reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej wam w poludnie

Mam chyba Do nadrobienia z 15 stron.moze w koncu popoludniu bede miala chwile czasu tylko musze piec ciasto i przygotowac wyzerke na jutro bo znajomi Do nas przyjezdzaja z drugiego konca niemiec

Nasza mala mA za 3 tyg urodziny i chcielismy Robic na kulkach ale maja remont i Robie w domu.zaprosila 8 dzieci wiec troche bede miec lataniny ale ja to lubie.bede cieplo to pojda na ogrodek a tak to w domu cos wymyslimy

f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
Ja robiłam Lenie 6 urodziny, u nas jest coś takiego jak "Kids Play" i "Family Park" - tam odbywają się na salach zamkniętych urodzinki. Ja płaciłam za 10 dzieciaczków 300zł plus tort 80 i plus 100 na kawę i ciasto dla rodziców. Jednak jak bywałam na takich urodzinkach z Leną wcześniej to zazwyczaj rodzice zostawiają dziecko i wracają po 2,5h żeby je zabrać do domu po imprezie. Ja też zazwyczaj nie zostaję na takich urodzinkach bo nie najlepiej się czuję z tymi matkami co są tak zachwycone swoimi dziećmi, że tylko licytują się które więcej potrafi. Teraz właśnie Lena będzie szła do kumpla z przedszkola na urodzinki więc też podrzucimy ją i spadamy do ikei na ten czas.

Witam.
Nie jestem w stanie wszystkiego ogarnac ale widze ze piszecie o pierwszenstwie kolejkach itp.
No to ja niestety ale z tych wrednych jestem wchodze bez kolejki do labo nawet sie nie szczypie po
1. Moze nie w tej chwili ale.wiem ze za te 10os lub wiecej zrobi.mo soe juz tak noe dobrze ze rozboli.mnie glowa itpbitd wiec po co mam.sie narazac.
2. Wszedzie widze zarazki choroby i wszystko tam fruwa wiec wchodze na bezdechu i uciekam.
3.mam malego w domu lub w samochodzie z tata wiec po co ma sie dziecko.meczyc
4. Takie moje prawo i z niego korzystam ot co.
I nie uwazam.zeby to bylo jakies nadzwyczajne nie bede w ciazy to bede czekac i wpuszczac ciezarne przed siebie z usmiechem.a nie fochem.
Co do.kolejek.w.sklepie to zalezy jezeli.jest to duzy sklep mega kolejki to nie czekam tylko ide ale jak.maly i zakupy w.koszykach nie wielkie to czekam takze takie moje zdanie inpodejscie do sprawy.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

cześć dziewczyny:) przeczytałam wsio:)

wczoraj spędziłam miły dzień, pojechałam do jedynej koleżanki jaką tutaj mam i mnie nakarmiła słodyczami, pyszną kawką także mała kopała bardzo, chociaż czasem mam wurzuty sumienia, że ją tak drażnie bo sama nie lubię tego stanu jak czasem jestem poddenerwowana po kawie. Oczywiście 4 pary spiochów kupiłam. No i w końcu wybrałam wózek. Chcemy kupić w PL i wysłać tutaj bo jakoś w uk wózki mi się nie podobają.

Co do wagi..zabijcie mnie ale pojęcia nie mam ile ważę. Nie mam wagi w domu i nie zamierzam kupować. Jak byłam u położnej to nie zważyła mnie także nie mam pojęcia co i jak:) Ale po sobie widzę, że rosnę w brzuszku tylko, zresztą mój R mówi to samo ,że wogóle nie zauważa, żebym tyła.

Temat ustępowania ciężarówkom...sama ustępuję miejsca w kolejce itp ale nie oczekuję tego od innych. Oczywiście gdy mi ktoś ustępuje miejsca czy w metrze, czy w kolejce to korzystam pomimo tego, że super się czuję. Chowam dumę do kieszeni. Nie miałam takiej sytuacji, że np zle się czułam i nie wiem jakbym posąpiła, czy walczyłabym o swoje czy odpuściłą i czekała łaskawie aż ktoś zauważy, że zle się czuję. Ja do pomocy jestem chętna ale mam dalej problem z proszeniem o nią.

Skąpstwo starszych ludzi pochodzi z czasów wojny. Nawet gdy w tej wojnie nie uczestniczyli bo nie było ich na świecie albo byli malutkimi dziećmi to mają wdrukowany strach przed stratą wszystkiego. Za tamtych czasów o wszystko trzeba było walczyć i mają taką mentalność do dzisiaj. Nawet już pokolenie naszych rodziców ma takie odchyły, mama mojego R (57l) nie pójdzie za żadne skarby to żadnej restauracji bo szkoda kasy, ciężko jej wydawać pieniądze bo ma poczucie braku, które zaprogramowali jej jej rodzice no i tak koło się toczy. Pomimo tego, że dziś wszystko jest dostępne to jednak to pokolenie 50+ boi się , ma w sobie strach szczególnie przed brakiem kasy. Czesto jest ten strach bezpodstawny bo jak się wyda 50zł w knajpie to wątpię, że ktoś od tego zbiednieje ( nie mówię o osobach, które zarabiają 1000zł i nie wiedzą, co pierwsze zapłacić) ale jednak strach jest. Nawet ja taki strach mam, który został mi przekaany przez moich przodków chociaż nigdy mi na nic nie zabrakło.

No dziś nawet pogoda ok więc byliśmy u rodziców wózkiem, teraz syn śpi i mam nadzieję, że później jeszcze raz wyjdziemy. Dziś 22 tydz zaczynam i na wadze 3 kg plus. Wizyta dopiero za 2 tyg, nie lubię tak czekać. Aaa byłam u nas w przychodni i ze skierowaniem hiv kosztuje 28 zł więc nie wiem skąd ta cena 200 zł niedaleko stąd, ufff kamień z serca, bo po kupnie samochodu jednak trochę słabo z kasą.
A i dowiedziałam się, że kolejna kumpela w ciąży :laugh2: Super! Ale jeszcze mam udawać, że nie wiem, bo jest dopiero w 6 tyg :-p Bardzo się cieszę, bo może odnowią się nasze relacje, gdy zaszłam pierwszy raz troche się ukruszyły.

Kasia_831 jaki wózek wybrałaś? Ja przeglądam te wózki codziennie i dalej nie mam pojęcia.

Fajne jest to ze w niektórych dużych sklepach są specjalne kasy dla osób z pierwszeństwem.

Co do starszych osób - to kiedyś jak jechałam autobusem prawie całym pustym weszła stara babka i dziewczynkę która siedziała na miejscu dla starszych osób kazała spadać bo jakim prawem ona tak siadła. Ta dziewczynka jechała z matką, która powiedziała tej starej co o tym myśli, jednak ona nie odpuszczała. Dziewczynka wstała i ustąpiła i widać było ze dziecko łzy ma w oczach, a stara satysfakcją siadła. Prawie wszystkie miejsca wolne, ale stara uparła się ze tak siądzie, chociaż była całkiem sprawna.
Niektórzy starzy to z zasady wredne![emoji49]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia_831 jaki wózek wybrałaś? Ja przeglądam te wózki codziennie i dalej nie mam pojęcia.

Fajne jest to ze w niektórych dużych sklepach są specjalne kasy dla osób z pierwszeństwem.

Co do starszych osób - to kiedyś jak jechałam autobusem prawie całym pustym weszła stara babka i dziewczynkę która siedziała na miejscu dla starszych osób kazała spadać bo jakim prawem ona tak siadła. Ta dziewczynka jechała z matką, która powiedziała tej starej co o tym myśli, jednak ona nie odpuszczała. Dziewczynka wstała i ustąpiła i widać było ze dziecko łzy ma w oczach, a stara satysfakcją siadła. Prawie wszystkie miejsca wolne, ale stara uparła się ze tak siądzie, chociaż była całkiem sprawna.
Niektórzy starzy to z zasady wredne![emoji49]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Link do: BABYLUX WÓZEK ALU WAY 3w1 ŻAKARD + ALUMINIUM NEW

Maziajka heh każda babcia inna. moja ciągle tylko o tym gada ciągle dzieli, wszystko musi się kręcić wokół pieniędzy. Szkoda gadać
A moja druga babcia z kolei ma groszowa emeryturę, wydaje w tydzień i potem się tylko zadluza, ma innych gdzies. Jeszcze do tego jest babcia mojego meza ktora kasy ma duzo bo dziadek byl dobrym specjalista - ona z kolei jak idzie na zakupy to kupuje wszystko w ilościach jak dla wojska. W domu ma zapas jak na wojnę a jak z nią mieszkałam przez pół roku to tylko wyrzucalam wszystko po dacie ważności, jak nie zdążyłam to robiła obiad z przeterminowanego:D
Nie wiem co lepsze :D
Hahaha dobre z tą poduszka :D

Aga km wpisalam Bolesławiec ceramika i mi znalazło wasz :D w tamtych okolicach byłam tylko we Wrocławiu i Kudowie, fajnie tam macie:)

Kasia831 jaki wózek wybraliście?:)

A mi przyszła paczka z hm:) te spodenki krótkie które polecalyscie, są idealne, będzie problem jak mi dupa urosnie. Narazie tylko zrobiła się jakaś płaska, zawsze miałam taka fajna :( i przyszła mi jeszcze dzersrjowa sukienka czarna, też fajna bo ładnie opina brzuszek prosta czarna, była za 30zl :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie też podobna sytuacja się kiedyś zdarzyła ale to jeszcze na studiach jak dojeżdzałam do Katowic:) Weszła Pani do autobusu i mówi, żebym jej zeszła z miejsca bo to jest jej miejsce. Zgłupiałam bo było wolnych jeszcze parę innych miejsc, co innego gdyby to miejsce było zarezerwowane dla niepełnosprawnych itp ale nie..to było jej miejsce i koniec. No i zapytałam się jej gdzie to pisze bo ja nie widzę, żeby to miejsce było komukolwiek przyporządkowane. Ale odpuściłam bo miała taką agresję w głosie, że się bałam pobicia :D

pumoelova ten strach przed brakiem czegoś to w dwie strony idzie. Albo człowiek skąpy bo boi się straty kasy albo kupuje nadto bo się boi ze np jutro już papieru toaletowego nie będzie:)

Do góry