reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga zdrówka dla Jagody, pije jakaś herbatkę na to gardło? Żeby Ci się nie rozchorowala bidula. Ty też odpocznij.
Czyżby kiepskie nastawienie na jutro??

reklama
Hej dziewczyny
MISIA pazurki ładne ale długi przy moich czynnościach życiowych nie dały by rady:)
Tea u mnie cukier po godz nie przekracza normy czyli 140 zazwyczaj jest od 111 do 133

Wczoraj był fajny wieczór odwiedziłam kol po czym poszłyśmy na pizze i do kawiarni taka moja dieta ale raz na jakiś czas...
Dziś mam gości zrobiłam ciacho biszkopt przełożony masą krówkową na to bitą śmietaną z serkiem mascarpone i starta czekolada gorzka na noc siedział w lodówie i czekamy na konsumpcję:-p później okaże się jaki poziom cukru:errr:

Aga km polecam sposób spędzania wolnego czasu :D robienie co tydzień domowek nie wszystkim pasuje a męski wieczór to są wydarzenia planowane z miesięcznym wyprzedzeniem[emoji16]
Miłego odpoczywania :*

Lilith nie daj się!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova u nas w towarzystwie sporo dzieciatych, a nikt nie ma na miejscu nikogo by mogl dzieci zostawic. Takze u nas przynjamniej raz w tyg ja lub maz wychodzimy. Zwykle to kino bo mamy wejsciowiki, ale wczesniej idziemy ze znajomymi na jakies jedzenie.

Aga zdrowka dla Jagodki

Lilth znowu ? ;(

Tymuniek od czasu do czasu wyskoki cukru moga byc, wazne zeby ogolnie byl ok. Ja pamietam w pierwszej ciazy na wakacjach zjadlam jakis normlany - malo dietetyczny obiad, a pozniej gofra i byli moj rekord 240!

Lilith - nastawienie do pracy mam średnie. Na skrzydłach to raczej tam nie lecę. Ale to ostatni miesiąc, więc zależy mi na tym aby wyprowadzić wszystko na cacy i ze spokojem ducha cieszyć się z ostatnich tyg ciąży [emoji5].

Dziękuję dziewczynki za życzenia zdrowia dla Jagi. Już kiedyś pisałam - Ją zazwyczaj "bierze" na przełomie wiosny/lata.

Lilith - zastosowałam wobec niej domowe sposoby: herbatka z cytryną i miodem, i aromaterapia. Jeżeli nie ma zaostrzenia chorobowego zależy mi na tym aby organizm sam walczył z infekcją.

Kasiulka - takie spotkanka z dziećmi też są super [emoji3]. 3 grupy, w których każda zajmuje się sobą [emoji3].
Tych wejściówek do kina zazdroszczę [emoji6]

Pumelova - rzuciłas fajny pomysł z tym podziałem na obozy babskie i męskie. najczęściej spotykaliśmy się wszyscy razem, bądź umawialam siw z koleżankami, a faceci w domach (każdy swoim), bądź na odwrót [emoji6]

Tymuniek - ale fajny miałaś wczorajszy dzionek [emoji3]. Raz na jakiś czas odstępstwa dietowe nie są złe - grunt, ze masz wszystko pod kontrolą.
* Dzisiaj robiłam surówke z kapusty kwaszonej i myślałam o Tobie [emoji5]

No nic... Obiadek uklecony (a miałam nie robić - bo był plan jak u Ewelli - wieczorne wyjście gdzieś w Ryneczek [emoji6]), dziec przygotowany do szkoły, i zaraz zaczniemy kręcić kwiatki na wianek wiosenny [emoji4]

Miłej niedzieli Babolki [emoji8]

Wiesz Aga u nas w ekipie sa sami zbyt energiczni chlopcy. Oni robia tyle halasu, bija sie niby dla zabawy, ale zawsze ktorys za mocno. Po 2h gdzie jest 8 chłopców stesknionych za soba mozna sobie strzelic
Zabawa dziewczynek to zupelnie inny wymiar. Ja wiem ze tez czasami potrafia strzelic foszki i sie zloscic, ale porownania nie ma to zywiol-tajfun

Kasiulka - u nas jest mieszanka dzieciowa (zazwyczaj 2-3 dziewczynki na 4-5 chłopców). Moja Jaga od mala miała zabawki dziewczęce i chłopięce (miała warsztat z FP, wiertarki, młotki, teraz ma 2 sterowane autka, itd). Do 4 roku życia mieszkałam blisko mojej przyjaciółki. Ona ma Synka o 5m-cy starszego od Jagi, więc dla mojej J zabawy z chłopcami nie stwarzaly problemów. Ale masz rację z tym ujednoliceniem płci - chłopcy prędzej czy później się pobija, a dziewuchy poobrazaja się na siebie i co chwila, któraś z fochem będzie przychodziła na skargę [emoji1].

Ostatnia edycja:
No tak, chlopcy sobie strzela po jednym czasem sie poplacza, a czesciej nie i po chwili po sprawie. Dziewczynkom dluzej potrzba by dojsc do porozumienia

Hehe ja jeszcze nie miałam takich problemów bo nie mam jeszcze dzieci. Zazwyczaj wszędzie chodzę z mężem, czasem spotykam się z koleżankami a on z kolegami, ale to inne towarzystwa :)
No i poprasowalam, ale przez to siedzenie przy desce zaczął mnie ciągnąć brzuszek i nie idę na basen. Jeszcze z kimś to bym poszła ale sama się boję trochę. To poleżę i poczytam :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam Was. Miałam dzisiaj oglądać x landera używanego ale coś nie mam dzisiaj mocy. Ugotowałam tylko obiadek i cały dzień przelezalam i momentami nawet spałam. Bobas cały dzień szaleje w brzuchu.
A paznokcie to robiłam bo jak już wspominałam pracuję fizycznie i często spotykam się ze smarem i ciężko to wyczyścić. Paznokcie wyglądają ochydnie. A zrobione to już nic nie widać i jest ok. U mnie tylko trzyma się żel. Hybryda odpada na drugi dzień. W ciąży podobno żel jest szkodliwy więc teraz nie robię paznokci.

Do góry