reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Czesc Dziewczyny, ja też mam coś pokręcone z tym spaniem, teraz zaczęłam znowu tak jak na początku ciąży nocne wizyty w toalecie, a potem że spania nici.

Aha wypoczywaj dzisiaj po wczorajszym maratonie, przynajmniej masz pewność co do L4.

Nika też niestety nie pomogę z interpretacją wyników, tylko mogę powiedzieć, że mój gin dał mi tardyferon fol (1x1) ze względu na hemoglobine 11,7.

Tymuniek fajny ten przewijak, jezeli masz miejsce, na pewno praktyczny, bo na kółkach. Natomiast musisz się zastanowić, czy chcesz mieć na wierzchu sprzęty do pielęgnacji, bo tu są otwarte półki.

Lilith dużo zdrówka dla Dexa, biedny...

Kasiulka jakie macie wybrane imię, bo nie pamiętam?:)

Madziat my jak byśmy mieli chłopca, też byłby Jakub, bardzo podoba mi się też imię Krzysztof (zajęte przez męża;)) będzie dziewczynka i jeszcze nie wiemy do końca, może Oliwia, Zuza albo Zosia. Mamy krótkie nazwisko, fajnie by brzmiała też Aleksandra, tylko Ola zdrobnienie już mniej mi się podoba. Bardzo podoba mi się zdrobnienie Tosia, ale imię Antonina już nie:)

Aaggaa88 gdzie takie promocje że można płacić o połowę mniej?:)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie z rana.. :)

Noc przespana..choć nie należy do super przespanych nocy..ciągłe wiercenie i przewraca nie z boku na bok..Jeszcze niecałe 4 miesiące trzeba się pomeczyc..Później będą z innych powodów nie przespane noce..swoją drogą z synem nieprzespałam całej nocy przez 2 lata..Do 2 lat budził się na cycusia..Zobaczymy jak to teraz będzie..

Co do zaparc nieodpisalam..Sama nie wiem czy jem coś źle..Śliwki jem..pomagają trochę ale bez większych rewelacji..sproboje tej letniej wody z cytryną i nasion chia..Bo chodzę taka ociezała..

U nas imię się niezmienia..Pozostaje Sara.. :)

Tymuniek fajny ten przewijak..jak masz miejsce to myślę że warto kupić..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry[emoji4]

Nika, aktualnie mam hemoglobinę 9,8, hematokryt 28,2, erytrocyty 3,16. Zaczęłam brać przy 10,7 (zmieniłam lekarza, pierwszy nie zauważył, że wyniki szybko spadają). Biorę od 5 tygodni podwójną dawkę Tardyferonu, za tydzień kolejne badania i zobaczymy co dalej. Nie dostałam trzech tabletek na dobę ze względu na możliwe zaparcia. Na ostatniej wizycie powiedział, że jeśli nic się nie poprawi to wtedy będziemy myśleć co dalej. Przy 11,4 u poprzedniego gina nie dostałam nic.
Także spoko, nie jest z Tobą źle[emoji6]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
aga_k_m super wyniki :)
Alex_87 ciążowe zachcianki ;) przynajmniej zdrowo :)
Maziajka też interesowałam się tytanowymi ale są właśnie dość drogie, ponoć świetnie odżywiają, kiedyś będę musiała spróbować
Jenny84 ja od kwietnia mam uczyć moje zastępstwo ;) też mi trochę szkoda ale z drugiej strony może bardziej mnie docenią ;) zobaczymy... ja też nie mam kompletnie pomysłu na imię :( z pierwszym synem też jego imię było w 3 najpopularniejszych ale mimo to zdecydowaliśmy się :) w rodzinie nikt nie miał, a teraz się okazuje że w przedszkolu na 90 dzieci jest tylko dwa takie imiona, więc nie przejmujcie się tym i dajcie jeśli tylko Wam się podoba
aha83 teraz odpoczywaj :)

Miłego dnia :) dziś pierwszy dzień wiosny :) teraz już tylko będzie lepiej :)

Dziewczyny z anemią będę się powtarzać ale herbata z pokrzywy :) i szklanka soku pomarańczowego przed tabletką z żelazem, witamina C sprawia że żelazo lepiej się wchłania

Ostatnia edycja:
Lilith zdrówka dla synka. To chyba osłabienie po tej Bostonce, u mnie nie lepiej :-/ przewlekły ból gardła nie chce mi odpuścić i nic na niego nie pomaga.

Tymuniek fajny przewijak, sama o podobnym myślałam ale z Ikei dobrze wiedzieć że jest też ż klupsia.

Kiepskie noce i u mnie się zaczęły, A było tak dobrze bo spałam jak zabita.

Przyjemność picia glukozy przede mną dopiero, badania krwi przy okazji muszę zrobić mam nadzieję że obejdzie się bez tardyferonu. Nie wiem jak u Was ale u mnie trochę pomogło jedzenie produktów bogatych w żelazo i popijanie ich np sokiem pomarańczowym.

Imię dalej nie wybrane, Ale to samo było z córką, niezdecydowani jesteśmy strasznie ;-)

Czesc Dziewczyny, ja też mam coś pokręcone z tym spaniem, teraz zaczęłam znowu tak jak na początku ciąży nocne wizyty w toalecie, a potem że spania nici.

Aha wypoczywaj dzisiaj po wczorajszym maratonie, przynajmniej masz pewność co do L4.

Nika też niestety nie pomogę z interpretacją wyników, tylko mogę powiedzieć, że mój gin dał mi tardyferon fol (1x1) ze względu na hemoglobine 11,7.

Tymuniek fajny ten przewijak, jezeli masz miejsce, na pewno praktyczny, bo na kółkach. Natomiast musisz się zastanowić, czy chcesz mieć na wierzchu sprzęty do pielęgnacji, bo tu są otwarte półki.

Lilith dużo zdrówka dla Dexa, biedny...

Kasiulka jakie macie wybrane imię, bo nie pamiętam?:)

Madziat my jak byśmy mieli chłopca, też byłby Jakub, bardzo podoba mi się też imię Krzysztof (zajęte przez męża;)) będzie dziewczynka i jeszcze nie wiemy do końca, może Oliwia, Zuza albo Zosia. Mamy krótkie nazwisko, fajnie by brzmiała też Aleksandra, tylko Ola zdrobnienie już mniej mi się podoba. Bardzo podoba mi się zdrobnienie Tosia, ale imię Antonina już nie:)

Aaggaa88 gdzie takie promocje że można płacić o połowę mniej?:)
Ja w hmie wyhaczam promocje na stronce. Dzieki znizce na koncie kumpla mam jeszcze taniej. Wiecej zdradzac nie bede. [emoji4] bynajmniej dziekuje mu pod niebiosa, ze pozwala mi z tego korzystac.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej babolki
Przyszła_mamusia ja tez wlasnie sie zastanawiam gdzie mozna tuniczki kupic, nie lubie kupowac przez neta, bo zawsze badziewne przychodza, pewnie obejde wszystkie tanie sieciówki i kupie po prostu cos over size ;)

Maziajka u mnie w przychodni chca zeby siedziec na miejscu, bo jakby mi sie w glowie zakreciło czy cos to moge zemdlec na srodku ulicy, wiec bezpieczniej tam zostac. Mnie najbardziej w tym badaniu wlasnie nie podoba sie, ze tak długo trwa :/

Jenny my tez tak nie jestesmy za bardzo przekonani do imienia, chyba zostanie Lilka, bo takie juz mialam dawno wymyslone, raczej na nic lepszego juz nie wpadne, choc tez bardzo popularne :/

Pola mnie dla chłopca tez sie bardzo podoba Krzys, ale ,mamy juz niestety kogos w rodzinie o takim imieniu i w dodatku to samo nazwisko. Jakbysmy kiedys mieli synka jeszcze to imie wybrane: Wojtek :)

Cześć Babeczki,

dzisiaj szykuje mi się niezłe "kongo" w pracy - od rana lekkie spięcie z Szefem (jutro idę do gin, więc lepiej żeby mi już ciśnienia nie podnosili).

Aha - Kochana - nic na siłę. Odpoczywaj teraz dużo i ciesz się wolnym :*. Powodzenia na dzisiejszej wizycie :)

Maziajka - podpisuje się pod wcześniejszymi wypowiedziami - aby wynik był miarodajny trzeba siedzieć w spokoju na tyłku. Zresztą - jak wstalam po 1 h - to zrobiło mi się słabo, więc coś w tym jest ;)

Jenny - Maja - ślicznie :)

Ika - Alicja - moja Teściowa nosi to imię, więc wiesz...

AAggAA - Maca popelniłam w sobotę z zestawem z tortilla ( miała być wołowina na ostro, a dostałam becon delux - więc akcja zakończyła się tym, że obie były moje - znaczy się tą z beconem wciągnął Mężu) :D.
Gdzieś wyhaczyła takie promocje? a już doczytałam ... Fajnie mieć takiego kumpla :D

Tymuniek - fajny ten przewijak - podoba mi się :). Ja niestety kupuję standardowy, Mała będzie z początku z nami w sypialni, a tam ledwo lóżeczko się nam zmieści z jakąś małą komódką.

Alex - i u mnie nocki dość ruchliwe. Srednio co 1,5 h przekręcam się z boku na bok (wraz z rogalem więc Męzowy średnio pała do niego miłością ;) ). Ananas ... Ojjj lubię i w ciąży i poza nią ;)

Maniek, Wendy - kciukasy za dzisiejsze wizyty !!

Wy tu o jedzeniu. My w sb jedliśmy zapiekankę z makaronem i szpinakiem, a w nd spaghetti i to dwa razy :-p Najlepsze jest to, że waga nie poszła w górę! A czułam się mega nadęta.Nadal jest +3 .
Wczoraj cały dzień mnie brzuch bolał, ale maluch się normalnie kręcił i kręci. Piłam miętę, rumianek, mało jadłam, właściwie w ogóle apetytu nie miałam i co chwilę na siku latałam, ciekawe jak będzie dzisiaj:unsure:
U nas 8 stopni na dworze i rośnie więc mam nadzieję, że normalnie jak ludzie na spacer wyjdziemy :blink:
Jutro idę na glukozę, morfologię i hiv i babeczka powiedziała, że muszę tam siedzieć2 h , gdy z Kacprem byłam to pojechałam do domu, co prawda mąż był ze mną cały czas. Teraz syn zostaje u babci więc w sumie nie spieszy mi się i będę mogła tam odpocząć;-) ;)
Miłego dnia! :*

reklama
Hej dziewczyny nie śpię od 2:40 młody przyszedł bo miał zły sen poszłam na siku i koniec spania normalnie chyba zwariuje:errr: o 6 pobudka i tak do szkoły więc nici z dalszego spania:eek:

Dziewczyny zastanawiam się nad kupnem tego myślicie że to praktyczne czy wystarczy sam przewijak na łóżeczko?
Link do: KLUPŚ PÓŁKO - PRZEWIJAK NA KÓŁKACH BIAŁY SOSNA
Kupuje taki sam. Miałam go też 7 lat temu z Lena i się sprawdził. Kupiłam sobie do niego tylko takie koszyki małe ratanowe.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Do góry