluję kontroli :D

Abed współczuję. Ja nie ogarniam zusu ale jak sobie wyłożyłam średnia z 12 miesięcy z pierwszym l4 to mi zgadza to najwazniejsze. Ale nie miałam podwyżek przez rok, tylko wcześniej na szczęście

Aaggaa nie wywolaj deszczu tym myciem auta :D

Lilith współczuję Ci tych skurczów bolesnych. Pokaż foty swoich kotów masz ich kilka na pewno słodziaki są:)))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka,

Witam się i mam nadzieję, że znajdę czas na poczytanie. Mąż w delegacji i jakoś ciężko mi się ogarnąć.

Miłego

3jgxhqvkn04csc4c.png

Dzięki! :***

Aniek wlasnie mi zaczal przy wysiłku/spacerze. I popytam mojej gin. Bo pewnie to te braxtona, ale wolałam zapytac ;)
Ja mam krótsza od Twojej, ale
Ostatnio tez było wszystko ok, wiec zobaczymy cyz cos sie zmieniło od wizyty na IP-mam nadzieje, ze w tej kwestii niewiele ;)

Misia.... Hahahahaha mistrz [emoji1319][emoji1319][emoji1319]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Misia :-D

Bylam na spacerze (w tempie zolwia zeby nie bylo) z córką i co 20 minut twardnienie brzucha ehh ale sąsiadka mnie rozbawiła czy już na święta będzie dzidziuś.. . Niezly muszę mieć brzuszek ;-)

Aniek42 i abed - instytucja ZUS zawsze wynajdzie coś i zrobi "coś" tak,żeby dla nich wyszło jak najlepiej. A Ty płać i płać i płać..... Kontrole teraz są coraz częstsze bo dużo osób wykorzystywało L4 na pozałatwianie niedokończonych spraw aniżeli na leczenie się, także to, że przyszli wcale mnie nie dziwi.

misia12 - mam nadzieję, że skończyłaś to prasowanie już z włączonym żelazkiem :), ale podobno w ciąży tego typu "zachowania" są normalne :) Ja wczoraj miałam taką sytuację - przyjechałam do domu (mieszkam z teściami) i wjechałam windą i teściowa mówi : "noo już naprawili tą windę" a ja : "już naprawili ??" TS : "no tak... a jak przyjechałaś tu na górę??" Ja : "aa no tak...." i tak to jest z tym ogarnianiem w ciąży. Też np. coraz częściej zapominam pojedyncze słowa - taka czarna luka po 10 minutach sobie przypomnę, ale jak potrzeba na już to problem....

AAggAA - tylko się nie przemęczaj przy tym myciu auta, z tego co pamiętam jak ja myłam to trzeba było robić mnóstwo skłonów także uważaj na siebie !!

Lilith - decyzje o wyborze jak rodzić radzę przedyskutować z lekarzem bo tak na własną rękę można coś chcieć a jednak sytuacja zdrowotna może w tym przeszkadzać i zagrozić dziecku. I najlepiej podjąć decyzję jednoznacznie i niezmiennie i tego się trzymać.

Odnośnie tych skurczów/ twardnień brzucha są takie dni, że też miewam po kilka a są dni, że nie ma żadnego, ale są one bezbolesne i na bank Braxtona bo taki sam skurcz miałam w trakcie badania ginekologicznego i lekarz mi potwierdził, że to właśnie jest to. Takie dziwne uczucie rozpierania po jednej stronie lub obu z wyczuwalna napiętą macicą bez krwawienia nie powinno budzić większych niepokojów. Może lekko boleć, ale u mnie to tak nie przebiega akurat. Po 20 tyg. ilość tych twardnień może znacznie się zwiększyć i z czasem trwania ciąży być coraz większa, także nie ma co wpadać w panikę :)

AAggAA może trochę zwolnij z tymi pracami..? Zazdroszczę nowych wdzianek..:wink:
Lolith też taki refluks mam jak coś więcej zjem, za to zgagę mam non stop. Nie jestem z Bielska,tylko z Pszczyny, ale tak czy tak Wapienica nie daleko. Ty jesteś z BB?
Pumelova do Bielska bliżej i szybciej niż do Kato. Jednak jeździłam na prenatalne do Katowic i gdybym nie miała innej opcji, to zdecydowałabym się na poród w Rudzie Śl.
Mam nadzieję, że dla każdej wspomnienia z porodu będą cudowne, bez względu na to czy sn, czy cc. Mój pierwszy poród był jednak wieki temu i realia pewnie były inne, ale faktycznie swoje przeżyłam i nikomu tego nie życzę. Męczyłam się 31 godz.i jak już prawie odpływałam z głodu i odwodnienia, to lekarz się zlitował. Wypchnął ze mnie synka łokciami, co skończyło się u mnie rozległym szyciem wewnętrznym i zewnętrznym, bez znieczulenia oczywiście i pęknięciem 2 żeber. Po czym stwierdzili, że jednak byłam za wąska, a dziecko ma dużą główkę i bezwzględnie powinna być cesarka.

Lilith - zapomniałam napisać jeszcze o tej zgadze i refluksie, wiem, że należysz też do tych co miały zgagę przy mniej zaawansowanej ciąży ja bez ciąży miewałam refluks i zgagę z racji wady anatomicznej. Teraz też mi się bardzo nasila szczególnie po obfitym posiłku, dlatego małe porcje jedzenia i ostatni posiłek min. 2h przed spaniem. Ja zawsze staram się po ostatnim posiłku trochę postać i popić dużo przegotowanej wody i rzeczywiście uczucie zgagi i refluksu mam później znacznie słabsze, z tym, że wtedy toaleta w nocy :)

Aniek42 - z porodem naturalnym musiałaś przejść koszmar, pierwszy raz słyszę, żeby lekarz wypchnął łokciami i żeby pacjentka miała takie powikłania po porodzie. Naprawdę współczuję.... A teraz decydujesz się na cc ??

reklama
Haha jak zwykle druga strona Krakowa względem mnie xD dlaczego wszyscy tak uciekają z południa:p niemniej jakbyś się czuła samotna to jak kojarzę tramwaj 9 mi tam jedzie to możemy się umówić :)

Żonagraja oświecenia to rzut beretem ode mnie :-)

Właśnie wróciłam z ip. Te skurcze nie dawały mi spokoju a w nocy były co 15 minut, nospa nie pomogla. Na szczęście wszystko ok pozamykane. Zmieniono mi Lactomag+ aspargin na asmag forte. Lekarzem nie jestem ale chyba asmag ma mniej magnezu niż to co brałam? Zobaczymy. Weekend mam leżeć więc ż planow nici ale przynajmniej nadrobie forum :-)

ŻonaGraja super :) witaj w Krakowie :) nawet dziś słonko świeci dla was :) jak się ogarniesz to pytaj :)
Aniek42 gratuluje córeczki :)
aim z której strony Krakowa jesteś ?
Karuzela leż i odpoczywaj

ja od rana piekę tort na jutro :) własny pomysł :) jak mi wyjdzie to się pochwalę :) Miłego dnia :*

the

Dziękuję wam wszystkim za dobre słowa Oczywiście wszystkie was No może nie na raz Zapraszam na powitalną kawkę, herbatkę czy cokolwiek innego lubicie...

Staram się ogarnąć wszystko po kolei ale momentami zwyczajnie nie mam na to siły....
Już w zasadzie wszystko rozpakowałam, teraz jeszcze tylko dokupić to czego nam brakuje a okazuje się że potrzebujemy naprawdę sporo pierdołek... zwłaszcza do kuchni...

Na razie Nie wypuszczam się nigdzie poza osiedle muszę się najpierw to jakoś ogarnąć a później o ile brzuszek da będę poznawać Kraków :)

Krakowianki kochane podpowiedzcie proszę do kogo chodzicie lub do kogo warto byłoby się zgłosić w celu dalszego poprowadzenia ciąży bo nie mam pojęcia w którą stronę się ruszyć :)

Do góry