reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pola@ ja CC miałam prawie 8 lat temu, a pytam o tą bliznę bo mi z 1,23 cm w 13 tygodniu zrobiła się w 25 tyg 35mm [emoji53] i tak chciałam podpytac Was dla porównania, wiem , że nie ma co się martwić na zapas, ale jakiś niepokój czuję w tej sprawie. ... no nic muszę czekać do wizyty oooo albo zadzwonię do teścia zaraz ... zapomniałam o nim [emoji6]

3jgxhqvkn04csc4c.png

reklama
aha wal do tescia jak w dym,A Ty mowisz o szerokosci na zewnatrz czy wewnatrz ( sorki za pytanie) bo moja blizna na zewnatrz jest mega slabo widoczna i moze ma z kilka mm szerokosci.CC mialam 7lat temu no ale szczypie mnie ona od czasu do czasu takie dziwne uczucie.

Pumelova - a wiesz, ze w Polsce są chyba 3 miejscowości o nazwie Bolesławiec? [emoji1].
Wierzę jednak, że patrzyłas na nasz (dolnośląskie). Dużo osób przyjezdnych jest zachwyconych faktem, że u nas jest tak zielono (co się może chwilowo zmienić w związku z tą samowola dot.wycinek drzew i krzewów).

Kasiulka - dzięki Ci za poprzedni post [emoji5]. Bo już zaczęłam wątpić czy dobrą taktykę przyjęłam z tym, że wczoraj jadłam normalnie.. No i kolacja też była bardziej ok.20:00 niż 19:00. Ale ja chodzę spać ok. 23:00 [emoji6]

Truskawka ja nie mam problemu ze spotkaniami z tym ,ze nie lubie bo nie mam za bardzo tematow...a ciagle gadanie o przedszkolu i co sie wydarzyly mnie to nie rajcuje.Serio to sa dzieci a jak slysze jakie niektore mamuski maja problemy to mnie coś trafia...Albo ,ze 6 latki chodza na korki z matmy i angielskiego! no po co w zerowce?:D
Dlatego my robimy w domu przyjda same dzieci pobawia, sie pograja w pilke i sejonara:D ale mamy tyle dobrze ,ze mamy ten dom, ten ogrod, hustawke, plac zabaw.No i mlody jest z konca marca wiec juz w miare cieplo chyba bedzie ( robimy 8.04.)

U nas młody chodzi do przedszkola w miescie, a my mieszkamy dosc daleko, wiec napewno do nas by nikt nie przyjechał. Z tego wzgledu chce go w przyszłym roku zapisac do przedszkola na wsi, napewno nie jest takie wypasione jak to co chodzi teraz, ale przynajmniej zeby miał kolegów do ktorych moze pojsc na nogach czy ewentualnie podjechac na rowerze, a nie ze ja bede wiecznie za kierowce robic.

Aha83 mnie lekarz w ogole nie badał blizny po cc, a Ty mu zglosilas, ze Cie boli, czy sam z siebie sprawdził?

Maziajka hehe mówię o wewnątrz , blizna macicy :) Tesciu powiedział , że jeszcze nie jest źle, żebym nie panikowała , trzeba będzie to monitorować :):)

Ginka sama mi to sprawdza na USG , wcześniej nic nie mówiła , a więc jak jest ok, to pewnie lekarz nawet nie mówi :)

Aha dzwon do tescia jak nic, i daj znac co i jak. Ja sie gin nawet nie pytalam o blizne/ i jej grubosc.

Maziajka mi nie usmiecha sie robienie kinderparty w domu, szczegolnie, ze moja cora chce zaprosic troche kolezanek z przedszkola, ja nie zawsze znam tych rodzicow, tez nie czuje sie w ciazy na tyle super, zeby organizowac takie przyjecia;) w kulkach licze na to,ze rodzice nie beda siedziec (tam nie ma miejsca dla rodzicow, w sensie jakis stolik jeden duzy czy cos), tylko pojda na 2h shoppingu hihi;) pczywiscie tym co zostana zaproponuje jakas kawke/herbatke czy cos:)

Truskawka ja chodze do Enelmedu w galerii krakowskiej i tam maja taki pokoj do pobierania krwi/wymazow kobietom w ciazy bez kolejki.

U nas młody chodzi do przedszkola w miescie, a my mieszkamy dosc daleko, wiec napewno do nas by nikt nie przyjechał. Z tego wzgledu chce go w przyszłym roku zapisac do przedszkola na wsi, napewno nie jest takie wypasione jak to co chodzi teraz, ale przynajmniej zeby miał kolegów do ktorych moze pojsc na nogach czy ewentualnie podjechac na rowerze, a nie ze ja bede wiecznie za kierowce robic.

Aha83 mnie lekarz w ogole nie badał blizny po cc, a Ty mu zglosilas, ze Cie boli, czy sam z siebie sprawdził?
Truskawka to jest fajny pomysl z przedszkolem blisko domu (jak tylko wyrobicie sie z pracy przed zamknieciem), bedzie mial wtedy tzw kolegow z podworka. Moja na hulajnodze albo rowerku jak jest cieplo smiga do i z przedszkola, po drodze tez z kolezankami:) to jest fajne:)

Pumelowa to Twoja babcia chociaz sie dzieli moja ma odlozone na kupce i nie rusza.Na wszystko jej szkoda wode kupuje najtansza z biedronki bo woda to woda, chleb tak samo.Nigdzie nie pojdzie, nic sobie nie kupi bo na wszystko jej szkoda.Mowimy jej by na jakas pielgrzymke pojechala do Watykanu czy Jerozlimy to nie bo to tyle kosztuje a na co jej te pieniadze na kupce to nie wiem ....a ma tam dobre kilkadziesiat tyś.

Aga no moja babka tez tak mowi ostatnio mi przytargala z takiego gospodarczego pomieszczenia poduszke po jasiu na ktorej sie z 5 kotow wychowala ,ze mam wyprac i bede miec dla Jagody o.0.

Pola ja nie widzialam by rodzenstwo bylo zapraszana, co do poczestunku dla mam to przewaznie kawa/herbata.
Padłam z tą poduszką co 5 kotów wysiedzialo :))

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Morela poszła pw.

Aha tez jeszcze nie miałam sprawdzanej ani jednej. Bardziej panikuje czy łożysko do której nie wroslo..

Nie mogę się wypowiedzieć w temacie kolejek bo tu tego nie znam ani w urodzinach :( w tym roku córa będzie pewnie miała w crafciarni albo na kreglach. Tu nie ma porównania bo wiek inny.

reklama
Ja również niezbyt swobodnie się czuje z grupka rodziców których nie za dobrze znam. My jak robiliśmy w kulkach to tez sale się wynajmowalo gdzie był poczęstunek i tam rodzice cały czas siedzieli i kawka/ herbatka. I to zawsze był dodatkowy koszt powyżej 200zł, także tanio nie było. Im dzieci starsze tym mniej rodziców zostaje. Teraz jak córce robiliśmy (4 klasa) to w takim wypasionym wewnętrznym placu zabaw dla starszych dzieci. Drogo nas to wyniosło, bo jeszcze trzeba było te dzieci tam zawieść 60 km w jedna stronę (wynajęliśmy busa) bo to tylko w niektórych miastach, ale na szczęście bez żadnych rodziców i fajnie wyszło, bo co ja bym z tymi dziećmi w domu robiła? Trzeba je zabawiać, narobić się tego żarcia i człowiek nie dość ze w ciazy to jeszcze po tym unormowany, a tak to wszystko tam było i wszystkie dzieci zadowolone.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry