reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek cieszę sie że masz sprawdzone miejsce, przynajmniej masz mniejszy stres związany ze szpitalem

Ewella super sąsiadka!

Kasia831 ja od 2 dni jak zjem coś idąc spać to mam takie uczucie i sobie dalam więcej poduszek. Co do poronienia to była bardzo wczesna ciąża, 9 tc - dostałam tabletki na wywołanie ale bolało mnie tylko jak przy okresie. Nie wiem czy mam tak wysoki próg bolu czy spodziewałam sieczegos więcej - mam trudne miesiaczki. Przy drugim poronieniu miałam od razu lyzeczkowanie też 9tc bo nie chciałam znów krwawic miesiac. A w którym Ty tyg..?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
ja byłam w 10tc także nie duzo pózniej niż ty. I powiem Ci, że dostałam globulki dopochwowe rano i cały czwartek bolało mnie tak jak na okres, tylko lekarz przychodził i się pytał czy już ze mnie wyleciało. Póznym popołudniem dostałam drugą dawkę globulek no i w nocy mi się rozpętało piekiełko. Po prostu najzwyczajniej w świecie rodziłam, nie wiedziałam co się dzieje na początku bo mnie od środka rozrywało no i żadna z dziewczyn tak nie miała, tylko zwykłe bóle jak na okres. Także po tym doświadczeniu mniej więcej wiem czego się spodziewać.

reklama
Kasia nie do konca. Bo co innego jak sa skurcze rozwierajace to inna bajka. Ale super ze mialas leki naskurczowe. Tak powinno byc. Macica jest miekka nawet w razie lyzeczkowania mniejsza sznasa by uszkodzic macice.
Zle sa zabiegi przy twardej macicy.
Truskawka super!!!

Dziewczyny czy i ile razy mniej wiecej twardnieje wam brzuch? Mi dzis np juz dwa razy, a to dopiero 26tc. Nic nie boli, wiec podejrzewam, ze to te przepowiadające.

No i czy mozliwe, ze w 26 tc odczuwam ruchy u czesto, ale jakby delikatniejsze? Czy to cis złego?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kasia831 może zależy co nam podali. mi podali tabletki też dopochwowo chyba 6, a potem doustnie jeszcze pare razy. ja nie wiem jak mocny to ból był bo byłam jeszcze w szoku po usg, a roniłam na sali na której było 8 ciężarnych i wszystkie pytały i jak i jak. dlatego nie polecam szpitala w mysłowicach.

Truskawka cieszę się że jest w porządku!!

słoneczko wyszło! :)

Ola mi twardnieje brzuch ale dzieje się to tak niesystematycznie, że nie potrafię wskazać żadnego klucza. Czesciej wieczorami, ale nie wynika to tylko ze zmeczenia, bo teraz mam areszt domowy z powodu choroby więc cały dzień leżę lub siedzę. Też nie odczuwam przy tym żadnego bólu.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka super:-)

U mnie tak samo jak u Monti twardnienia sa ale nieregularnw bezbolesne itp macica trenuje .Biore magnez ale to nic nie daje.Z jasiem tez tak bylo.
Co do ruchow moze sa delikatniejsze bo sie obrocil wazne jest ze sa regularnie.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola mi dopiero wczoraj wieczorem brzuch stwardniał, to był pierwszy raz. Co do ruchów to już się przekonałam , że po prostu dziecko ma swoje dni. Raz daje czadu a raz czuję jak mnie tylko gilgocze przez cały dzień

reklama
Do góry