reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka domyślam się że nasze życie się zmieni jak się urodzi mala:) wśród znajomych nikt nie ma dzieci będziemy pierwsi [emoji16]

Mnie wczoraj chyba pierwszy raz się napinal brzuch ale nie wiem bo mnie tak wszystko bolało że nie wiem czy to ból czy drętwienie :D dziś znów mam kolke z drugiej strony. Domyślam się że to wzdęcia bo mnie tak kluje po prostu po bokach.

A mam pytanie do tych warsztatów bezpieczny maluch. Ile osób jest na tych warsztatach tak na oko czy jakoś mega dużo?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam Was nocą [emoji32]

Nie będę narzekać, ale już godzinę nie śpię buuu a dziś do pracy idę, ale tylko na jeden dzień, ogarnę kilka spotkań, wezmę jakąś robotę do domu, żeby się zbytnio nie nudzić i od jutra znowu zwolnienie [emoji52]

Aga_k_m powodzenia jutro i nie będę ukrywać, że zamienilabym się z Tobą [emoji6], mam nadzieję że Jagoda lepiej się czuje

Misia jak ja nie lubię prasować. .. brrrr [emoji6]

Kasiulka super, że tak się organizujecie z tymi wyjściami, ja jak pracowałam to po powrocie z pracy nie miałam ani siły, ani czasu, ale to pewnie kwestia mobilizacji. ....tak czy siak zazdroszczę [emoji39]

Pumelova wydaje mi się, że na tych warsztatach Bezpieczny Maluch to w zależności od miejsca, pewnie jak w szpitalu to mniej, jak w jakimś hotelu, czy auli to więcej. Ja idę 28 marca w Wawie, a właśnie, czy któraś warszawska mamusia się jeszcze wybiera? [emoji5]

W piątek pojechałam z młodym na zakupy, sobota od rana sprzatalam, wczoraj krótki spacer .... zrobilam sobie taki intensywny weekend żeby przetestować czy to L4 to mi jest potrzebne i jak to bedzie z tym moim chodzeniem i bólem krocza .... I od tego testowania ledwo chodzę. .. nie wiem jak ja do pracy się doczlapie juz nawet swojemu nie mówię, bo mnie udusi [emoji6]

Oki może jeszcze zasnę . . Budzik za godzinę ma dzwonić.

Miłego poniedziałku [emoji4]

3jgxhqvkn04csc4c.png

Witam się i ja [emoji6]

Aha.. Ja też od godziny nie śpię (i to nie żebym nie chciała pospac). Zmieniam zdanie - zdecydowanie lepiej mi na duszy, gdy wiem, że mam L4, niż, że muszę przepracowac pełen wymiar dnia [emoji19]. Także wypoczywaj i korzystaj z laby [emoji8]

Jadze na wieczór podałam Ibum, bo cos kiepsko wyglądała. Puszczam ja dzisiaj do szkoły, z tym, że zwalniam z basenów.

Aha i Aga powodzenia w pracy i oby dzien Wam szybko minal.
Aha tos sobie wymyslila sposob na sprawdzenie czy l4 to dobry pomysl juz wiecej tak nie testuj!!musisz sie oszczedzac.
Aga zdrowka dla Jagi i milego dnia dziewczynki

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Witam się z rana

U nas za oknem paskudnie..Deszcz pada już cały weekend i dziś znów..

Ja trochę ponarzekam na brak sił..nie wiem gdzie ta energia którą miałam poczuć w drugim trymestrze..Ciągle jestem zmeczona i często zdarza mi się popołudniem zasnąć..
A kolejny problem..napiszcie mi proszę czy którąś z was dotyczy problem zaparć i jak sobie z nimi radzicie..

Misia pazurki fajne..Ja mimo że mam cały sprzęt do hybryd to nierobie..sporadycznie coś proboje..ale niestety antytalent zemnie..Jak byłam w Polsce miałam zrobione pazurki przez jedną dziewczynę która sobie tak dorabia..Niedosc że wytrzymały tylko tydzień to okropnie zniszczyły mi płytkę paznokcia..

Temat psiakow, czy zwierzakow..ja ich morze niemam..ale rodzice mają swojego psiaka i aktualnie od brata..także jak przyjeżdżają to z dwoma psiorkami..i odkurzacz wtedy 1/2 razy dziennie..Niestety pupile fajna sprawa ale trochę pracy z nimi związanych jest..

Zdrówka dla wszystkich chorują cych..
A udanej pracy dla pracujących..

Ja zaraz zmykam do szkoły..Na egzaminy już jestem zapisana..także 29 i 30 maja to będą stresujące dni..

Miłego dnia wszystkim zycze

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

pumelova co do wyjść z dzieckiem to zależy jakie masz podejście :) wiadomo na początku bardziej siedzi się w domu ale później właściwie można wszędzie :) my wychodziliśmy z założenia że to też człowiek i tak traktujemy nasze dziecko :) wszędzie go bierzemy, nie zostawiamy u babci bo gdzieś chcemy pojechać - narty, wesele, wyjście do znajomych to kwestia organizacji:) miał dwa lata jak byliśmy całą noc na weselu mojego brata :) spał w pokoju a my się bawiliśmy- oczywiście z nianią na telefonie :)
co do
warsztatów to osób jest sporo :) tak na oko w Krakowie było z 200, bierz udział w konkursach można fajne rzeczy wygrać :)
aha83 powodzenia ostatniego dnia pracy :)

ja już w pracy :) miłego dnia :)

Dzień dobry piękne Panie[emoji8]

Aaaaaaaa!!! Za oknem jest śnieg[emoji36][emoji36] A wczoraj takie słonko było chwilami.. Misia, piękny kolor i cudowne plytki[emoji7] u nas w szpitalu nie wymagają niepomalowanych paznokci, ostatnio robiłam klientce hybrydy na dłoniach i stopach dzien przed planowaną cesarką.
Liloone, będzie dobrze, wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki w Twojej walce
Wczoraj mama miała urodziny, sernik aż krzyczał z patery zjedz mnie, zjedz[emoji23][emoji23] Od dziś wracamy do normalnego jedzonka, bo po tym obżarstwie czułam się jak wieloryb wieczorem[emoji16]
Zazdroszczę co po niektórym, że udaje się Wam spać do 9 czy 10... U mnie 6.00, max 6.30, oczy jak pięciozłowki i koniec spania, nawet koty patrzą na mnie jak na nienormalną[emoji6] pracę staram się układać od 9/10, więc mogłabym pospać, ale cóż...
Aha83 też testowałam ile wytrzymam, przez jeden dzień miałam maraton z chodzeniem i załatwianiem spraw a wieczorem nie mogłam się w łóżku z bólu obrócić... Jak będzie dalej boleć dalej to dostanę L4
Już nie sprawdzam ile wytrzymam.
Lilith, zdrówka[emoji123]
Odkurzanie... Mam dwa koty i 80m2 dywanów, więc 1 raz dziennie to minimum. Mała przyzwyczajana do dźwięku tego czołgu od poczęcia[emoji23]

Szkoda marnować poranka, ogarnę się i na lumpki śmigam, bo dostawa dzisiaj[emoji16][emoji16]
Miłego dnia

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga miekkiego ladowania w pracy. Oby Jagodzie sie nie rozkrecilo
Aha Tobie rowniez chocby w ten jeden dzien. Szkoda mi Ciebie ze taki bol odczuwasz. Co innego byc na zwolnieniu w wiosnne troche pospacerowac, troche ogarnac dzidziusiowe sprawy
Alex dobrego dnia w szkole

reklama
Cześć Dziewczynki! Witam się i ja z pracy. Cały weekend się nie odzywałam bo trochę porządkowalam w domku. Tak w sobotę się narobiłam ze również chodzić nie mogłam.
Jesli chodzi o wychodzenie to odkąd jest Córka to zawsze z nią. Nie wyobrażam sobie zostawiać dziecka, chyba ze to typowa impreza bez dzieci, to wtedy rozumiem, każdy ma prawo odpocząć, nasi znajomi tez. Z tym ze córka juz teraz sama nie chce z nami chodzi i jak gdzieś idziemy (w Polsce) to przeważnie śpi u mojej siostry, bo łazić gdzieś ze starymi to czasem obciach[emoji6]
Jesli chodzi o paznokcie hybrydowe- moja gin mi powiedziała ze lampa do utwardzania szkodzi w ciąży. Czy rzeczywiście tak jest? Ja przestałam robić jak mi tak oznajmiła. A może to zależy od lampy czy UV czy LED? Albo to tylko na początku ciazy? Niestety nie mam aż takiej wiedzy nt temat bo od niedawna sobie robiłam i nie chciałam dziecka narażać. I ostatnio zgłupiałam jak podczytuje ze Wy robicie a ja mogłabym mieć tez ładne paznokcie i nie robie[emoji853]Patuszka89 śliczne paznokcie[emoji4]
U nas znowu brzydka pogoda, juz naprawdę mam dość i chce pięknej wiosny.
Miłego dnia Dziewczynki[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry