reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej , melduje ze u mnie juz jest ok :D w nocy tylko jak sie przekrecalam z boku na bok to jeszcze ten prawy bok dokucza a w dzien super :d
Lilith w koncu sie odezwalas ! :D
Pumelova - a zna kazda z Was Mariacką? Tam mozna usiasc i sie napic czegos[emoji14]oczywiscie bez %% [emoji41][emoji41]
I gdzie te ktore mialy wpasc na arbuza ???? Za kare napisze ze dzisiaj znowu sie nim objadałam aż po brodzie cieklo:D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aha współczuję bólu, oby się nie pogarszalo.
Tymuniek wow 1 kilogram, kawał kobity :)
Aga_k_m Twoja też już duża :)
Ja tam się Cieszę że rodziców mam na miejscu. Rady nauczyłam się już ignorować choć nie powiem czasem się wkurzę, za to liczę na pomoc. Mama ma cukrzycę i od dawna prosiła o towarzystwo na spacer, to w końcu dostanie :) już jej powiedziałam że wychodzą, a ja zamykam się na 2 godziny.
Dzwoniłam do szkoły rodzenia, na razie nikt nie zrezygnował z kursu na 20 kwietnia i zapisana jestem dopiero na 6 czerwca :) to chyba całego nie przechodzę :) ma niby kobitka o mnie pamiętać jak ktoś się wykruszy ewentualnie przyspiesza ten czerwcowy :) oj tam dam radę i bez szkoły rodzenia-będę was zadręczać pytaniami po prostu :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej , melduje ze u mnie juz jest ok :D w nocy tylko jak sie przekrecalam z boku na bok to jeszcze ten prawy bok dokucza a w dzien super :d
Lilith w koncu sie odezwalas ! :D
Pumelova - a zna kazda z Was Mariacką? Tam mozna usiasc i sie napic czegos[emoji14]oczywiscie bez %% [emoji41][emoji41]
I gdzie te ktore mialy wpasc na arbuza ???? Za kare napisze ze dzisiaj znowu sie nim objadałam aż po brodzie cieklo:D

Pewnie że znamy:p ale ja tam poza alkoholem nic nie piłam, nie wiem gdzie jest coś dobrego:p zdrowa krowę znam i lubie:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja Wam powiem (moze mi sie to zmieni), ze ja wlasnie bardzo nie chce pomocy. Ja mam swoje olany na wychowanie i chce to robic po swojemu. Wiadomo, ze bede chciała wyjsc itd. To nie kwestia, ze nie chce nikomu oddać dziecka. Ale jakos wole mojej przyjaciółce albo jakiejś zaufanej opiekunce. Do tego boje sie, ze teściowie i moja mama Beda mnie meczyc z ta pomocą... juz teraz nic mnie bardziej nie doprowadza do szału jak 5 razy częstsze telefony z pytaniami jak sie czuje i czy na pewno wszystko ok...
To miłe, ze sie martwią, ja to doceniam. Ale naprawde no nie jestem chora... i meczy mnie to. Poza tym trzeba byc w ciazy/chorym, zeby dostac pyt "czy na pewno w porzadku? Bo jak nie to sie odzywaj" na Boga no...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ola ja też tak jak ty mam swoje plany i nie chciałabym, żeby mi się ktoś wtrącał zwłaszcza moja mama. Jedynej rady, którą mogę u niej zasięgnać to rada dotycząca wystroju wnętrz bo w innych sferach życia nawaliła.

Linoone ja się kiedyś dawno temu tak załatwiłam. Dopiero co wiosna przyszła a ja wyfrunęłam bez kurtki ale naprawdę ciepło było. Tak mnie zawiałao a to było za raz przed maturą , że miałam zapalenie nerek. Okropieństwo. Tak mnie bolały plecy , że szok. Ani siedzieć, ani stać ani leżeć. Od tego czasu pilnuję , żeby mieć zaawsze przykryte plecy

Truskawka jak najbardziej masz rację, że jak ktoś propnuje pomoc to trzeba korzystać. Ja jednak bałabym się zostawiać dziecko z moją mamą. NO chyba , że wykaże się przy mnie jakąś czułością do wnusi to się zastanowię:)

Monti tabletki czosnkowe super sprawa. Spróbuj przywalić dawkę 3 razy dziennie po 2 tabletki przez pierwsze trzy dni. Bo po 1,2 tabletki powinno się brać profilaktycznie.

aha83 dzięki za info

Maziajka zazdraszczam mamy :)

Tymuniek super waga! Jej jakbym chciala zeby Zosia tez taka miala :) ja za 1,5 tyg mam usg.

Jak ja bym chciala miec kogos na miejscu, nie mowie o codziennej pomocy, baaa pewnie zadziej niz raz w tygodniu. Cudownie byloby moc wyjsc wieczorem, albo jakies zakupy np meblowe bez pospiechu...
Moja mamunia byla ze mna tydzien po narodzeniu pierworodnego. Patrzylam na nia z zachwytem jak ona wszystko bez lekow, bez niepotrzebnego zdenerwowania ogarnia i w dziecko przelewala mase milosci. Kazdy jej ruch byl tym nasycony

Zaraz zwariuje, miałam taki długi post, cieszyłam się że napisałam coś do większości z Was i diabelstwo mnie wyrzucilo z forum[emoji36][emoji36][emoji36][emoji36][emoji36][emoji36][emoji36][emoji36][emoji36]

Jestem po glukozie, dawno nie piłam takiego świństwa... Ostro walczyłam z odruchem wymiotnym, ale myśl że miałabym to wypić jeszcze raz była nie do przyjęcia[emoji26]
Wolę mniej słodkie jedzenie...

Dziś przełożyłam klientki i leżę w łóżku. Od wczoraj trzyma mnie przeziębienie, do tego opryszczka od górnej wargi po sam nos, czego chcieć więcej... Dostałam od rodzinnego Azulan do płukania gardła i heviran w dawce 1 tabletka 200mg 5 razy na dobę... Poprosiłam o zwolnienie (jestem jak z krzyża zdjęta) swoją drogą pierwsze w ciąży, a on na to że jeśli nikomu nie przeszkadza mój stan zdrowia to mam pracować[emoji33][emoji33] Dobrze, że mogłam panie przełożyć bo raczej ciężko z kapiącym nosek i co chwile kaszląc wykonywać zabiegi...
Tydzień zaczął się kiepsko. Pocieszam się, że wczoraj rano jeszcze się w miarę dobrze czułam i znów kupiłam w lumpku tuż obok mnie kilka rzeczy dla Małej i nową koszulę dżinsową z ASOS dla siebie, do końca ciąży będzie idealna[emoji4]

Dla Was wszystkich dużo zdrówka i spokoju, będzie dobrze Dziewczyny[emoji4][emoji4]

Miłego popołudnia, zabieram się za nektarynkę (chwilowo nie mam gdzie kupić arbuza[emoji23])[emoji16][emoji16]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do opieki to mam już nianię do pomocy załatwioną (kuzynka taty), dotychczas w wolnej chwili pomagała mi w domu (sprzątanie, prasowanie itp) gdy ja byłam całe dnie w pracy, a jak się Mała urodzi to będzie przychodzić jej pilnować gdy ja będę musiała na 2 czy 3 godziny iść do pracy. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, grunt że osoba zaufana, wcześniej dziećmi kilku lekarzy z mojego miasta się opiekowała. Jest przed 50, swoich dzieci mieć nie może i nigdy nie chciała, ale obcymi lubi się opiekować[emoji6]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie że znamy:p ale ja tam poza alkoholem nic nie piłam, nie wiem gdzie jest coś dobrego:p zdrowa krowę znam i lubie:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja za to zawsze na mariackiej piłam soczki bo alkoholu nigdy nie pije :D mozna posiedziec napic sie czegos , poplotkowac a pozniej isc na pyszne lody rzemieslnicze :D z tylu mariackiej sa :D to jest hit , zawsze kolejka sie tam ustawia[emoji14]

reklama
Do góry