reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha 83 a daj spokój z ilością miejsca. Teraz śpimy z synusiem w pokoju i jeszcze tutaj musimy drugiego zmieścić. Oprócz tego mamy tu jeszcze na dole kuchnię i łazienkę. W maju remontujemy korytarz i pokój u góry, ale tam wiadomo, że jeszcze dzieci nie pójdą, na razie musimy być wszyscy razem. Zgłupieję:frown:
Szczerze mówiąc ja też gdy byłam na macierzyńskim myślałam, że oszaleję z braku pracy, płakałam często, z resztą tutaj też depresja poporodowa dużo miała do powiedzenia. Ale cóż. Zdecydowaliśmy się na drugiego smrodka, bo gdybym wróciła do pracy to nie chciało by mi się już wracać do ciąży, pieluch i takie tam. Trzeba jakoś przeżyć. Najgorsza będzie jak zwykle zima .
Po glukozie już w domu jestem. Jakoś ok 12 pewnie do staruchów skoczymy, później drzema syna i może moja :blink:

reklama
Curran_twins super ze dziewczynki i ładne imiona:)

Inka gratuluję synka-najważniejsze teraz żeby był zdrowy-a co do płci to Ci przejdzie-wiem to po sobie- uroilam sobie ze córka to syn i późno sprawdzalam płeć i jak gin powiedział że dziewczynka to wyszlam z gabinetu i pół drogi ryczalam! Ale po kilku tygodniach mi przeszlo:)

Maniek gratuluję wizyty!:)

Pumelova wredna jesteś-aż mi slinka cieknie! A sen super tylko szkoda że niedokonczony;)

Tea a ta koleżanka ma dzieci-bo już jakąś kontrę bym jej rzuciła! U nas też będzie 3+2.
Każdy jeśli robi to świadomie-drugie trzecie czy czwarte dziecko- a nie przez wpadki(a znam sporo takich) to powinni mieć w dupie co inni myślą i mowia-a w razie czegoś-dowalic komentujacym żeby na długo się zamknęli. To Wy będziecie utrzymywać i dbac o dzieci a nie kolezanka-niech ma tego świadomość!:)

Aim dobrze ze wszystko ok. A Ty nie myśl o pracy tylko o sobie i dziecku po co masz się meczyc-medalu za to Ci nie dadzą- idź na l4

Miłego dnia tym pracującym i tym odpoczywajacym a jak wizytujecie czy macie badania to trzymam kciuki

Aim dobrze ze wszystko ok. A Ty nie myśl o pracy tylko o sobie i dziecku po co masz się meczyc-medalu za to Ci nie dadzą- idź na l4
Już pisałam, że myśląc o sobie powinnam jak najdłużej chodzić do pracy. Nie chcę żadnego medalu, tylko poczucie spełnienia i realizacji i to mam dzięki temu.
Dziś już się lepiej czuje;)

Internet w telefonie mi się kończy także żegnam się z wami na pewien czas:D

Tea muszę skomentować bo aż się we mnie zagotowalo jak przeczytałam co powiedziała twoja znajoma. Co ja to k... obchodzi. Każde dziecko to szczęście i radość. Ja zawsze chciałam mieć dużo dzieci. Najlepiej 5, pewnie mi to nie wyjdzie bo i późno zaczęłam i łatwo nie było. A te babę to bym chyba trzasnela.
Pumelova z tymi snami do daj spokój mam co noc od początku ciąży. Hormony buzują a mój mąż ma przerąbane :) a że teraz go nie ma to ja wyje do księżyca :) można też na prawym trochę. Ponoć najnowsze badania wskazują że jak się leży tylko na lewym boku to jest wzmozone napięcie z jednej strony i jej preferencje. Dlatego najlepiej się przewracać jak naleśnik.
Aim no proszę jak to jednak życie weryfikuje nasze plany. Ile dasz radę tyle popracujesz. A dobrze żeby zostal długi i chudy będzie się lepiej rodził.
Nasze lipcowe bliźniaczki zawyzaja liczbę dziewczynek :) oby rosły zdrowo, równo i jak najdłużej siedziały w brzuszkach.
Inka super że chłopak. Przyzwyczaisz się, a w końcu synowie są mamusi :)
Truskawka tez nam podejście że moja córka musi mieć starszych braci bo ja jako jedynaczką zawsze chciałam ;)
Aha zdrówka Ci życzę.
Ika dużo weny życzę. Jak ja nie lubiłam pisać prac dyplomowych i publikacji bry. Wszystkie były wymęczona , za to dom lśnił.
Ja oczywiście niedawno wstałam :) teraz trochę ogarnę, zacznę składać rzeczy z salonu i przedpokoju bo jutro i w piatek malowanie. Potem spacer na pocztę wysłać L4 i do biblioteki. Muszę sobie cieńsze książki wypożyczyć bo czytam na raz, jak zacznę to muszę skończyć i dlatego siedzę do 2-3 a ja mąż wróci to mi nie da :) jak jest to nigdy nie czytam bo wieczorem przytulanki.
Miłego dnia.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.
U mnie pogoda paskudna, leje i wieje. Ledwo zwlekłam się z wyrka, zawiozlam syna do niani i pojechałam do pracy. Tak mi się nie chciało, ehhh...
Ale zdecydowałam, że pracuje tylko do Wielkanocy i finito. Idę na macierzyński bo nie daje rady. Brzuch wielki, sapie jak parowóz i zwyczajnie nie mam siły.

Witam sie z Wami w ten pochmurny dzień[emoji14]powiem szczerze ze nic mi sie nie chce :D już mam dosc jezdzenia do pracy ale niestety mus to mus :D jak tu dojade to łapie mnie dół bo panuje tu taka nuda a ja lubie jak cos sie dzieje a wieczorem po pracy to juz jestem bez sił albo wlasnie musze jeszcze zrobic kilka rzeczy :D zyc nie umierać [emoji23] na szczęście jeszcze tylko albo aż 2 miesiace[emoji14]Może po świętach jak zaczne kompletować cała wyprawke to wróce do zycia [emoji41][emoji255]Miłego i lepszego dnia od mojego :*

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tym szybszym męczeniem to dokładnie odczuwam to samo, zadyszka po przejściu trochę szybszym krokiem....
A teraz w ogóle często synek ma czkawkę - super uczucie :)

ewella90 - czy byliście zadowoleni z leczenia Twojej chrześnicy tak w Katowicach przy Ceglanej ? Jakie chodzą opinie ? bo również biorę pod uwagę ten szpital.

Mamusia_Muminka z tego co wiem, pierwszą operacje zrobili za wcześnie teraz miała drugą jest ok ale powiedzieli, ze trzecia chyba jeszcze będzie potrzebna (z tego co się dowiedziała prywatnie u okulisty można było to raz zrobić i dobrze) więcej nie wiem bo nie mam z nimi takiego kontaktu tylko to co mi mama przekazała... ale teraz mi mama też mówiła, że dziadek mój tam miał zabieg rok temu i jest zadowolony z leczenia idzie teraz drugie oko robić.

reklama
hej dziewczyny ...

Mam dziś podły nastrój ...w nocy śnił mi sie ząb (zespsuty) - u mnie w domu zawsze powtarzano ze nie wrózy to nic dobrego ....oczywscie sprawdziałam sennik ...i juz jestem w panice :(:(

Myślicie ze powinno sie wierzyc w te zabobony ? Bo ta nie pewnosc mnie wykonczy

Do góry