reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Co do zwolnienia l4, to trzeba je dostarczyć pracodawcy a nie do zusu, chyba że uzgodnilas tak ze swoją kadrowa (bo jeśli nie dostarczysz pracodawcy w ciagu 7 dni to zwyczajnie mogą Cie zwolnic) ZUS płaci za konkretnie dostarczone zwolnienie, więc najlepiej mieć ciągłość w zwolnieniach.
Co do premii, to jeśli była to część stała składowa wynagrodzenia to wlicza się ją do wypłaty (średnia roczna lub za ostatnie 3 mce, jeśli roku nie przepracowalas)

reklama
Truskawka u mnie też teściowa chętniej zajmuje sie córeczka, a mama (ktora mieszka można powiedzieć za rogiem) jakoś nie może znaleźć czasu (jest na emeryturze, nie ma innych wnuków). Podchodze do tego w ten sam sposób jak Ty-jej strata.

hejka,

słoneczko piękne , ja dziś na warsztaty Bezpieczny Maluch się wybieram , czekam z niecierpliwością , bo będę pierwszy raz w szpitalu , w którym urodzę synka :)

Ale wczoraj się rozpisałyście ...

Pola@ śliczne te chmurki :)

Maziajka , my pewnie jako jedne z pierwszych się rozpakujemy :) moj synek po jednym dniu odpoczynku znowu mega kopie , mam wrażenie , że non stop

misia12 super , że masz świetne samopoczucie, ja w pierwszej ciąży czułam się rewelacyjnie , jeszcze w 41 tygodniu 3h chodziłam po jakiś targach samochodowych i nic mi nie dolegało, teraz ledwo chodzę :(

Megan22 hehehe no normalnie twoje menu mnie powala, ja też mam na słodkie takie ssanie , ale zaczynam się powstrzymywać, bo po wekendzie jedzenia na mieście waga o dużżżżżooo za dużżżaaaaa :)

Kasia_831 ja w gemini zrobiłam takie zamówienie , ale nie wiem czy czegoś jeszcze tutaj brakuje :
sudocrem 250 g
Bepanthen Baby maść ochronna 100g + BEPANTHEN BABY MAŚĆ 30G GRATIS
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia, 1 sztuka
NoseFrida, filtry higieniczne do aspiratora, 10 sztuk x 2
OCTENISEPT, Płyn, 50ml
termometr bezdotykowy
BIODERMA olejek atoderm huile dla maluszka 1l - super cena :)

abed, patuszka jak tam glukoza ?

Tymuniek łączę sie w bólu krocza, ja wczoraj na pocztę szłam ponad godzinę zamiast 40 min max. Nie mam w sumie rozejścia spojenia , ale ból mam cały czas , czy chodzę wolno czy szybko, nie ma znaczenia :( i do końca ciązy już lepiej nie bedzie, zdrówka !!

Monti zdrówka :)

Kylesa to trzymam kciuki oby jak najdłużej w tej ciąż i niech dzidzia rośnie zdrowo !!

oki teraz godzinka przerwy , pooglądam coś i zabieram się za obiadek :)

miłego

Dzięki dziewczyny udało się było usg Lenka waży 1000g reszte wszystko w normie:-) :) chyba wiecie jak sie cieszę:rofl:
Co do bólu krocza to zalecon nospe gin nie widzi rozejscia spojenia dostałam skierowanie na następne prenatalne na 30tydz

Zapytałam czy rzeczywiście to ona bo jutro po ciuszki jadę ale zasłoniła się rączką.

Cześć Babolki [emoji3]

Patuszka, abed - jak tam glukozowy drineczek? [emoji6]

Lilith - pięknie wygląda Twój suwaczek [emoji3]. Cieszę się, że wychodzicie powolutku na prostą - obyś już żadnych zakrętów nie musiała zaliczać [emoji8]

Aha - szkol się pilnie [emoji3]

Kylesa - jejj, ależ Ci się Calineczka urodziła. Cieszę się, że teraz jest już wszystko ok, współczuję strachu, który Wam towarzyszył przy i po narodzinach Mai. Mam nadzieję, że tym razem historia będzie miała zupełnie inny terminowy i wagowy final [emoji5]

Monti, Tymuniek - zdroweczka Kobietki!

Morela - a jak z Tobą? mam nadzieję, że jest już zdecydowanie lepiej [emoji3]. Jak po sobotniej imprezce?

Aniek - mhmm - tos mi przypomniała te kotleciki. Wieki ich nie jadłam! Podobnie jak tych jajecznych. Może bliżej weekendu coś pokombinuje w ich temacie [emoji6].

Truskawka - mam to samo zdanie odnośnie opieki jak Ty [emoji3].
Dziecko u Dziadków przez weekend, czy też początkowo na kilka godzin jest... Ahhh!!
Można na spokojnie coś załatwić, wyjść na randkę z mężem, czy gdzieś pojechać. Dziecko natomiast też wyciąga same profity z takiej sytuacji - a najważniejszym jest pogłębienie więzi z dziadkami, ciociami (w zależności kto się zaoferował do opieki), także nie ma co się zarzekac [emoji6].

Tymuniek - piękna waga! Gratuluję udanej wizyty [emoji3]. Ja wczoraj byłam na wizycie u gin - moja waży 900g [emoji6].
Lenka? Nie Nelka?

marcysia mozna dostarczac samemu l4 zusowi to zwisa kto im wysle bo jednak w wiekszosci przypadku sa one wysylane poczta,Trzeba jednak jechac do pracodawcy by podbil i podpisal l4 z data dostraczenia .

Aha no bedziemy pierwsze a co tam:Dktoś musi!!!

Któraś pytała o Ewcie0304 zrobila sobie mala przerwe od forum ale wroci:)

u mnie dzis placki po węgiersku:)))))))

Ja z opieka nad dzieckiem nie mam problemu moja mam o 17 jest w domu i zawsze chetna na zaostanie w weekend tak samo:) Kocham ją:p

reklama
Do góry